f ([info]f) rakstīja [info]lasiitprieks kopienā,
@ 2005-02-02 09:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
.Dan Brown. The Da Vinci Code.
Grāmatu vēl neesmu pabeigusi lasīt - palikušas nieka 30 lpp., bet izdomāju, ka - ja nu gadījumā grāmatas beigas sabojās visu iespaidu par to...varbūt labāk jau tagad pateikt, ko un kā es domāju.

Grāmata, tātad, vēsta par The Priory Of Sion, kas glabā katoļu baznīcas noslēpumu par Jēzu Kristu - ka Jēzus nemaz nav Jēzus, Marija Magdalēna bija viņa sieva, viņiem bija meita, bet The Holy Grail nemaz nebija kauss, bet gan pati Marija Magdalēna, kas iemiesoja sevī visus pierādījumus tam, ka Jēzus nemaz nebija Dieva dēls. Protams, baznīcas pastāvēšanai tas ir liels drauds, un ja vēl iesaistās cilvēki, kas personīgi iesaistīti šī The Grail atrašanā...Vienvārdsakot, intrigu netrūkst.

Labs autors ir tāds, kurš prot uzburt citu pasauli. Daudzi runā par to, cik daudz kas Da Vinči kodā neatbilst patiesībai, ir neīsts, et cetera, et cetera...Es teikšu tā: what-so-ever? Kāda atšķirība, kas tur ir un kas nav patiess? Cilvēki taču tāpat iedalās tajos, kas tic Dievam un tajos, kas netic. Un tā tam būs būt. Var teikt, ka tās ir pilnīgas muļķības, kas tur stāstītas. Var teikt, ka ir gan taisnība [ja nu baznīca tiešām visas cilvēces domāšanu iespaidojusi tiktāl?]. Bet es turpinu jautāt: what-so-ever?
Vienkārši jāizbauda interesanti piedzīvojumi, kuros misters Langdons un mademoiselle Neveau iekuļas. Intrigas uz katra stūra un nezūdoša interese visas grāmatas garumā [i think, visas].


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2005-02-02 11:38 (saite)
Da Vinci Code... Es to izrāvu naktī no svētdienas uz pirmdienu pirms pāris mēnešiem, jo nevarēju atrauties, arī angliski ;)

Baigi patika. Taču, kad palasīju Enģeļus un dēmonus, prieks tā kā biki apsīka - tomēr baigais mārketings tām grāmatām ir pamatā...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]f
2005-02-02 11:56 (saite)
Njā, protams, gribētos jau, lai tu būtu sajūsmā par grāmatām, kuras nav vispārējā apritē, par kurām nemaz tik daudzi nezina. tā teikt - nebūt pelēkajā pūlī.
bet, ja tu atzīsti, ka tev patīk kaut kas, kas patīk daudziem no pelēkā pūļa, nenozīmē, ka tas būtu slikti, vai ne?
un lai tur ir pamatā vienalga, kas - grāmata ir interesanta :)

/es vēl tikai mācos. es ir jauns un zaļš. man piedodams. kaut gan, jā, to grāmatu var izlasīt pa vienu nakti. vot tikai man tās nakts nebija..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2005-02-02 12:57 (saite)
Nu es jau nesaku, ka ir slikti :) Katra grāmata, atsevišķi ņemta, ir ļoti ok :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?