ieraksti iesaistītie iearhivētie par Iepriekšējais Iepriekšējais Nākamais Nākamais
Tulka / tulkotāja rokasgrāmata - Blusu ķērājs?
vedjmah
[info]iztulko
[info]vedjmah
Add to Memories
Tell A Friend
Blusu ķērājs?
Comments
vedjmah From: [info]vedjmah Date: 1. Oktobris 2007 - 17:20 (Pastāvīgā saite)

Re: bounced mail

[iegāju ciklā].
Nu labi. Es visu saprotu, ko tu saki.
Bet ir apstākļi, kur man tas nemaz nepalīdz. Iekšējo vārdnīcu nav, mēs parasti latviski neko neražojam, šis ir izņēmuma gadījums; pat ja būtu, es to nevarētu lietot, jo produkts ir open-source un paredzēts plašām masām; un man ir bugtrackeris, tabs un error-trace stack un bounced mail un ticker symbol un OptOut un un un un un//; brīnišķīga izpratne, kas tas viss ir un pilnīga mazspēja akceptēt ofic. terminoloģiju, un maz pieredzes, ko parasti dara tulkotājs ar 'workspace' un 'dashboard', nerunājot par dashletiem un ldap autorizācijas lietošanas piemēriem; es tikai pajautāju - varbūt kāds jau ir cietis līdzīgi un var uzliet balzāmu (nevis bērt sāli) :) uz manām svaigajām vātīm :D
From: [info]karuna Date: 1. Oktobris 2007 - 17:57 (Pastāvīgā saite)

Re: bounced mail

Es nebiju to domājis kā kritiku. Visu nosaka budžets, bet tā iztrūkuma gadījumā godīga attieksme.

Es tev varu pateikt, ko es daru kā tulkotājs. Uz intuīciju paļauties vien ir par maz. Tulkotājam ir jāveic arī plašāka izpēte. Ja es nezinu kā labi pārtulkot kādu vārdu (pa ja tā nozīme ir skaidrs, bet latviski šis termins vēl nav tulkots), es parasti skatos vismaz 10 dažādās vārdnīcās un enciklopēdijās. Meklēju bibliotēkā vai internetā visus iespējamos materiālus utt. Tas var aizņemt daudzas stundas un reizēm pat naktī guļot šie vārdi griežas galvā.

Protams, dažreiz triviālos gadījumos labu tulkojumu var atrast uzreiz. Bet ir bijuši projekti, kur viena vienkārša teikuma iztulkošana ir izmaksājusi simtiem latu, un nebūt ne reklāmu tulkošanā.
vedjmah From: [info]vedjmah Date: 1. Oktobris 2007 - 21:03 (Pastāvīgā saite)

Re: bounced mail

pasarg dies', es to neuzņēmu kā kritiku. Ja nu vienīgi nedaudz kā demagoģiju :)
Jā, es sirgstu ar to godaprātu saasinātās formās; un plašāku izpēti es varu veikt atstiepusies, naktīs gan servlets mani vēl neapciemo :)
Man jau problēma tā, ka es ikdienā visu to tā arī apsaukāju - par tūlbāru, dašletu un workspeisu. Un man tā ir labi. Bet redz, tagad karma man atriebjas. Un es te kliedzu no dziļumiem (c), pēc palīdzīgas rokas un galvas :)
29 gab. or komentēt
profile
Piezīmes tulkošanas procesā
User: [info]iztulko
Name: Piezīmes tulkošanas procesā
arhīvs
Back Jūlijs 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
saites