Jerry the Mouse ([info]jerrym) rakstīja [info]hamlets kopienā,
@ 2005-02-24 10:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar bija draņķīga diena. Biju sliktā noskaņojumā, kuru pat "Hamlets" nespēja labot, tāpēc pēc izrādes pirmās daļas vienkārši uzvilku jaciņu un aizbridu Vecrīgas ielās. Tomēr tam bija arī sava labā puse, jo smiekli daudz nenāca, varēju vērot izrādes daļu objektīvi, no improvizācijas viedokļa. Un zināt, es teiktu, ka tomēr kaut kas ir jādara ar publiku. Jo vērtējumi etīžu beigās šobrīd patiešām visvairāk ir atkarīgi no lētiem jociņiem, nevis tēla improvizācijas. Domāju, ka vairākas labas iniciatīvas netika pieņemtas, kaut - bija. No Vilcēna, teiksim, un jo īpaši no Reiņa. Jā, varbūt humors tur nav baisi iespaidīgais, taču Reiņa tēlojums ir lielisks, nepamatoti zemu novērtēts. Neklausieties kādreiz tajās runās tik daudz, pavērojiet Reiņa izturēšanos, mīmiku tajos brīžos, kad runā citi. Tā ir improvizācija. Un šis tomēr ir improvizācijas teātris, nevis kumēdiņu balagāns.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ance
2005-02-24 16:12 (saite)
Piekriitu. Runājot par Reini, vai vēl kāds māk tik sakarīgi "izdomāt" dzeju, kur ir gan atskaņas, gan kaut kāda jēga un saturs? Viņam tas padodās apbrīnojami labi!

(Atbildēt uz šo)


[info]minchux
2005-02-24 17:21 (saite)
varbuut taadeelj man tik aatri "nolaidaas" un peec pagaajushaas reizes shoreiz izleemu neiet..neenu nejau uz visiem laikiem, bet juutu ka ir smiekliigi, bet lai es lidz asarinjaam kjikjinaatu bez elpas vajag vairaak nekaa tikai to. Man baudu sagaataa taadas ainas, taada speele,. kru improvizaacija ieved taadaa ainaa, ka tad kad tas ir beidzies, kad noskan gongs man ir dusmaz uz Zagorski, ka vinjam tas vispaar gongs ir..

(Atbildēt uz šo)


[info]lyrfeel
2005-02-24 20:14 (saite)
Par Reini pilnīgi piekrītu!
Bet ir tā, ka iepazinu un iemīlēju «Hamletu» tieši ar to, ka tur varēja uzņemt tik milzīgu pozitīvās enerģijas lādiņu, kas sprādziena veidā radās publikā tieši no aktieru izspēlētajiem «prikoliem», bet protams, ka ar lētiem, tizliem jociņiem to nepanākt. So, kā nu ir, tā nu ir. Pastāvēs, kas pārvērtīsies, un cilvēki jau mainīsies un mainās agrāk vai vēlāk, un gan jau būs labi. Varbūt Hamletā šobrīd vienkārši maza krīzīte, kā vectētiņam. Bet nepametīsim tak nelaimē, jānāk un jāatbalsta vismaz morāli, lai jamam vieglāk izdzīvot, kamēr būs atkal viss pilnīgā kārtībā! :] Būs.

Sanāk ik pa reizei parunāt par līdzīgām tēmām par Hamletu ar draugiem, kas gāja tur labu laiku atpakaļ, bet nu ir mainījuši domas. Un tad es uzņemos Hamleta advokāta lomu :))

Jā, dīvaini bij, ka Tu tā pēkšņi noziedēji kaut kur, Maus

(Atbildēt uz šo)

A
[info]ligeti
2005-02-25 22:32 (saite)
Jautaajums par imrovizaacijas kaa skolas kvalitaati ir ljoti plash un viena noskanjojuma robezhaas neiesprostojams. To kaa notiek daliibnieka domu gaita tieshajaa speeles mirklii neviens nekad taa arii iisti nesapratiis, pat speeleetaaji domaajams savaa starpaa ne iipashi klaigaa par savu domu pluusmas matearilizeeshanaas avotiem. Tomeer paarmetumi par leetu joku un nesaistiitu absurda teaatra paveidu paraadiishanos uz mazaas skatuves vareetu gan buut gan arii nebuut . Jo paskatiisimies uz situaaciju no auditorijas puses kas iknedeeljas performancees njem ljoti lielu un svariigu lomu - vakara skatiitaaju tonis un izdoma arii nosaka izdoshanaas formulas likumsakariibas, nevar tach buut aurojoshs mezhonju bars savienojumaa ar izlasiiti smalku pat dazhbriid intelektuaalu humoru. Dazhreiz veerojot speeleetaaju centienus izteikt kaadu citaatu no literatuuras darbiem kuri taapat nosliikst neizpratnes juuraa ir skumiigi, Erudiitam ir jaabuut ne tikai daliibniekam bet arii skatiitaajam
Manupraat sho vakaru ideaals ir tas briidis kad jebkursh skatiitaajs jebkuraa briidii vareetu piecelties un iesaistiities improvizaacijaa. Es protams runaaju par neiespeejamo shaabriizha utopiju bet taa nu tas ir. Un domaajams ka skatiitaajam ir shobriid kaut vai passiivaa lomaa kaut vai chetriem cilveekiem zaalee bet jaavar saprast un just toni ko pashi rada .

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: A
[info]jerrym
2005-02-25 22:37 (saite)
Nu redzi, tieši tāpēc es arī rakstu to, ko rakstu - jo šeit apgrozās zināma daļa izrāžu apmeklētāju, un man ir cerība, ka varbūt vismaz kādam apziņā aizķersies doma par dramatisko, nevis komisko improvizācijā. Jo šī komūna ir radīta ar mērķi audzināt publiku, nevis lai tikai pavārītos un pasmietos. No otras puses, ņemot vērā "sviesta cibas" specifisko iekšējo klimatu, nevaru apgalvot, ka mērķis tiek realizēts - tomēr pamest arī negribas.

http://journal.bad.lv/community/hamlets/2702.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ligeti
2005-02-25 23:03 (saite)
Jaa Jaa protams es arii pat ljoti esmu domaajis par iespeeju skatuvee redzeet ko pilniigi preteeju kaa ir shobriid kaut vienu speeciigu vaardu par dziivi un jeegu,, -- naivi protams bet taadas iluuzijas agri vai veelu naak praataa. Bet te pretii man tiek likta ljoti speeciiga kaarts, proti, taa visa pozitiivaa aura ko ljautinji guust no visa vakara, tas ir kas nepaarspeejams pat saliidzinaams ar viduslaiku smieklu kuktuuru. Un muusdienu amorfajos apstaakljos taa vien kaarojas redzeet ka kaads kaut briidi ir laimiigs, cita teema ir par shiis laimes kvalitaati un to izciiniit imrovizaacijaa var ja dara visi gan skatiitaajs gas speeleetaajs, vaarda dara vietaa buutu jaaliek domaa

Un shiisn lapas pastaaveeshana ir apsveicama jo tas netikai paliidz skatiitaajiem bet vispaar veicina cuilveeku domaashanu un arii speeleetaaju kaa taadas recenzijas taadeelj gribeetu jau saprast vai muusu rindaas ir kaadi speejuugaaki ljaudis un taadi kas var izspljaut ko vairaak par Bija labi =) Tas buutu tachu shausmiigi ja muusu komunikaacija buutu tikai shaada. Skatiitaajs ir jaaaudzina

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2005-02-26 06:09 (saite)
Piebilde par "neizglītotajiem skatītājiem" . Man tāda nostaļģiska atmiņa uzpeldēja to visu parlasot. Nezinu, cik sen jūs jau Hamletā esat, bet atceros, ka pirms gadiem 2 apmēram, Hamletā bija krasi atšķirīga publika no pašreizējās, un protams līdz ar to arī atšķirīgs humors.. improvizācija uz skatuves. Ziniet puišus no "Pēdējās pirmizrādes"? :)) Uzauguši Hamletā, un arī pēc tā pamešanas vēl šad tad piestaigāja.. :) Tie bija ģenialitātes improvizācijā paraugdemonstrājumi (ja drīkstu tā izteikties) :))

Ar šo es protams nemēģinu apgalvot, ka pašreizējie aktieri ir slikti, nē, viņi ir lieliski, bet tiešām daudz ko nosaka publika.. bet man kaut kāda pārliecība, ka drīz šis mazuļu - nesaprašu (varbūt nekorekta frāze..) bums beigsies :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]jerrym
2005-02-26 14:55 (saite)
Par to visu jau arī ir runa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

C
[info]ligeti
2005-02-26 12:36 (saite)
Vai vai vai. Veltiigaas runas par to kaa bija nu jau apvijas ar bezmazvai legjendas liimenii liekamaam fantaazijaam, patiesi es arii esmu bijis un redzeejis tos briizhus kad Hamletaa speeleeJau piemineetie jaunieshi un nekaa paarcilveeciiga tur nudien nav. Kaut vai peedeejaa reizee noteikti bija dazhi tik pat labi vai pat labaaki momenti kaa tajos nepamatoti nodeeveetajos zelta laikos. Un jaanjem veeraa kaa tad jau bija izveidojusies patstaaviiga publika ar sev zinaamaam vajadziibaam un prasiivaam , Shobriid Sheit ir nemitiigi mainoshais puulis ar alkaam peec nezin kaa. Saveejiem speeleet vienmeer ir viegkaak. Un runaajot par to ko shie pasludinaatie gjeeniji dara shobriit tas nudien ir kas pilniigi attaals no speeles principiem Hamletaa, un saliidzinaat buutu vulgaari, jovar pat saakt ar to ka vinjiem jau ir patstaaviigs nemainiigs un sastindzis sastaavs ,Hamletaa taada lieta ir naaves paziime, jo sheit speeleetaajs ir nemitiigaa kontaktaa ar publiku un publika vienmeer kaa taadus brunjiniekus uzmet uz skatuves katru vakaru jaunus speeleetaajus un taa ir taa burviibaa, kaa savdabiiga ciinja par izdziivoshanu visiem sadarbojoties

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: C
[info]jerrym
2005-02-26 14:56 (saite)
Katrā ziņā, Mārcis uz brīdi pārvācās uz PP, bet tagad ir atpakaļ Hamletā, jo PP viņam pēkšņi likās bik grimstošs pasākums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: C
[info]lyrfeel
2005-03-01 10:13 (saite)
Es vienreiz redzēj Pēdējo Pirmizrādi, nu, nemaz nebij slikti.... Un tur arī viens Mārcis ir, kas izrādījās best friend's māsas ex-boyfriend, vairākas vasaras atpakaļ bij tusēts pa rajonu. Es i nezināj, ka šis tik talantīgs improvizators :) Bet nu tas nav būtiski.
Tā kompānija ir tiešām ok, pamatīgi sastrādājušies un saskaņojušies, to varēj labi just.

Katram jau sava vieta paredzēta, kur nu kurš jūtās labāk un piemērotāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: C
[info]jerrym
2005-02-26 14:58 (saite)
P.S. tu, kad raksti, varētu bik pamēģināt ievērot atbilžu hierarhiju, citādi sanāk, ka visu raksti tikai man. Ar domu, ņem "atbildēt" citas atbildes apakšā, nevis kopējo "ierakstīt komentāru"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?