tikko_pamodos ([info]tikko_pamodos) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2013-02-11 22:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Iedomājieties situāciju: cilvēkam laicīgi zināms noteikts darba apjoms (piem., jāuzraksta liels skolas darbs vai jāpabeidz kaut kāds projekts, vai tamlīdzīgi), ar kuru noteiktā laika posmā noteikti būs jātiek galā. Un viņš normāli saplāno savu laiku, ir spējīgs formulēt, kāpēc kaut kas vispār tiek darīts, neatstāj visu uz pēdējo brīdi, darbus laicīgi paveic un pat vēl paliek pāri dažas dienas līdz noteiktajiem termiņiem. Ko jūs iesāktu ar iegūto laiku un kā to pavadītu, ja ņem vērā, ka var gulēt, cik vajadzīgs?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2013-02-12 00:36 (saite)
Pats esmu ārkārtīgi neizdarīgs, tajā pašā laikā ļoti ceru, ka visi tie, kas nespēj darbus padarīt nospraustajos termiņos, degs elles uguņos ilgi un sāpīgi.

Piemērs. Ja ir kaut kāds konkurss, kurā pretendentam piedāvājums ir jāiesniedz 5dien 13:00, tad nav variantu. Ja viss bija slikti, ir neizdarības sajūta un tamlīdzīgi, ja esi atvienojis telefonu divas dienas pirms iesniegšanas, tas neko nerisina - gluži otrādi - neesi izdarījis to daļu, kuru esi apņēmies, pa kāju ir vesela strēķa citu cilvēku darbs + kā likums, naudas pamatīgas. Nerēķinot negūto peļņu.

Viens no spilgtākajiem piemēriem, ar kuru man pašam ir bijis tas prieks sastapties, bija pērn. Sarežģīts pasākums, drudžaini ātrs, iesaistīti uzņēmumi 4 valstīs. projekta apjoms ~10mio EUR. Mazmaziņas sadaļas atbildīgais netika gana nokontrolēts - viss viņam ok līdz pat priekšpēdējai dienai, tad pazūd. Pēc tam izrādījās, ka bija kauns, ka nav ticis galā ar sīku uzdevumu, kas tiešām bija sīkāks par Pūka Sīku. Nav ticis, jo viņam likās, ka divu dienu laikā to var izdarīt, nevis nieka nedēļas, kā tas bija jau sākumā zināms, tajā pašā laikā mums visiem meloja, ka viss ir Ok, tikai...nu - parastais komplekts "pasts nav aizsūtījis"; "sekretāre muļķe" utt.

Vairāki uzņēmumi pie šī projekta strādāja 3 gadus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2013-02-12 00:43 (saite)
Ar piemērā minētajiem apjomiem izmaksu ziņā nesacenšos, peldu daudz klusākos ūdeņos, bet esmu bijusi līdzīgā situācijā, kad viena dēļ nobrūk pārējo darbs. Tāpēc, ja vien pastāv tāda iespēja, neauklējos ar šādiem cilvēkiem. Nākamajā reizē viņu vienkārši nav darba grupā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2013-02-12 00:52 (saite)
It kā dziļumam tiešām nav nozīmes, tā jau arī ir - 5 vai 5000 LVL, kāda starpība, ja nesanāk, taču esmu ārkārtīgi nīgrs, ja cilvēks, piemēram, kavē tikšanos 15 minūtes. Manuprāt, tā ir galēja necieņas pakāpe.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2013-02-12 01:27 (saite)
Paga, bet kas ar to džeku notika? Nedomāju, ka tik liela projekta izgāšana palika bez sekām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2013-02-12 12:26 (saite)
Nezinu, nav ne jausmas, kas ar viņu notika, patiesi ceru, ka tika atlaists.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?