psihs ([info]psihs) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2010-04-10 10:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kā tad īsti ir, cepot piedegušus, piemēram, kartupeļus vai kādus dārzeņus ēst ir veselīgi vai kaitīgi? kapēc?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]walkire
2010-04-10 15:15 (saite)
Piedeguši ēdieni paši par sevi nav bīstami. Bet, ņemot vērā to, ka gan dzīvniekos, gan augos viņu ne-ēdiena-formas periodā laikā sakrājas apkārtējās vides vielas, kas atbrīvojas pārcepšanas laikā, visādi tur bezopirēni un antracēni un akrīlamīdi- tie nonāk cilvēka organismā- izraisa organisma darbības traucējumus- ir bīstami. Nekādi konkrēti pētījumi man nav zināmi, džast izvilkumi no pārtikas ķīmijas lekciju paliekam prātā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]psihs
2010-04-10 15:31 (saite)
ā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?