sajūtu cilvēks ([info]vacatio) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2009-09-10 15:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dikti vajadzīga vārītā krēma recepte. Ne tāda ko uz tortēm liek, bet tāda kā veikalā uz bulciņām. Tā dzeltenā masa.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2009-09-10 16:15 (saite)
piens - 1 glāze
olas - 2 gab.
cukurs - 1 glāze
vaniļas cukurs vai citrona miziņa
milti - 1 ēdamkarote
sviests 200g.
Olas ar cukuru saputo, pievieno miltus. Pienu uzvāra. Ar daļu no uzvārītā piena atšķaida olu-cukura maisījumu, pievieno pārējam karstajam pienam. Katliņu ar krēmu uz lēnas uguns vai karstā ūdens peldē maisot karsē, līdz sabiezē. Atdzesē. Lai atdziestot neizveidotos plēvīte, šad tad apmaisa vai siltajai krēma virsai uzliek sviesta piciņas, vai uzkaisa pūdercukuru. Sviestu saputo ar vaniļas cukuru. Sviestam pievieno pa karotei atdzesēto vārīto masu. Visu labi saputo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vacatio
2009-09-10 16:20 (saite)
Viņš nesanāk baigi trekns ar to sviesta daudzumu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ruukjelis
2009-09-10 16:29 (saite)
manuprāt, vārītajam krēmam (kāds ir uz kafijas bulciņām un krēmšnitēm) sviesta masu nemaz neliek- tur ir tikai tā piena-miltu putriņa...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2009-09-10 16:31 (saite)
Un to putriņu taisa tāpat kā iepriekšējā receptē tik bez sviesta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ruukjelis
2009-09-11 10:55 (saite)
es vārīto krēmu taisu vispār bez miltiem, bet tad viņš sanāk šķidrāks, bet ļoti garšīgs :) Tikai ļoti ilgi jāvāra nepārtraukti maisot ar koka karoti, līdz krēms sabiezē. Recepte kaut kur mājās mētājas, no galva neatceros. Bet uz bulciņām noteikti ir tas variants, kur milti klāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fleur
2009-09-10 22:40 (saite)
nu es zinu, ka taisa ar mannu, nevis miltiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?