tante ([info]tante) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-10-06 20:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vistas veltnīši ar lasi, cepti sierā

 

1 liela vistas fileja - pārgriezt plakaniski uz pusēm (tas ir - pataisīt plānāku), izdauzīt ar gaļas āmuriņu...

100 gr maltas laša gaļas + 1 ēdamkarote rīvmaize + 1 tējkarote (līdzena) kaltētu sīpolu + sāls pēc garšas (bet ne pārāk daudz) visu samaisīt viendabīgā masā...

likt laša masu vienā galā filejai un satīt pēc iespējas ciešāku veltnīti.. pacensties kaut vai nedaudz pievērt galus.. ja paliek kāda maza šķirbiņa - štrunc, lai paliek..:)

iesildīt cepeškrāsni līdz 220 grādiem.. likt cepamajā formā satītos veltnīšus, pāri pārziest 100-150 gr pašķidra kausētā siera (Smiltenes "Azaids", piemēram)... sekot, lai līdz formas augšpusei paliek brīvs vismaz puscentimetrs, jo siers vāroties kāps uz augšu...

likt formu pa vidu cepškrāsnij un cept 200-220 grādos 25 minūtes.:)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jude
2006-10-06 23:04 (saite)
ooo, es shamos Minskas tirguu sapirkos.
tur vispaar pa skaisto visu ko var dabuut :)
piira tuutinjaa iesver cik vien vajag :))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?