tante (tante) rakstīja gardumi kopienā, @ 2006-10-06 20:59:00 |
|
|||
1 liela vistas fileja - pārgriezt plakaniski uz pusēm (tas ir - pataisīt plānāku), izdauzīt ar gaļas āmuriņu...
100 gr maltas laša gaļas + 1 ēdamkarote rīvmaize + 1 tējkarote (līdzena) kaltētu sīpolu + sāls pēc garšas (bet ne pārāk daudz) visu samaisīt viendabīgā masā...
likt laša masu vienā galā filejai un satīt pēc iespējas ciešāku veltnīti.. pacensties kaut vai nedaudz pievērt galus.. ja paliek kāda maza šķirbiņa - štrunc, lai paliek..:)
iesildīt cepeškrāsni līdz 220 grādiem.. likt cepamajā formā satītos veltnīšus, pāri pārziest 100-150 gr pašķidra kausētā siera (Smiltenes "Azaids", piemēram)... sekot, lai līdz formas augšpusei paliek brīvs vismaz puscentimetrs, jo siers vāroties kāps uz augšu...
likt formu pa vidu cepškrāsnij un cept 200-220 grādos 25 minūtes.:)
Nopūsties: