pilsone Sēnīte ([info]h2o) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-08-02 16:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kamēr vēl ir ogas..
vajadzēs:
paciņu sviesta
kādas trīs glāzes miltu
tējkarote kanēļa
nedaudz ūdens
daudz cukura(atkarībā no vēlamā salduma, protams:)
vienu olu
mazliet saldā krējuma ~ēdk
~glāze aveņu
~pusotra glāze melleņu
varbūt kāda tējkarote ruma
mandeļu skaidiņas vai musli(skatīt uz paciņas atzīmi honeyroasted)


Metam bļodā pusotru glāzi miltu, puspaciņu sviesta, tējkaroti kanēļa(bez kaudzes), četras ēdamkarotes ūdens un varbūt pāris karotes cukura(man jau patīk saldumi:). Labi izmīcam un liekam uz pusstundu vēsā vietā, tā būs mīkla.
Ņemam vienu olu un atdalām baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumu palielā bļodiņā sakuļam ar cukuru, tad liekam klāt ~ēdamkaroti saldā krējuma, uzputojam un, turpinot kult, pamazām liekam klāt ~glāzi aveņu. Pēc vēlēšanās var pieliet kādu tējkaroti ruma(man patika) un vēl cukuru(atkarībā no vēlamā salduma).
Ieziežam pannu ar sviestu, sagatavojam virsmu, uz kuras izrullēt mīklu(vienkāršākā valodā: apkaisam galdu ar miltiem:)
~pusglāzi miltu sajaucam ar ~ceturtdaļpaciņu sviesta un pāris ēdamkarotēm cukura - masai jāsanāk viegli drupināmai(un tas arī ar viņu jādara). Tās būs drumstalas pārkaisīšanai.
Ņemam mīklu ārā no aukstās vietas, plāni izrullējam un liekam ieziestajā pannā. Viegli sabakstām ar dakšiņu un liekam 200grādu karstā cepeškrāsnī uz ~10min.
Pa šo laiku var vēlreiz uzputot aveņu masu, kā arī saputot olas baltumu stingrās putās. Olas baltumu viegli iecilā aveņu masā.
Pusgatavā mīkla ārā no cepeškrāsns un liekam virsū aveņu masu. Pāri kaisam glāzi(nu, pusotru) melleņu, cukuru(~5tējk), iepriekš sagatavotās drumstalas un mandeļu skaidiņas vai musli(man patika AXA honeyroasted muesli strawberry-labāk par mandelēm!)
Atpakaļ cepeškrāsnī uz vēl vismaz pusstundu ūn..gatavs!
Parasti cepu vakarā un pirmoreiz ēdu un cienāju no rīta, lai pa nakti ogu sula sasūcās pīrāgā(uzreiz pēc cepšanas tek)
Visiem, kurus cienāju, ļoti garšoja:)

p.s.vakarā vēl pievienošu bildi, kā tad tas izskatās, kā arī musli firmas nosaukumu

Photobucket - Video and Image Hosting


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ululate
2006-08-02 17:25 (saite)
neskatoties uz to, ka esmu beigc un pārtieku tikai no tējas, šitais spēja iekārdināt pat mani šobrīd :)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]h2o
2006-08-02 21:34 (saite)
:) nu, tagad ir arī bilde;)

veseļojies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zintish
2006-08-03 03:09 (saite)
hmm... mosh uzprasiities uz nogarshoshanu..? ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]h2o
2006-08-03 15:08 (saite)
ņu, es rītvakar cepšu vienu, bet tas piknikam..pēc tam gan jau vēl cepšu, ja tikai ogas būs!
tātad - droši, murmur:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cilveeks
2006-08-03 05:14 (saite)
Ak dies, sastāvdaļas izklausās kārdinoši, bet recepte pieciem no rīta ir par garu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]h2o
2006-08-03 15:09 (saite)
a tas tikai tapēc, ka es nemāku vienkārši stāstīt:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

versija 2
[info]h2o
2007-09-28 12:19 (saite)
mīkla tāda pati,
atšķirīgais:
1/3 litra brūkleņu
1 gab paliels ābols
1 gab marcipāna/piena šokolādes batoniņš(vai kāds nu ir)
saldais krējums ~puspaciņa
cukurs
1 gab biezpiena sieriņš kārums
1 gab ola

mīklu skat versijā 1, atšķirīgais - nomizo ābolu, izgriež serdi, sablenderē. marcipāna batoniņu izkausē un sablenderē ar ābolu, masai lej klāt saldo krējumu un cukuru(~5tējkarotes), sablenderē. pieliek pusi biezpiena sieriņa(noteikti būs labi arī ar visu:), sablenderē, kā pašu pēdējo liek klāt olu, sablenderē un masa gatava. mīklu pēc 15min cepšanās cepeškrāsnī(skat raksta sākumu) izņem no krāsns, lej iekšā sagatavoto masu un pārkaisa ar brūklenēm. liek cepeškrāsnī vēl uz 30-40min, noslēdz uguni un atstāj cepeškrāsnī līdz rītam savilkties. arlabunakti!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?