MaKo ([info]mako) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2003-07-09 11:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā es vakar taisīju gulašu
Paņēmu teļa gaļu, sagriezu gabaliņos, apcepu brūnu. Sabēru katlā, uzlēju ūdeni - lai sautējas.
Tad sagriezu burkānus ripiņās, lielu sarkanu papriku sagriezu, apcepu - un klāt pie gaļas. Tad apcepu sīpolu sagrieztu (visu apcepšanu - kukurūzas eļļā). Un arī katlā. Tas viss sautējās kādu pusstundu. Piebēru maltu saldo papriku - daudz, gulaša garšvielas no Santa Marias.
Un kad gaļa mīksta - piespēru klāt gulaša mērces burciņu un luksus tomātu mērci - abi Spilves ražojuma.
Pie vārītiem jaunajiem kartupeļiem aizgāja vēderā uz urrā. [info]putnelis var apliecināt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mako
2003-07-09 11:30 (saite)
Da kāda nopirkās bodē, tādu lietoju. Saulespuķu drusku ne tā smaržo, rapšu eļļa ir dikti jau nu prasta :)
Olīvu, kukurūzas - es domāju, cepšanai nav šķirbas. Noteikti, ka lejot uz salātiem, varētu būt Nianses.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gorgona
2003-07-09 11:37 (saite)
a es vispār nekad neesmu sapratusi, kāpēc salāti jābojā, izpeldinot viņus taukos.. man eļļa tikai cepšanai...
rapšu bvēē smird... vienreiz vienos ciemos ēdu kaut ko, kas rapšos bija cepts. bveēē.
un vēl kaut kādu eļļu vienreiz biju cepusi - šamā baigi dūmojās.. aiz tam man ir eļļu fobija mazliet - bail no nezināmām eļļām ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?