|

|
inese_tk | |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
#pasaulēnavnekāskaistākaparmaijujanuvienīg ijūnijs - jo jūnijā zied pojenes un filadelfi un ir tik ļoti daudz gaismas. *beidzot biju ciemos pie LAUX. viņas/pie viņām ir nenormāli forši *bijām ar Martu aizbraukušas pajāt pa Niedrāja mežiem *atsāku Valmiermuižas treniņus. tik forši. zirdziņš sprauns. lecām maršrutiņu, Reinis neticīgi prasīja - "cik viņam gadi?" (24) *apmēram visu jūniju jutu visai intensīvu vēlmi komunicēt ar augiem. to gan apgrūtināja tas, ka jāstrādā. ar ravēšanu čista netieku galā, bija māte palīgā *dzīvesbiedrs pabeidza darbnīcas pārkārtošanu/iekārtošanu/sakārtošanu. es arī mazliet iesaistījos. baigi kruti, ka tā tagad ir lietojama telpa, nevis trash kaudze *pa ļoti ilgiem laikiem biju uzrīkojusi dzd ballīti (manliekas iepriekšējā bija 2019). bija ļoti jocīga kompānija, bet bija forši. uzstājās "gandrīz Grab", jebšu K, Jānis Emīls un Uģis ar bungmašīnu disko, bija cirvju izstādes atklāšana, augu "printa" ar balinātāju vorkšops, smuki nogaismots, viesi slavēja furšetu un bija ieradusies pat digna ar pirms pāris stundām dabūtām tiesībām (nebijām tikušās manliekas kādus 8 gadus) *Jāņos nedarījām apmēram neko. visu dienu nodarbojāmies ar vecāpapa instrumentu un dzelžu šķirošanu. pēc pusnakts gājām pastaigāties uz pilskalnu, beigās pāris stundas nosēdējām Cērtenes pussalā ar vienu aliņu pļāpādami. tad vnk gājām mājās, pagulējām un turpinājām saimniecības ēkas inventarizāciju *darbiņā viss turpina iet uz slikto pusi. ir jauni atlūgumi, mums mainījās tiešais vadītājs, kultūras biedrībai tagad jāsēž kkādas totāli nerelevantās sapulcēs. jūtu sevī augam melnu tumsu par to visu. jātiek galā ar etnofestivālu un nopietnāk jāpievēršas tam, kā no šī zelta būrīša izlauzties
mood:: nepatīk laikapstākļi šodien music:: dzīvesbiedrs blakus skrollē IG
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |

|
shelly | |
 |
 |
 |
 |
Kā pateikt, ka esi ļoti, ļoti noguris? Tu piezvani pārtikas piegādei, lai pasūdzētos, ka tev nav piegādāta maize un kaķu konservi, pēc viņu ieteikuma aizsūti viņiem e-pastu ar saviem bankas datiem naudas atgriešanai, aizej uz veikalu, nopērc jaunu, nesamērīgi dārgu kaķbarību un, protams, klaipu maizes, atnāc mājās, ieej virtuvē un ieraugi pārtikas piegādes maisu. Uz grīdas. Tu esi aizmirsis to izkrāmēt. Jā, jā, tu uzreiz zini, kas tur ir iekšā. Tomēr drošības pēc pārbaudi. Whiskas un Borodinas maize. Protams. Un tikko dzīvs tu celies kājās un velcies pie datora, lai rakstītu atvainošanās vēstuli, ka noticis pārpratums, produkti ir atvesti, paldies, lūdzu, lūdzu, paldies, atmaksu nevajag. Izdzeršu glāzi piena un iešu gulēt. Rīt beidzamā darbadiena pirms 3 nedēļu atvaļinājuma.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |

|
tati | |
 |
 |
 |
 |
Jūnijā gandrīz-pusaudzis lika pieteikt mani "skolas nometnei", jo draugs iešot. Liels bija mans izbrīns, ka tāda nometne tiešām bija, ka tā bija bezmaksas un, ka puika tur arī tika. Nu forši, 5 dienu dienas nometne, tik vien kā ēdiens jāiedod līdzi. Kā izrādījās, tā bija kkādu izredzēto bērnu nometne, kurā piedalījās bērni ar labām sekmēm un/vai uzvedību. Jā, es saprotu, forši ir apbalvot. Jā, tas ir super, ka sīčiem vasarā ir ko darīt.
Bet, nu godīgi - vatafak. Mani mulsināja tāds slepenums, ka to zināja tikai "izredzēto bērnu" vecāki.
Bērniem, kuri superduper mācās, skola piešķir diplomus, atsevišķi slavina utt. Slavas dziesmas dzied arī audzinātāji/pedagogi, bieži vien salīdzinot ar citiem, kuriem neiet tik labi. Tiem, kuriem skolā iet grūtāk, kuriem ir pofig par mācībām, kuriem skola atgādina mocību kambari, tiem, protams, piga.
Manuprāt, būtu jābūt tā, ka skola drīzāk aicinātu uz šādām ārpusskolas aktivitātēm bērnus, kuros saskata potenciālu, kas jāattīsta, vai arī redz, ka viņiem nepieciešams saskatīt to, ka skola nav tikai mā/mocības, vai arī tos, kuriem vienkārši iet grūtāk skolā, jo skola ir skaļš, superdinamisks un sarežģīts organisms, kas ne visiem ikdienā ir tik viegli sagremojams.
Manā skatījumā skolas vadība šeit klibo. Es nevaru piekrist tam, ka tiem, kuriem skolā iet viegli, mācību process un mācību rezultāti ir labi vai ļoti labi, būtu VĒL kā īpaši jālutina. Man šķiet, ka uzsvars būtu jāliek tur, kur skola vēl var pacelt bērna potenciālu vai arī vispār parādīt tādu skolas cilvēcisko pusi.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |

|
jan09 | |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
komentāri pie raksta: "Augstākā izglītība jau sen zaudējusi savu ekskluzivitāti. Mūsdienās, ja tev ir augstākā, tad tu esi kā visi…. pelēkā masa. 99% profesiju nevajag augstāko izglītību. Vajag bāzes pamatizglību + kursi konkrētas profesijas apguvei. Turklāt jābūt gatavam profesiju mainīt vismaz pāris reizes mūžā atkarībā no darba tirgus. Uzkariet uz naglas savas augstskolu diplomus. To jums saku kā cilvēks ar augstāko izglītību (iur. mag.) Algu apmēru nosaka pieprasījums pēc darbaspēka jeb darba tirgus. Augstāko izglītību pie mums apgūst nenormāli daudz menedžeru, juristu, sociologu, politologu, mediju specialitāšu darbinieki utt – to ir tirgū liela pārprodukcija, labi apmaksātu darbu trūkst. Tajā pašā laikā trūkst tehnisko inženieru, ķīmiķu, enerģētiķu, medicīnas darbinieku, kvalitatīvu IT speciālistu, automātikas un automatizācijas inženieru utt – tur liels deficīts, jo to pieprasa arī citās valstīs. Ja šie speciālisti Latvijā saņems par maz samaksu, tad atradīs darbu ārvalstīs. Jo šos speciālistu trūkst visā Eiropā, ASV u.c. Diemžēl, šādus speciālistus pie mums sagatavo maz un arī ne visur kvalitatīvi. Galvenokārt jau tehniskā universitāte. Un sākums jau slikts – vidusskolās vājas prasības pret ķīmiju, matemātiku, fiziku, laboratorijas likvidētas, prakses vietas likvidētas, arī tehnikumi likvidēti. Gan jau “menedžeru plūdi” beigsies, to aizstās MI Izglītība ir vakardienas zināšanu kopums, ko kādi augstos amatos esoši pasen mācīti ļautiņi iedomājušies nākotnē jaunajiem par vajadzīgu esam. Augstskola, saprotams, to piedāvā lielākā apjomā nekā pamatskola, vidusskola vai pat profene ar koledžu, kopā ņemtas, taču beigu galā sanāk plaša profila informāciju sagrābstījuši jaunēkļi un jaunavas lielākoties bez jebkādām praktiskām iemaņām. Un tad pienāk īstais brīdis kādu amatu apgūt ‘pa īstam’. Ja pa blatu netiek deputāta padomniekos, jāiet zāģēt malku, likt jumtus vai sēdēt Maximas kasē. Vot šitā, mani mīļie" https://www.la.lv/man-ir-augstaka-izglitiba-bet-stradaju-noliktava-jo-tur-nopelnu-vairak-latviesi-par-absurdu-algu-sistemu-valsti
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |

|
 |
|
 |