30 November 2010 @ 02:59 pm
 
Ā, zināt taču, ka Ancient Aliens otrā sezona jau sen progresā? Gan dievi un giganti, gan Bermudu trijstūris, gan senās applūdušās pilsētas, gan pazemes tuenļi un hollow earth, un pat vāciešu 'ne no šejienes' nākušās tehnoloģijas. Īsāk sakot - daudz un dažādas interesantas lietas.
 
 
( Post a new comment )
almighty_j[info]almighty_j on November 30th, 2010 - 04:52 pm
āāāāāā, HOLY SHIT!!! O_o. ZELTS. Tu taču esi zelts!!!

Paldies!!! :) Torrents jau gaida rindā! ^-^
(Reply) (Thread) (Link)
morphine[info]morphine on November 30th, 2010 - 05:04 pm
Prieks, ka prieks. ;)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]suic on November 30th, 2010 - 05:24 pm
Kāds sakars konspirācijām ar klajām pasakām (nu labi, mūsdienu mītiem)?
(Reply) (Thread) (Link)
morphine[info]morphine on November 30th, 2010 - 06:02 pm
Tāds, ka ne visi uzskatā tās par pasakām/ mītiem. Īstās vēstures un tās mīklu apzināta vai neapzināta aizmiršana, manuprāt, ir viens no būtiskākajiem jautājumiem ever.
Un drīzāk es varētu uzdot pretjautājumu - kā gan liecībām par visuma ciemiņiem (kuru eksistenci mums te neviens establišments negrib apstiprināt) var nebūt sakara ar konspirācijām?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]suic on November 30th, 2010 - 06:28 pm
Tev taisnība. :)

Starp konspirāciju un konspirāciju ir milzu atšķirība. Vienā gadījumā establišments vienkārši atsakās atzīt kādu vēsturisku faktu; citā atkal - nudien tiek sagudrotas visādas muļķības.

Es neesmu par to, ka robeža ir acīmredzama, bet vismaz kaut kādiem hintiem no veselā saprāta tā kā vajadzētu uzticēties. Galu galā, visuma ciemiņi nav tik straightforward-in-your-face kā, piemēram, 9/11, par kuru ir tonnām liecību.

Tāpat arī ģeopolitiski militārajās konspirācijās kaut kas mūždien uzpeld; kaut vai pēdējais wikileaks veikums. Citplanētiešu žanrs, savukārt, "nez kāpēc" nav spējis producēt nekādus kaut cik taustāmus pierādījumus - cik esmu redzējis, kaut kādi vīreļi spekulē par simboliem un stāsta par savu personīgo dalību. Šis pierādījumu trūkums, turklāt, iet labi kopā ar pārliecību, ka ar tehnoloģiju līmeni, kas nepieciešams visuma ceļotājiem, varētu diezgan mierīgi sevi pieteikt zemiešiem ar vai bez visu establišmenta akceptu. Un nenoliedzot dzīvības pastāvēšanu citviet visumā, tomēr ir zināma skepse par viņu lidināšanos apkārt ar visām abdukcijām un citiem žanra elementiem.

Bet lai jau, tāpat esmu ielaidies šajā tēmā drusku par daudz. Drīzāk - kas tevi personīgi pārliecina tajā visā? Kas vispār var?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on November 30th, 2010 - 07:11 pm
Es atljaushos tomeer iejaukties. Citplaneetieshu teemas sakaraa, kas vispaar ir visnotalj tehnokraatiska, kaut vai tas pats Richards Dolans viens pats ir veicis monumentaalu darbu, kas vairaakos seejumos apluukots ieksh 'UFOs and National security state'...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]suic on November 30th, 2010 - 11:32 pm
Noklausījos šo: http://techzinglive.com/page/248/techzing-54-ufos-and-the-national-security-state

Interesanti, bet galīgi kā fantastikas filmā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on December 1st, 2010 - 08:37 am
Nu, tieshi taa. 'Probleemai' ir savi gjeopolitiskie, ekonomiskie, sociaalie, zinaatniskie un kultuuras aspekti. Peetot izsniegtos patentus muuseejiem, saakot jau ar slaveno Ottis Carr OTC-1 lidojosho disku, gribi negribi rodas jautaajums - no kurienes shaada lidaparaata forma, kaapeec tas laika periods (50tie, 60tie), u.c. Taa, ka tur ir vesela zinaatnes nozare apakshaa, kur tieshaam viss ir kaa fantastikas filmaa, tikai pa iistam.
(Reply) (Parent) (Link)
morphine[info]morphine on November 30th, 2010 - 10:37 pm
Protams, ka pastāv starpība starp īstām konspirācijām un tādām, kas tiek sacerētas maldināšanai un/ vai izplatās kā gluži vienkārši dezinformācijas ceļā radusies muļķība. Pat to neiet runa.

Tas, par ko vēlies runāt Tu, šķiet, ir informācijas daudzums, kas katram indivīdam skaitās pietiekams, lai kaut kas viņu spētu pārliecināt (es nelietošu vārdu 'noticēt').

Man tomēr nešķiet, ka Tavs salīdzinājums ar 9/11 būtu īsti korekts. Tās ‘tonnām esošās liecības’, uz kurām Tu atsaucies. Lielākā daļa no tām tomēr ir pretrunā viena otrai; katra dod savu notikumu skaidrojumu, pie vienprātības īsti nenonākot. Piemēram, vai tas, ka zinātnieks A izskaidros Tev savu teoriju par to, ka debesskrāpji tika nonesti ar atombumbām, kas iemontētas zem visām augstceltnēm jau to būvēšanas laikā, Tev kaut ko izteiks, ja nebūsi studējis atomfiziku? Un – tīri retoriski - vai un kāpēc Tev, piemēram, šāda teorija liksies vairāk vai mazāk pieņemama par kādu citu kontrolētās demolācijas teoriju?
My point is - tie ir komplicēti jautājumi. Ir jāuzņem kaut kāda noteikta deva info, lai varētu sākt spriest par to, kas šķiet un kas nešķiet potenciāli iespējami. Kā es Tev dažās rindkopās varu prezentēt visus faktus un pierādījumus, kas gadu laikā ir lasīti/ dzirdēti? Kā es Tev varu izskaidrot to, ko man saka iekšējā sajūta?

Es negribu Tevi censties pārliecināt par savu taisnību, tas nav mans mērķis, bet tādas frāzes kā „viņu lidināšanās apkārt ar visām abdukcijām un citiem žanra elementiem” tikai liecina par to, ka Tu neesi īpaši centies iedziļināties šajā jautājumā. Liecības par ārpuszemes viesiem ir daudz plašākas – sākot ar jau senatnē pierakstītām liecībām par šādām tikšanās reizēm (tieši to, starp citu, adresē „Ancient Aliens”), gan kanālotā informācija (ok, pieļauju, ka, visticamāk, Tu esi skeptisks arī pret to), gan to cilvēku liecības, kas šīs būtnes ir sastapuši gan aci pret aci (un ne gluži nenozīmīgākā viņu daļa ir militāristi..), gan komunicējuši ar viņām garīgākās plāksnēs. UN tieši tas informācijas avotu un pašas informācijas lielais klāsts ir tas, kas pārliecina mani. Ja tās būtu muļķības, tad nebūtu ne tuvu tik daudz liecinieku, ne arī tik daudz savstarpēji korelējošu datu. Lūk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]suic on November 30th, 2010 - 11:30 pm
show me!
Meklēt korelācijas ir mūsu smadzeņu funkcija. Nereti tās krietni pārcenšas un saskata korelācijas tur, kur to nemaz nav. Lielais informāciju daudzums šeit nāk drīzāk par labu nekā par sliktu.

Ar 9/11 ir vienkāršāk tomēr. Tur pietiek parādīt video, norādīt uz fizikas parametriem, sistēmas īpatnībām, parādīt pašsaprotamas lietas un piesaistīt jomas ekspertus mazāk saprotamu lietu skaidrošanai.

Nudien, senatnes informāciju norakstu uz atšifrēšanu, interpretācijām un spekulācijām. Kanālotā informācija, tur kas saprātīgs ir kanālots kādreiz arī? Zīlnieces arī kaut ko kanālo. Cilvēku liecības - cilvēki visu ko runā. Un komunikācija garīgajās plāksnēs iespējama zem psihoaktīvām substancēm ar ne to vien.

Acīmredzot mani interesē pirmām kārtām nevis informācijas apjoms kā tāds, bet gan hipotēzes empīriskā falsificējamība un neatkarīga demonstrācija. Dīvaini arī būtu tas, ka neskatoties uz masīvo informācijas daudzumu ufoloģijā un saistītās tēmās, nav īsti nekādu conclusive pierādījumu - tikai baumas, stāsti un tamlīdzīgi.

Varētu tikpat vilkt paralēles ar kristietību. Tai mierīgi tic pāris miljardi šajā pasaulē. Un nav nekā cita, kā simboli, stāsti, liecības un kanālotā informācija. +Bonusā milzīgs teorētiskais aparāts gan akadēmiskās teoloģijas izstrādāts, gan individuālu entuziastu producēts.

Bet labi. Pajautāšu citādāk - ja tu varētu iedot vienu avotu skeptiķim, ko tu mēģinātu ieteikt?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
morphine[info]morphine on December 1st, 2010 - 11:32 am
Re: show me!
"Ja tu varētu iedot vienu avotu skeptiķim, ko tu mēģinātu ieteikt?"
Man liekas, Tu to jautā tikai tāpēc, lai pēc tam varētu pateikt, ka arī tas, ko es uzskatu par spēcīgu pierādījumu (hence - rādītu skeptiķim), Tev definējas kā nonsenss. Piedod, es negribu iesaistīties šādā diskusijā, kur jau uzreiz ir redzams, ka Tavs mērķis ir nepiekrist, lai pierādītu savu taisnību.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]suic on December 1st, 2010 - 01:44 pm
Re: show me!
Tev jau labāk redzams, jo gan jau esi mēģinājusi runāt ar cilvēkiem par sev tik interesējošo tēmu. Tev taisnība - es nedomāju, ka būtu kas tāds, kam es par šo tēmu būtu gatavs noticēt bez uzskatāmiem pierādījumiem un nedomāju arīdzan, ka šādi uzskatāmi pierādījumi vispār pastāv.

Taču man ir interesanti, kas visā tās citplanētiešu tēmas kristalizācijas gaitā ir nonācis vistuvāk tam, ko varētu saukt par spēcīgu argumentu to cilvēku virzienā, kas tēmā galīgi nav iesaistīti.

Pierādīt savu taisnību galīgi nav mans mērķis. Tad jau man dzīves nebūtu. Bet vai ufoloģija ir kas līdzīgs kristietībai - bez ticības nav patiesības? :)
(Reply) (Parent) (Link)