veina ([info]veina) rakstīja [info]arii_cirsliitis kopienā,
@ 2007-12-28 03:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cirslītis un Ziemassvētku dāvanas, jeb kā Cirslītis tika pie svariem.
Rit pēdējā nedēļa pirms Ziemassvētkiem – Cirslītis ir pilnībā iegrimis Ziemassvētku dāvanu meklēšanas vājprātā. Ģimene liela, draugu daudz, darāmā pāri galvai. Tā nu Cirslītis dienas pavada drudžaini bizojot pa lielveikaliem un kārtojot citas neatliekamas darīšanas, ar ko makten neapmierināts ir Cirslīša suncis, jo ir spiests dienas pavadīt viens pats.
Cirslītis ir beidzot atradis jauku dāvanu mātei – elektroniskos svarus (māmiņa par tādiem bija ieminējusies), Cirslītis dienas vidū uz 20 minūtēm iejož mājās, lai fiksi izvestu sunci pastaigāties, vēl atliek kāda brīva minūte, un Cirslis nolemj pārbaudīt vai svari patiešām darbojas, un uzzināt, cik tad viņš īsti sver. Paķimerējies, paķimerējies, Cirslītis secina, ka patiešām ir Cirslītis – nu nekādi neizdodas ieslēgt, bet vispār, viņš jau kavē tikšanos. Tad Cirslītis pamana, ka visu laiku viņu ar ziņkārīgi nopietnu purna izteiksmi vēro suncis. Aha, pieredze viņu māca, ka svarīgas lietas nedrīkst tā vienkārši kaut kur atstāt, Cirslīša suns arī labi saprot, kas ir svarīgs un mēdz tās noprovēt uz zoba. Bet vispār jau viņam nešķiet, ka suns varētu nograuzt svarus, parasti viņš izvēlas mazākus priekšmetus, tādus, kas ērtāk ieguļ purnā. Bet drošs paliek drošs – svari jānoslēpj! Tā nu pāris minūtes Cirslis bezpalīdzīgi lūr uz visiem istabas augstajiem plauktiem – svari ir lieli un smagi, uz plauktiņa neietilpināsi. Skapis! Tur suncis nekad nemēdz līst, un lai būtu pavisam droši, nobāž pašā tālākajā skapja stūrī, un aizbarikādē ar ceļasomām un citiem maisiem, un ar mierīgu sirdi aizjož tālāk savās darīšanās.

Pienāk vakars, pēc grūtas dienas Cirslītis pārrodas mājās, atslēdz ārdurvis un tur viņu sagaida... 3. pasaules karš un suncis ar gandarītu purna izteiksmi – ceļasomas un maisi ir izmētāti pa visu istabu, iepakojuma un putuplasta driskas, sunča miga ir aizvilkta uz istabas centru, un tai vidū izsaiņoti svari!

Nākamajā dienā kaimiņiene tā bikli iejautājās, ko tas suns Tev vakar atkal sastrādāja? Izklausījās, ka viņš kaut ko šausmīgi mētātu pa dzīvokli, man pilnīgi lustra šūpojās....


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2007-12-28 08:36 (saite)
Kāds lielisks suns!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]veina
2007-12-28 10:35 (saite)
Cirslītis nenovērtēja, ka suncis arī cieš no pamatīga pirmssvētku stresa, :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tanstaafl
2007-12-28 11:16 (saite)
Viņš vienkārši zina elementāras patiesības - ja kaut kas tiek rūpīgi noslēpts, noteikti ir vērts papūlēties, lai tam tiktu klāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]electical
2007-12-28 11:48 (saite)
suns arī cieš no pamatīgas svara vērošanas :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2007-12-28 18:50 (saite)
smeejos liidz asaraam

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?