wowow@16:41 - Sadaļā "Garšīgi un samērā viegli pagatavojami ēdieni"
Liec vārīties ūdeni rīsiem.
Olīveļļā cep vidēju sīki sagrieztu sīpolu kopā ar čilli piparu (bez sēklām jo šajā ēdienā čilli nav solists).
Nomizo vienu ingvera gabalu, sagriez ripās un met blenderī, turpat pieliec kādas 4-5 daiviņas ķiploka, mazliet ūdens un sablenderē biezputrā.
Kad sīpoli gandrīz caurspīdīgi, piesper pāris tējkarotes malta vai sapiestota kumīna un apcep 1-2 vistas filejas (sagrieztas gabaliņos). Kad vista apcepusies, pielej ingvera-ķiploku biezeni un 800g bundžu ar sablenderētiem tomātiem un simmerē (ļauj lēni burbuļot uz mazas liesmas).
Blenderī samal kādus 100-150g Indijas riekstu (var pavisam miltos, var arī atstāt mazliet struktūru) un ber klāt pārējai mērcei. Klāt liec gabaliņu sviesta un ēdamkaroti brūnā cukura vai medus. Pa laikam apmaisi un pagaršo vai nevajag piespert vēl kaut ko - reizēm der piemalt melnos piparus, pielikt pāris ēdamkarotes tomātu pastas vai piešaut kubiņu vistas buljona, sāli vai ko tādu.
Liec vārīties rīsus (puskilo vai mazāk). Mērce būs gatava reizē ar rīsiem.
Atceries, ka rīsi ir tikai piedeva.
ņemam saldētas pākšu pupiņas un metam tādas pašas, neatsaldētas, uz pannas, kur vakar cepušies marinēti vistu spārniņi. Kad sāk mest burbuli, tad pieberam bundžiņu ar sarkanajām pupiņām, tad visam pāri pārkaisām sēņu zupu ,no paciņas, un uzmetam pāris šķēles siera.
Kā teiktu mana mamma:šito var mirdams ēst!
Kumini, ingvers, indijas rieksti.."Na Tajiti, na Tajiti..Nas i tut ne ploha kormjat!".
shelly / 2. Aprīlis 2014@19:20 | |
Šitas ievērojami vairāk izklausās pēc manis, paldies :D
blond / 2. Aprīlis 2014@18:27 | |
auč, šitas izklausās labs!
shelly / 2. Aprīlis 2014@19:21 | |
Jā, šo es varētu pagatavot uz kādu īpašu pasākumu :)
Piecas karotes par sablenderēšanu, kas man šķiet pareizi, atšķirībā no gramatiskā frankenšteina "sablendēt".