starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2006-08-10 08:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
A & O atkal


Trešā epizode
Ainārs un Olga tur viens otru. Olgas labā plauksta atrodas Aināra kreisajā. Aināra labais elkonis plecu augstumā balsta Olgas kreiso. Žeņa dzied kādu skaistu lēnu dziesmu. Jaunie cilvēki, kuri nolēmuši šo vakaru pavadīt šajā deju nakts bārā, dara līdzīgi Aināram un Olgai. Dejas spēlē orķestrītis “Spoke Eye” Daži apmeklētāji pie bāra letes sūc kokteiļus. Viņi klausās atturīgi džezīgu mūziku blūzīgā noskaņā. Olga vēro dziedam Žeņu.
- Tev patīk rudmataini cilvēki?
- Ja viņi izskatās tikpat ekspansīvi kā šī soliste, tad man patīk.
- Visi rudmaši skaisti dzied, glīti glezno, ekstravaganti ģērbjas, galanti dejo. Visas vernisāžas ir rudmašu salidojums.
- Tu gribi teikt, ka rudi mati ir nepārprotama talanta pazīme?
- Rudi mati ir dzīvesveids.
- Cilvēki uz rudmatainajiem vienmēr ir skatījušies ar nedaudz līdzcietīgu skatienu, kam cauri spiežas pieklājības slēpts pretīgums.
- Ja nebūtu humānisma žņaugi, tad cilvēki likvidētu visus kropļus, garīgi slimos, žīdus, musulmaņus, rudmašus, krāsainos, etniskās un seksuālās minoritātes.
- Cilvēki atbrīvotos vienkārši paši no sevis. Vispirms izkastrētu kultūru, tad paši sevi.
- Ar to tu vērs uzmanību uz domu, ka modernās pasaules kultūras pamatā ir geju un lesbiešu vērtie garīgā apvāršņa vārti?
- Tagad par pasaules garīgo attīstību gādā rudmatainie. Viņi neiet demonstrācijās, toties bez viņu klātbūtnes nenotiek nekas ievērības cienīgs un interesants. Ruda nav nožēlojama krāsa.

Bārā ienāk divi jauni cilvēki karnevāla maskās. Viņi piedraud klātesošajiem ar pistolēm un piedāvā apmeklētājiem iespēju samest kopējā katlā savus ietaupījumus. Ķīlnieki no šādas iespējas neatsakās. Arī Olga negrib laist garām šo gadījumu – viņa atdāvina savu rokassomiņu. Ainārs kaunīgi smaida – viņam nav naudas. Kāds NATO valsts karaflotes matrozis Aināram izlīdz – liekot savu artavu viņš kā atvainodamies piebilst: “par diviem”. Kad visi apstaigāti, laupītājs saka: “oi, mēs aizmirsām pateikt, ka no maukām naudu neņemam. To var saņemt atpakaļ.” Daži izmanto arī šo iespēju. Projām ejot laupītājs norauj ugunīgi rudo parūku no Žeņas galvas.
- Tu esi tipisks manas teorijas apstiprinājums.
- Kādā ziņā? Es taču neesmu ne zilais, ne rudais.
- Tieši tāpēc. Dejo tu vienkārši nebaudāmi.




(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]teja
2006-08-10 11:52 (saite)
trans-cen-den-taļno

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2006-08-10 13:15 (saite)
ufh.. pūriste :)
tas taču rakstīts pirms 13 gadiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?