tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2011-07-11 09:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:restorāni

Liepāja gastrõ
Liepājā visvairāk man patika trīs lietas: smalko smilšu kāpas, vecās koka mājas un restorāni: Vecais kapteinis un Pastnieka māja.
Tā kā pusdienlaikā pēdējais bija pilns, riņķojām pa pilsētu meklējot kaut ko tik pat foršu un vienā šķērsielā pamanījām Veco kapteini - tumšu, bet mājīgu koka ēku un jauku dārzu ar galdiņiem un mums paveicās vienu dabūt arī sev. Neskatoties uz to, ka jāgaida diezgan krietns brīksnis, tas nekas, ja ir labs sarunbiedrs. Izvēlējāmies cūkgaļas steiku (Džeimsona steiks) un liellopu gaļas steiku ar maizes knēdeļiem (Minūtes steiks). Kā papildus bõnuss - viesmīle piedāvāja arī izvēlēties pa šķēlei uz vietas ceptu maizi (ar olīvēm un papriku, graudu un vēl kaut kādu). Žēl, ka tikai vienu, jo bija tiešām garšīga. Steiki arī vilties nelika un bija vērts gaidīt un maizes knēdeļi arī bija inčīgi. No saldajiem neko neizvēlējāmies, jo, kā es vienmēr saku "ai, man desa garšo". Dodoties prom, ja ir drosme un patīk uzmanība, var pazvanīt vētras zvanu - skan skaļi.

Pastnieka māja laikam komentārus neprasa, jo tas, šķiet, varētu būt populārākais restorāns pilsētā. Vispār, vienmēr ir prieks būt vietā, kur viss apkārtesošais ir saskaņots un ir padomāts arī par sīkumiem - ēdienkarte iesieta lielā polsterētā aploksnē un ēdienkartes lapas malā sarakstīts izdomāts, bet varbūt arī īsts stāsts par kādu pastnieku (var izlasīt mājaslapā). Un arī čeks tika iesists nevis parastā, bet uz ar zīmejumu apdrukāta čeku papīra.
Sev pasūtīju "Liepājas menciņus" - izrādās, ka pilsētas restorāni ir vienojušies (arī Vecā kapteiņa ēdienkartē redzēju) piedāvāt šo kā Liepājas firmas ēdienu (lieliska ideja, es gribētu kaut ko tādu redzēt katrā Latvijas pilsētā) - noteikti iesaku - krāsnī podiņā gatavots kartupeļu un kūpinātas mencas gabaliņu sautējums krējuma un diļļu mērcē - pasūtiet, nenožēlosiet! Starp citu, kā reiz pēdējā "Sestdienā" vienā no pirmajām lapām bija ielikts Liepājas menciņu podiņa foto.

Mājaslapas:
http://www.vecaiskapteinis.lv/lv/sakums-1
http://www.pastniekamaja.lv/mes.php?lang=lv

Man patīk iet uz restorānu skaisti.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vikings
2011-07-11 10:46 (saite)
tai kapteiņmājai nav nevienas nedēļas receptes... phe!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-07-11 10:54 (saite)
Tu vienmēr esi tik nīgrs pirmdienās? :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vikings
2011-07-11 11:07 (saite)
bet protams. :)
Es esmu nīgrs pirmdienās un visās pārējās dienās, kurās nav jāburā vai jācopē vai jākniebjas ar zajaciem.
Un no rītiem es vispār esmu saulstariņš - ja iedomājamies cik jauks ir saulstariņš uz Merkura.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]no_saules_zemes
2011-07-11 11:21 (saite)
Šitas ir baigi labais kulinārais žurnāls (jo blogs būtu tad, ja gatavotu menciņus pati). :D

(Atbildēt uz šo)


[info]nord
2011-07-11 11:37 (saite)
atzīmēju blociņā, kā reiz taisos pirmo reizi ( pa īstam) apciemot Liepāju.

(Atbildēt uz šo)


[info]ziemas_spoks
2011-07-11 11:39 (saite)
Ak, ja man Liepājā būtu kompānija ar ko reizi mēnesī aiziet uz restorānu... Bet man nav... Tā vienmēr gribējies - bet viens kā pirksts jau neiesi sēdēt jaukā restorānā...

Bet tomēr gribas pašausmināties par vienu vienīgu ēdienu - Bukstiņa biezputra pa divi piecdesmit izklausās nedaudz slimi... Noteikti ne tas ēdiens, ko ēst ārpus mājām... un par tādu cenu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-07-11 12:30 (saite)
Arī kartupeļus ar biezpienu un siļķi restorānos lētāk par 2,5 neesmu redzējusi - BET - tas jau latvieša gastrõ vājais punkts - uzreiz sagribas un, ja neizdodas apspiest žīdu sevī, maksā :)
Novēlu atrast kompāniju!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?