Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2008-03-11 17:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kičens

Tvaicēti rīsi ar mīdijām
Ņem vienu labu vok pannu (īpašais smaids Zimbabvei pati zini par ko),
ielej nedaudz eļļas, ieber tajā sagrieztus sīpolus (es liku 4 vidēji lielus, var likt mazāk/vairāk - pēc individuālas patikšanas pret šo augu).
Apzeltina sīpolus, bet līdz galam neizcep, tad ņem rīsus, un tādus pašus nevārītus saber virsū sīpoliem.
Pannā ielej ūdeni un liek vāku virsū - lai tvaicējas, uz lēnas uguns. Ūdeni ik pa laikam papildina, lai rīsi tvaicētos nevis pieceptos, visu ik pēc kādām 10 min apmaisa.
Kad rīsi sanieguši vārīta rīsa pusstāvokli (nu tādi, kā pa pusei vārīti izskatās) - pieliek klāt sasaldētas mīdijas (vai garneles, vai vienalga ko - kas garšo!), var pielikt arī garšvielas pēc patikšanas.
Un tā lej ūdeni un apmaisa ik pēc laiciņa.. viss kopā prasa apm. 2h, toties garša pilnīgi citāda kā vārītiem rīsiem. Šim par pamatu ņemta Kirgiztānas plova recepte, bet aizstāta ar mīdijām un citām lietām.
Uuun - lai labi garšo!
Un galvenais - paēdiet, pirms sākat taisīt šo ēdienu! :)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]uwa
2008-03-11 17:47 (saite)
Protams, es sēžu darbā ar jau piemirstām pusdienām vēderā, bet Tu šādas riebklības raksti. Siekalas mutē saskrēja!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-03-11 17:48 (saite)
vaj die!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]keikoo
2008-03-11 17:55 (saite)
ņemot vērā, ka es pat pusdienojusi šodien īsti lāgā neesmu, tad šis mani vienkārši nogalināja :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-03-11 18:02 (saite)
Es ļoti atvainojos.. patiešām negribēju.. jau divreiz sanāca.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]keikoo
2008-03-11 18:25 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]courty
2008-03-11 19:19 (saite)
cik ilgi Tev sanāca šim pasākumam veltīt laiku? Izkalusās garšīgi, vienīgi pannas man nav (vēl) :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-03-11 19:26 (saite)
kamēr rīsi ēdami (es jau teicu apm. 2h) - tas var būt atkarīgs no rīsiem, no garšām un visa pārējā - pēc skata jau arī redz, ka šamie piebrieduši :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]courty
2008-03-12 12:29 (saite)
man tās 2h paskrēja garām:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2008-03-11 22:08 (saite)
hē, izklausās riktīgi labi, nekad nebiju pannu tādā veidā izmantojusi:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?