Tvaicēti rīsi ar mīdijām
Ņem vienu labu vok pannu (īpašais smaids Zimbabvei pati zini par ko),
ielej nedaudz eļļas, ieber tajā sagrieztus sīpolus (es liku 4 vidēji lielus, var likt mazāk/vairāk - pēc individuālas patikšanas pret šo augu).
Apzeltina sīpolus, bet līdz galam neizcep, tad ņem rīsus, un tādus pašus nevārītus saber virsū sīpoliem.
Pannā ielej ūdeni un liek vāku virsū - lai tvaicējas, uz lēnas uguns. Ūdeni ik pa laikam papildina, lai rīsi tvaicētos nevis pieceptos, visu ik pēc kādām 10 min apmaisa.
Kad rīsi sanieguši vārīta rīsa pusstāvokli (nu tādi, kā pa pusei vārīti izskatās) - pieliek klāt sasaldētas mīdijas (vai garneles, vai vienalga ko - kas garšo!), var pielikt arī garšvielas pēc patikšanas.
Un tā lej ūdeni un apmaisa ik pēc laiciņa.. viss kopā prasa apm. 2h, toties garša pilnīgi citāda kā vārītiem rīsiem. Šim par pamatu ņemta Kirgiztānas plova recepte, bet aizstāta ar mīdijām un citām lietām.
Uuun - lai labi garšo!
Un galvenais - paēdiet, pirms sākat taisīt šo ēdienu! :)