May 20th, 2020
01:28 pm - Kulināra diskusija Es saprotu, ka svaigi kautu kazlēnu vai veselu zosi nevar apēst uzreiz, tur man saldētava noder, pēc tam šā vai tā tiks vārīta zupa; bet lasi nebāžu saldētavā, jo to es visbiežāk ēdu jēlā veidā. Kopš palūdzu draudzenei nopirkt svaigu lasi, kuram vakarā iebraukšu pakaļ, un viņa līdz vakaram to iebāza SALDĒTAVĀ, mums ir nerimstoša diskusija par to, vai saldēta un svaiga produkta kvalitāte atšķiras. Viņa uzskata, ka nav nekādas starpības starp saldētu un svaigu zivi, jo pati taisot lašmaizītes tikpat labi arī no saldētas un atlaidinātas filejas.
Bet kā tev, cibiņ, šķiet?
Poll #21369
Open to: All, results viewable to: AllSvaiga un saldēta zivs pēc garšas
|
Comments:
Garšīgāka vienmēr ir svaiga zivtiņa, kaut gan - ja to pareizi atlaidina - lēni - ledusskapja parastajā nodalījumā, tad varētu arī nezināt, vai zivs ir bijusi saldēta.
Kvalitāte neatšķiras, ja pareizi sasaldēts utt. Lasi, protams, nesaldētu. Un pieklājīgi būtu par ko tādu pajautāt.
atšķirties ta atšķiras, bet cilvēks, kurš tikai un vienīgi sāli, piparus un vegetu pazīst un par citām garšvielām pat dzirdējis nav un negrib, nekādu atšķirību nejutīs.
pareizi sasaldējot un atkausējot, un pagatavojot ar garšvielām var arī sasniegt tādu rezultātu, ka nevarēs pateikt, vai bija saldēts, bet tur pie gatavošanas jāpiestrādā - nepietiks tikai ar sāli un pipariem apkaisīt.
Neesu nekad lasi saldeejusi, bet pienemu, ka sis tas no veikalos pirktajiem lasiem ir bijis atsaldeets un tu to neesi maniijusi.
Es esmu diezgan pārliecināta, ka teju pilnīgi visas zivis, ko profesionāli zvejo, tiek iesaldētas turpat uz kuģa. Tāpēc veikala zivis ir atlaidinātas.
| From: | krii |
Date: | May 20th, 2020 - 11:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Jā.
Latvijā tirgotās- 100 punktu
Tad vēl jo vairāk. Kā zināms, zivis nedrīkst/nav vēlams/nav ieteicams sasaldēt atkārtoti.
Tieši ar zivīm atkārtota sasaldēšana ir OK un skaitās kā izņēmums, jo uz kuģa viņas tiek tik ātri sasaldētas, ka tur prakstiski nenotiek nekāda mikroorganismu vairošanās, kas ir galvenais iemesls, kāpēc neiesaka pārtiku pēc atsaldēšanas atkal sasaldēt. That said, ja es veicu pārtikas atsaldēšanu ledusskapī, tad man nav problēmu bāzt to atkal saldētavā, jo maz ticams, ka tur daudz mikroorganismu.
|