vegan ķirbju kekss
Posted on 2014.03.24 at 17:50
gandrīz pazaudēju šo jauko recepti, tāpēc pieglabāju tagad te drošībā.
sausās sastāvdaļas:
2 glāzes miltu (miksēti pilngraudu ar baltajiem apmēram uz pusēm – var abas pilngraudu, var auzu utml)
dažādas garšvielas (kanēlis, maltas krustnaglas, ingvers, muskatrieksts) – vismaz ēdamkarote
1 glāze brūnā cukura
2 tējkarotes sodas
Rozīnes, rieksti utml
(man bija vēl arī sīkāk sagrieztas lielogu dzērvenes)
rieksti un sēkliņas dekorēšanai
slapjās sastāvdaļas:
pusglāze neitrālas eļļas (man bija vīnogu kauliņu)
pusglāze ūdens
1,5 glāzes ķirbju pļuras (to iegūst ķirbja gabalus uz cepampapīra izcepot cepeškrāsnī vai izvtaicējot un sablendējot)
1 sablendēts banāns (ja nav banāns, var likt arī 2 glāzes ķirbju pļuras)
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
sajauc sausās sastāvdaļas, atsevišķi slapjās, izņemot etiķi. tad sajauc sausās ar slapjajām kopā, samaisa, pieliek etiķi, mazliet pamaisa un lej veidnē un cep
man cepās 220 grādos 45 min
sausās sastāvdaļas:
2 glāzes miltu (miksēti pilngraudu ar baltajiem apmēram uz pusēm – var abas pilngraudu, var auzu utml)
dažādas garšvielas (kanēlis, maltas krustnaglas, ingvers, muskatrieksts) – vismaz ēdamkarote
1 glāze brūnā cukura
2 tējkarotes sodas
Rozīnes, rieksti utml
(man bija vēl arī sīkāk sagrieztas lielogu dzērvenes)
rieksti un sēkliņas dekorēšanai
slapjās sastāvdaļas:
pusglāze neitrālas eļļas (man bija vīnogu kauliņu)
pusglāze ūdens
1,5 glāzes ķirbju pļuras (to iegūst ķirbja gabalus uz cepampapīra izcepot cepeškrāsnī vai izvtaicējot un sablendējot)
1 sablendēts banāns (ja nav banāns, var likt arī 2 glāzes ķirbju pļuras)
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
sajauc sausās sastāvdaļas, atsevišķi slapjās, izņemot etiķi. tad sajauc sausās ar slapjajām kopā, samaisa, pieliek etiķi, mazliet pamaisa un lej veidnē un cep
man cepās 220 grādos 45 min