vegan ķirbju kekss

Posted on 2014.03.24 at 17:50
Tags:
gandrīz pazaudēju šo jauko recepti, tāpēc pieglabāju tagad te drošībā.


sausās sastāvdaļas:
2 glāzes miltu (miksēti pilngraudu ar baltajiem apmēram uz pusēm – var abas pilngraudu, var auzu utml)
dažādas garšvielas (kanēlis, maltas krustnaglas, ingvers, muskatrieksts) – vismaz ēdamkarote
1 glāze brūnā cukura
2 tējkarotes sodas
Rozīnes, rieksti utml
(man bija vēl arī sīkāk sagrieztas lielogu dzērvenes)
rieksti un sēkliņas dekorēšanai

slapjās sastāvdaļas:
pusglāze neitrālas eļļas (man bija vīnogu kauliņu)
pusglāze ūdens
1,5 glāzes ķirbju pļuras (to iegūst ķirbja gabalus uz cepampapīra izcepot cepeškrāsnī vai izvtaicējot un sablendējot)
1 sablendēts banāns (ja nav banāns, var likt arī 2 glāzes ķirbju pļuras)
2 ēdamkarotes ābolu etiķa


sajauc sausās sastāvdaļas, atsevišķi slapjās, izņemot etiķi. tad sajauc sausās ar slapjajām kopā, samaisa, pieliek etiķi, mazliet pamaisa un lej veidnē un cep
man cepās 220 grādos 45 min

Comments:


porcelāna lellīte
[info]neraate at 2014-03-24 18:21 (Saite)
izklausās tik garšīgi, ka jāatmet skopums un jānopērk ābolu etiķis
*
[info]inese_tk at 2014-03-24 19:04 (Saite)
man domāt, ka to mierīgi var izcept arī ar parasto etiķi, tikai ņemot mazāk. man vnk nepatīk parastais etiķis un es lietoju ābolu
vilkate
[info]vilkate at 2014-03-25 08:11 (Saite)
Tiem, kuri te ieskatīsies - nenormāli garšīga variācija "rozīnes, rieksti utml" daļai ir žāvētas dzērvenes un valrieksti. Un tā kā man mājās nebija nosaukto garšvielu atsevišķi, izmantoju garšvielu maisījumu piparkūkām (tā sirsnīgi), derēja lieliski.
Ūūlę
[info]chimera at 2014-03-25 08:33 (Saite)
tu mierīgi varētu bliezt augšā pavārkursus, es uz tiem ietu.
*
[info]inese_tk at 2014-03-25 17:17 (Saite)
oi, man ir kaukādi kompleksi un psiholoģiskas problēmas - man a) nepatīk gatavot, ja kāds (izņemot Kārlis) skatās un b) es kaut kā uzvelkos gatavojot ciemiņiem. nesanāk ieiet tajā "virs" stāvoklī un ciemiņiem man nekad nesanāk tik labi un garšīgi kā tad, kad taisu vnk ikdienā sev un Kārlim.
[info]chaika at 2014-03-30 21:12 (Saite)
Tev šitā normāla izcepās? man ir aizdomas, ka es jau 2.x mēģinu un sanāk kaut kāda kļecka - ēst jau var, bet nedacepās iekša, tikai tāda laba miza apkārt izcepas..
vilkate
[info]vilkate at 2014-03-31 00:03 (Saite)
Varbūt nākamreiz pamēģini vnk cept ilgāk? Esmu pilnīgs virtuves dizāsters, taču šis kekss man sanāk lielisks katru reizi (esmu cepusi 3x).
*
[info]inese_tk at 2014-03-31 00:43 (Saite)
jā, vakarējais Tev bija sanācis lielisks!
[info]chaika at 2014-03-31 09:20 (Saite)
nē, nu fantastika!
*
[info]inese_tk at 2014-03-31 00:43 (Saite)
man parasti izcepas, vienīgi pēdējā reizē labi neizcepās, bet man ir pilnīgi neparedzama un neuzticama cepeškrāsns.
[info]chaika at 2014-03-31 09:22 (Saite)
nujā, man it kā ar citām parasti problēmas nav, bet šitai uzaug bieza miza un iekšā pudiņš! ;D
Previous Entry  Next Entry