raw vegan ruletīte

Posted on 2011.02.18 at 16:35
man:: tāds pat panīgrs
skan: jaunais reidiohed
Tags:
izdīcu, lai mamma uzcepj man savas garšīgās ķirbju pankūkas. tā rezultātā tika iegriezts viens no mazākajiem lielajiem ķirbjiem, tāpēc pie reizes devu arī savu ieguldījumu viņa nolietošanā:

100 g izspiestas linsēklas (man vienmēr vajag mazāk);
2/3 glāzes sagriezta ķirbja;
1-2 citrona vai apelsīna daiviņas (labāk garšo ar citronu);
2 ēdamkarotes medus vai 6 mērcētas dateles (lieku medu, dateles nav mēģinātas);
1 liels banāns vai salds, plānās šķēlītēs sagriezts ābols (pagaidām esmu mēģinājusi tikai ar banānu);
garšvielas - kanēlis, kardamons, ingvers - kas nu patīk. oriģinālā šī recepte bij pasniegta kā svaigēdāju kanēļmaizītes, bet tas man neliekas tik svarīgi.

sablenderē ķirbi ar linsēklām un citronu/apelsīnu. es bēru kanēli klāt arī šai masai. ja par mitru pieber vēl linsēklas, ja par sausu - liek vēl ķirbi. vispār tā linsēklu un ķirbja attiecība ir atkarīga no konkrētā ķirbja sulīguma. masu ar rokām izspaida uz cepmampapīra (vai kā tamlīdzīga) tainstūra formā, paplānu tādu. pārklāj ar banānu ripiņām vai ābolu šķēlītēm, vienu garāko malu atstājot brīvu. pārkaisa ar kanēli. ar papīra palīdzību sarullē tāpāt kā sušī. liek ledītī uz vismaz pusstundiņu sakosties. pēc tam jem ārā, griež gabaliņos un ēt nost.
kas dīvaini (un kruti!), ka negaršo nedz ķirbīgi, nedz linsēklīgi, bet vienkārši forši. nujā, liekas tāds pilnīgi normāls našķis.

Comments:


[info]kaukau at 2011-02-18 17:03 (Saite)
izspiestas linsēklas - kā to izdarīt?
*
[info]inese_tk at 2011-02-18 17:09 (Saite)
nopērkot veikalā paciņu ar uzrakstu izpiestas linsēklas :)
diabētiķu plauktos parasti stāv. vēl viņas mēdz saukt par linsēklu klijām. tās linsēklas, no kurām izspiesta eļļa.
bet vispār nenotiek arī nekas slikts, ja pieliek vienkārši smalcinātas linsēklas.
[info]kaukau at 2011-02-18 17:11 (Saite)
paldies!
gala rezultāts izklausās ļoti garšīgi :)
*
[info]inese_tk at 2011-02-18 20:10 (Saite)

Re: nou ofens, bet

1) ir vegāni un svaigēdāji, kas lieto uzturā medu un par to lemj paši nevis vadoties no kaukādām vegānu organizācijām, lai cik lielas un respektablas tās nebūtu.

2) paldies par kļūdu labošanu, bet šajā gadījumā, tā nav kļūda, bet apzināti izvēlēts rakstības veids, izteiksmes iekrāsošanai. ja Tu būtu patstāvīgs mana žurnāļa lasītājs, tad būtu pamanījis, ka regulāri mēdzu savos ierakstos speciāli lietot kļūdainus vārdus, teikumu formas utt. un tas nav tāpēc, ka es nezinātu kā ir pareizi, bet tāpēc, ka tāds ir mans žurnāļošanas rakstības stils.
vienīgās kļūdas, kuras man vajadzētu patiešām labot ir interpunkcija un par to es pat priecātos.
echoes
[info]echoes at 2011-02-18 20:36 (Saite)

Re: nou ofens, bet

1) Organizācijas tik tā citātā(linkā uz rakstu) bija pieminētas, nedomāju tās norādīt kā baigo autoritāti (turpat citātā bija arī teikts, ka izvēle tomēr a matter of personal choice). Tomēr vairums man pazīstamo vegānu medu nelieto(un tas ir matter of personal choice, nevis sekojot organizāciju norādēm) un vairumā vegānisma skaidrojumu minēts, ka medus nav vegan (svaigēdēji pavisam cita opera, par tiem es neko nesaku).
Es jau nesaku, lai Tu neēd to medu, man vienkārši nešķiet, ka virsrakstā vārds "vegan" iederas :> Tas būtu kaut kādā ziņā līdzīgi kā veģetāra zupiņa ar vistas buljonu vai jogurts ar želatīnu, utml

2) Nesaprotu īsti to "izteiksmes iekrāsošanu", bet lai nu paliek. Tava ciba, un es te reti enīvei.
Vai Tu TIEŠĀM priecātos?
*
[info]inese_tk at 2011-02-18 20:47 (Saite)

Re: nou ofens, bet

1) man šķiet, ka virsrakstam nav ne vainas - ja ir medēdošs vegāns tad ir, savukārt, ja nav, tad receptē ir norādīta alternatīva - dateles.

2) jā, es patiešām priecātos, ja kāds man iemācītu pareizi likt komatus. lai speciāli ar to nodarbotos esmu pārāk slinka un neliekas arī tik svarīgi. savukārt par izteiksmes iekrāsošanu - neesmu redzējusi ka Tu vai grammar nazi piesietos fjoklas ierakstiem, kurus Tu lasi. protams, man ir ārkārtīgi tālu līdz viņas elegancei un izsmalcinātībai, bet enīvei princips tas pats.
echoes
[info]echoes at 2011-02-18 21:09 (Saite)

Re: nou ofens, bet

1) Skat. par to vistas buljonu. Ir tādi, kas sauc sevi par veģetāriešiem, bet ēd zupiņas ar vistas buljonu, tomēr vai Tu(un vairums cilvēku) tos sauktu par veģetāriešiem? Protams, protams, katram savas robežas un latiņas, tomēr vairums ar vegānismu saprot arī medus nelietošanu. Izņēmumi ir izņēmumi.
Tad jau medus ir alternatīva, ne dateles :)
Bet ok, ok, es nevēlos te pārmērīgi piekasīties.

2) Es vispār par gramatiku cibā nemēdzu piesieties, vienkārši vārds "cepJ" mani izsenis tracina, tāpēc nenoturējos (katram taču ir kādas kļūdas, kas vienkārši tracina, ne?) Nuuuuuuuuu, bet Fjoklas gadījumā tas nepārprotami ir stils, jo teksts ir tāds viscaur, bet Tavā gadījumā tas ir viens vārds (turklāt samērā izlatīta kļūda), tāpēc izskatījās pēc kļūdas nezināšanas pēc. Man tagad jāatvainojas? :)
*
[info]inese_tk at 2011-02-18 21:19 (Saite)

Re: nou ofens, bet

okej, labi - alternatīva receptē ir medus.
un nav jāatvainojas. kā jau teicu esmu miljards gaismas gadu attālumā no fjoklas izkoptības, bet man patīk rakstīt ar tizlām kļūdām un manšķiet ka katrā ierakstā ir vismaz viena, ja ne vairākas tādas.
echoes
[info]echoes at 2011-02-20 17:05 (Saite)

Re: nou ofens, bet

Vegānisma domubiedros šodien iemests labs links: http://www.facebook.com/note.php?note_id=497477633890
*
[info]inese_tk at 2011-02-18 21:56 (Saite)

Re: nou ofens, bet

p.s. es gan negribu arī sākt te matus skaldīt, bet nau jau arī tā, ka manā gadījumā tas ir viens vārds - kā tad ar jem un ēt un vēl tur dažiem tizlumiem...
Previous Entry  Next Entry