raw vegan ruletīte
Posted on 2011.02.18 at 16:35man:: tāds pat panīgrs
skan: jaunais reidiohed
izdīcu, lai mamma uzcepj man savas garšīgās ķirbju pankūkas. tā rezultātā tika iegriezts viens no mazākajiem lielajiem ķirbjiem, tāpēc pie reizes devu arī savu ieguldījumu viņa nolietošanā:
100 g izspiestas linsēklas (man vienmēr vajag mazāk);
2/3 glāzes sagriezta ķirbja;
1-2 citrona vai apelsīna daiviņas (labāk garšo ar citronu);
2 ēdamkarotes medus vai 6 mērcētas dateles (lieku medu, dateles nav mēģinātas);
1 liels banāns vai salds, plānās šķēlītēs sagriezts ābols (pagaidām esmu mēģinājusi tikai ar banānu);
garšvielas - kanēlis, kardamons, ingvers - kas nu patīk. oriģinālā šī recepte bij pasniegta kā svaigēdāju kanēļmaizītes, bet tas man neliekas tik svarīgi.
sablenderē ķirbi ar linsēklām un citronu/apelsīnu. es bēru kanēli klāt arī šai masai. ja par mitru pieber vēl linsēklas, ja par sausu - liek vēl ķirbi. vispār tā linsēklu un ķirbja attiecība ir atkarīga no konkrētā ķirbja sulīguma. masu ar rokām izspaida uz cepmampapīra (vai kā tamlīdzīga) tainstūra formā, paplānu tādu. pārklāj ar banānu ripiņām vai ābolu šķēlītēm, vienu garāko malu atstājot brīvu. pārkaisa ar kanēli. ar papīra palīdzību sarullē tāpāt kā sušī. liek ledītī uz vismaz pusstundiņu sakosties. pēc tam jem ārā, griež gabaliņos un ēt nost.
kas dīvaini (un kruti!), ka negaršo nedz ķirbīgi, nedz linsēklīgi, bet vienkārši forši. nujā, liekas tāds pilnīgi normāls našķis.
100 g izspiestas linsēklas (man vienmēr vajag mazāk);
2/3 glāzes sagriezta ķirbja;
1-2 citrona vai apelsīna daiviņas (labāk garšo ar citronu);
2 ēdamkarotes medus vai 6 mērcētas dateles (lieku medu, dateles nav mēģinātas);
1 liels banāns vai salds, plānās šķēlītēs sagriezts ābols (pagaidām esmu mēģinājusi tikai ar banānu);
garšvielas - kanēlis, kardamons, ingvers - kas nu patīk. oriģinālā šī recepte bij pasniegta kā svaigēdāju kanēļmaizītes, bet tas man neliekas tik svarīgi.
sablenderē ķirbi ar linsēklām un citronu/apelsīnu. es bēru kanēli klāt arī šai masai. ja par mitru pieber vēl linsēklas, ja par sausu - liek vēl ķirbi. vispār tā linsēklu un ķirbja attiecība ir atkarīga no konkrētā ķirbja sulīguma. masu ar rokām izspaida uz cepmampapīra (vai kā tamlīdzīga) tainstūra formā, paplānu tādu. pārklāj ar banānu ripiņām vai ābolu šķēlītēm, vienu garāko malu atstājot brīvu. pārkaisa ar kanēli. ar papīra palīdzību sarullē tāpāt kā sušī. liek ledītī uz vismaz pusstundiņu sakosties. pēc tam jem ārā, griež gabaliņos un ēt nost.
kas dīvaini (un kruti!), ka negaršo nedz ķirbīgi, nedz linsēklīgi, bet vienkārši forši. nujā, liekas tāds pilnīgi normāls našķis.