× ! Edge ! × ([info]devour) rakstīja,
@ 2013-06-17 20:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par tūrismu un medus mēdijiem.
Uzrakstīšu nolielo atmiņu stāstu. Jo visu laiku domāju uzdrukāt, bet tad slinkums... tad nogurums... tad pohujneviensmanitāpatnelasaunnedodsūdu...

Bija vel ziema. Janvāra sākums... Kādā rītā braucot garām VEFam man ienāca prātā kāda vienkārša ideja. Vienkārša, bet tajā pat laikā arī laba ideja.

Nav jau nevienam noslēpums, ka augstāko izglītību esmu ieguvis tūrisma specialitātē... jo man totāli patīk socializēties ar cilvēkiem un esmu ballīšu dvēsele. Not.a
Un tas bija vel laiks, kad viens no foršajiem cibiņiem darbojās tvnetā. Tā nu nolēmu viņam vakarā uzrakstīt savu vienkarši, muļķīgi, labo ideju.

Lielās līnijās ideja bija tāda. Tūrisma industrija beidzot sāk LV atkopties pēc visa, kas bija. Laikam, pat TAVA sponsorēja Mūsdienu Latvijas Garšu pa tv3 or something. Tad nu ieteicu izmantot izdevību un taisīt Tvnetam augšā jaunu sadaļu par tūrismu. Kur varētu likt normālus reklāmrakstus par dzimtajiem LV novadiem un tādā garā. Reklāmas un tādi pirāgi.
Saprotu, ka ir travelnews... Bet mani vienkārši no dizaina viedokļa šausmīgi kaitina, tāpēc reti kkad kko lasu vai skatos.
Saprotu arī, ka tas ir tvnets, kurā 75% ziņu sadaļās ir prosta pārtulkoti no citiem ārzemju mēdijiem. (mana mīļākā ir tehnoloģiju sadaļa. VIEDTĀLRUŅI UN DATORI! Tā ir visa tehnoloģija, kas Tev vajadzīga! Un mani kā casual geimeri ļoti kaitina, ka ziņas no E3 bija tik skopas, tb - nekādas!)

Izklāstiju ideju. Ok. Ieteica man tālāk dot ziņu kādam un uzcept augšā prezentāciju ar datiem un grafikiem. Slinkums... Kā vienmēr - slinkums. 

Bet.
Paiet daži mēneši un kam es redzu reklāmas baneri. Tieši tā. delfi.lv jaunās tūrisma sadaļas reklāmbaneris. Vai arī apollo. Vairs neatceros (tā notiek, kad uzreiz neuzraksta postu!).
Nosmēju, ka paredzu notikumus uz priekšu un viss mieriņš.

Tāpat pirms kāda laika, nevarēju aizmigt un domāju, kāpēc vel neviens no ziņu portāliem neveido un nestrīmo kaut kādus savus ziņu raidījumus/diskusijas/intervijas. Tb - diskusijas, dzīvajā strīmot. Pēc tam ierakstu saeditēt un tiem, kuri neredzēja strīmu piedāvāt labākos fragmentus.
Like. Nedomāju, ka izmaksas būtu tik lielas, lai nevarētu to darīt + manā skatījumā tas būtu miljards reižu foršāk nekā vienas un tās pašas ziņas, kuras tiek pārmaltas no viena mēdija uz otru... 

Nekā Personīga -> Tv nets -> 6diena -> Aizkraukles novada žurnāls 'Staburags'

Es protams nesaprotu lietas un esmu naivs. Bet nu... Come on.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mafia
2013-06-17 23:22 (saite)
Šī situācija rāda, ka visi ir slinki, arī tie, kam maksā būt žurnālistiski oriģināliem!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2013-06-18 06:35 (saite)
:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]termostats
2013-06-18 10:08 (saite)
Ideja ir tava tikai tad, kad esi to realizējis. :)

Par tām diskusijām - es nezinu - tas varētu drīzāk strādāt kaut kādos reģionos, kur ir kaut kāda vietējā politika un ņemšanās. (ja tāda ir, protams, es nezinu) Valstiskā mērogā, manuprāt, jau tā ir tik daudz visāda satura un internets jau tā ir pārbāzts ar visu ko, ka tur mēģināt startēt ar vēl kaut ko (turklāt ne ļoti lētu) varētu galīgi nebūt rentabli. Turklāt tādam jēdzīgam diskusiju raidījumam tomēr vajag vismaz vienu spēcīgu žurnālistu, redaktoru, režisoru, vairākus operatorus, studiju, scenogrāfiju un vēl visu ko, lai tas pēc kaut kā izskatītos. Tāpēc labāk, lai ar to nodarbojas televīzija. Viņiem tagad arī savs portāls ir, līdz ar to gan jau tur arī kaut kas uz to pusi iet.

Bet, ja runājam par ziņu dranķīgo kvalitāti un to, ka internets sastāv tikai no relīzēm, tulkojumiem un dranķīgiem rakstiem, tad tas ir tāpēc, ka tieši to arī lumpenizētajai tautai vajag... ;)))) Ir daudzi, kuri nelasa vairāk par virsrakstiem, līdz ar to var teikt, ka pati raksta esamība jau ir baigais bonuss.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2013-06-18 20:04 (saite)
Doma = iecere = nodoms = plāns. Tās ir manas idejas un domas.

[2013.06.17. 21:00:33] D: Tūlīt gan jau termostats kaut ko iekomentēs :D
[2013.06.17. 21:00:37] D: saderam?
[2013.06.17. 21:01:00] devour: nu
[2013.06.17. 21:01:04] devour: es saku, ka iekomentēss
[2013.06.17. 21:01:06] devour: Tu ko?
[2013.06.17. 21:01:07] devour: :D

Tieši tāpēc es runāju par Livestreamošanu tikai internetā. Kas ir... Pāris lētas 1080 kameras + video pults. Un viens spēcīgs žurnālists bliež savu kreatīvu. Un nebaidīties, ka kādam kāds mīļvārdiņš nepatiks http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/392965-rupjibu_del_ltv_atlaiz_streipu . Manu Cieņu, teiksim, ir iemantojis Ijābs, kurš prot tik ilteliģenti kādu nosaukt par idiotu, ka ir pilnīgs kosmoss.
Otto Ozols, vai kā nu viņu tur, joprojām vada ltv1 kaut kādu talkšovu? Lūk... Ltv1 - skaņotāji, redaktori, režisori, gaismotāji, operatori, scenogrāfija. Tik un tā Otto man liekas nebaudāmāka personība, par kaimiņu žoga dēli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2013-06-19 03:03 (saite)
Nu nav tā, ka tas spicais žurnālists gan sagatavos saturu, gan saliks kameras, skaņu, gaismu un pats zem galda pogās video pulti. Nu tā nenotiek.. ;) Tā var taisīt diskusijas savā blogā vai vēl kaut kur, bet normālā medijā tāds amatierisms neiet cauri.

Protams, ka internetam to uztaisīt sanāks lētāk, nekā teļļukam, bet te atkal jāņem vērā tas, ka tas rezultāts diez vai būs vajadzīgs tik daudziem, lai atsistu izmaksas. Ne jau aiz labas dzīves portāliem šobrīd ir kā ir ar rakstu kvalitāti, gan saturiski, gan tīri gramatiski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]devour
2013-06-19 06:38 (saite)
Notiek gan :)
Kā jau rakstīju goo komentārā. Ja pat mans sūdblogerasts, kurš ir domāts ļoti šaurai un konkrētai auditorijai postu dienā varēja dabūt +/- 100 skatījumus... Tad kāpēc lai ziņportāls ieliekot 'HEI, tagad šitais noliek šito - DZĪVAJĀ!' nedabūtu vismaz 1k sliktākajā gadījumā?

Jā. Jo viņiem izdevīgāk ir sēdēt čillā un pārtikt no reklāmu naudas. Nedomāju, ka LETĀ ir kkādi tulkoti raksti no citiem mēdijiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goo
2013-06-18 14:02 (saite)
jā jā visi te tādi gudri ar ģeniālām idejām, tikai neviens neko nedara, un kad kāds kaut ko izdara, tā visi uzreiz pļūta, ka redz viņi jau par to bija iedomājušies mēnesi atpakaļ.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2013-06-18 19:40 (saite)
Es pasaku - nedaru jo Ļeņins.Uzreiz jau nepļūtu. Vairāk nosmeju :)
Un savus blogerastus taisīju :) Tiesa gan ļoti, ļoti šaurai un specifiskai auditorijai, bet tā +/- 100 lapas skatījumi dienā, kad kko jaunu ieliek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?