zizii
zizii
.:::.:.. :.. :. .:...
Pēdīgie pūtieni...
[info]mr_brightside :: - [+71]
[info]austrinjsh :: - [+11]


Oktobris 2018
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

zizii [userpic]

nja.glu[ie krievi sacēluši brēku delfos. Āksti!!! es nu nekādi nearu saprast,kāpēc viņi nedodas prom,ja jau te viss ir tik slikti???

un raksts par ko viņi tik šausmīgi sašutuši ir te

Comments

Laimonis Gedrovičs: "(...) jāpanāk, lai LATVIJA IR LATVIEŠU VALSTS, tāpat kā Somija ir somu valsts(...)"
Somijā, starp citu, kādi 5% iedzīvotāju ir zviedri, tāpat tur dzīvo apmēram 6000 sāmu. Somijā ir divas valsts valodas - zviedru un somu.

a tev nliekas,ka atšķirība ir tajā,ka Zviedrija Somiju nav okupējusi...

Jā, bet es pieņemu, ka 5% krievu, vāciešu u.c. dzīvoja Latvijā arī pirms okupācijas.Es te neaģitēju par otro valsts valodu, pasargdies, bet tikai mēģinu norādīt, ka Gedroviča kungs jau arī nav piestrādājis pie saviem piemēriem.
Nesapratu arī tavu argumentu. Tātad sanāk - visām tautām, kas sastāda valstī N 5% no iedzīvotāju skaita un kuru "izcelsmes valstis" nav okupējušas šo valsti N, pienākas tiesības, lai viņu valoda arī būtu oficiālā?

ja godīgi,man ir pilnīgi vienalga kāpēc Somijā ir otra valoda.lai gan,somu un zviedru valodas ir radniecīgas.tāpat kā latviešu un leišu.
salīdzini,kā uzvedas krievi šeit,un zviedri tur.somiem nav kauns teikt,ka pie viņiem dzīvo zviedri.vai tu vari to pašu pateikt par latviešiem???

Somu un zviedru valodas nemaz nav tik radniecīgas. Zviedru ir no indoeiriopiešu, bet somu - no somugru valodu koka. Tas nu tā.
Zini, bieži vien man ir kauns teikt to par dažiem latviešiem. Un ko tālāk?

ko tālāk?
dzīvo tā lai par tevi nevienam nebūtu ko sliktu teikt.

Nav cilvēka, par kuru nevienam nebūtu neko sliktu teikt. Kāds dzer par daudz kafijas, citam kreisā kāja mazliet garāka, kāds cits nemāk gramatiski pareizi rakstīt dzimtajā valodā. Par viņiem visiem tagad kaunēties? Un veidot PretApkaunojošo elementu kustību?

tu vispār saproti ko tev saka?
vai arī tu domā ka par cilvekiem var pateikt visādas tamlīdzīgas cūcības kā tu tur raksti?
un dzīvot ta ,lai nekaunetos tevi nosaukt par latvieti var tikai nedzerot kafiju,neīpējot un višadi citādi neko nedarot?

Es īsti neizpratu tavu domu. Varbūt īpatnējās interpunkcijas dēļ. Pamēģini pārfrāzēt.
Ja kas, ši saite tev varētu noderēt:
http://www.liis.lv/latval/interpunkc/inter1.htm

pamacies pati to.es jau nu zinu kas ir interpunkcija.macoties baltu filologos un stādājot avīzē par korektoru(es nestastu,ka kurā tur gadā man bij 2 vieta latvijas vidusskolas olimpiāde latviešu valoda)šo to zinu par latviešu valodas interpunkciju,jaunkundz.

5% zviedru un 45% krievu- nau nekaadas atshkjiriibas, ko?

man tu to nestāsti.iestast jaunkundzītei (LOL)

Ir atšķirība, deep. Tātad - krievu valodai vajag otrās oficiālās valodas statusu, sanāk?
Vai otrādi - izsūtīt 45% Latvijas iedzīvotāju?

Baigi inčīgi, bet man jāiet. Es paskatīšos vēlāk, ko teiksiet.

nu ne visus 45,bet kādus 35-40 gan.
tos lojalos un asimilēties spējīgos var arī atstāt.

Es pat neuzdošu tik muļķīgu jautājumu kā "Un kas tad Latvijā strādās? Iesūtīsim darbaspēku no kaut kurienes?"
Jūs, cik es noprotu, taču gribētu tikt Saeimā, jums jāprot paskaidrot sava programma, plāns, vīzija, nevis histēriski jāizkliedz saukļi. Kā, starp citu, pamatā darīja Ādolfs.

saproties,nau cilvēku ,nav kam to visu ražot.tie kas strādā spēs apkalpot pieprasījumu,vai arī tev šķiet,ka viņi aizbrauks,bet pieprasījums paliks?

kas ir tie jūs kas grib tikt saeimā?pie kuriem jūs tu mani pieskaiti?un kāpēc tu doma,ka MUMS ir tikai histēriski saukļi?

Ar jūs - es domāju vispār cilvēkus ar nacionālsociālistiskiem uzskatiem, varbūt ne tieši tu.
Un es neteicu, ka JUMS ir tikai histēriski saukļi. Es palūdzu argumentus. Nespēja tādus sniegt par neko labu neliecina.

" histēriski jāizkliedz saukļi"???

kur un par ko tu prasīji argumentus?nesaskatīju kkā.

Te: " jums jāprot paskaidrot sava programma, plāns, vīzija"

mums ir gan programma,gan plāns,gan vīzija.un lasot tavus tālākos komentarus uzrodas soma,ka tu nu nemaz tos nevēlies dzirdēt.

Piedodiet, kungs, tad vai jūs varētu būt tik laipns un izmantot savas unikālās interpukcijas lietošanas iemaņas, noformulējot jautājumu? Jo es tiešām neizprotu jūsu iepriekšejo komentāru par riebeklībām un būšanu par latvieti. Vairs ne mazākajā mērā neapšaubot jūsu neapstrīdamo kompetenci, gaidu tomēr saturīgu diskusijas turpinājumu.

Zini,dažreiz ir ļoti liela vēlēšanās atslēgties no šīm pareizajām un nepareizajām lietām.Man pietiekoši daudz ir pareizi jāraksta un jālieto interpunkcija ikddienā un darbā,lai šeit varētu atļauties pat to nedomāt.

par to dzīvošanu tālāk,es biju domājusi to,ka dzīve jādzīvo tā,lai citiem latviešiem nebūtu kauns teikt,ka tu esi latvietis.vai paskaidrot vēl konkrētāk?ar piemēriem?

Gandrīz skaidrs. Vai jādzīvo tā, lai man nebūtu kauns satiekot pateikt citiem latviešiem: " Es esmu latvietis", vai arī lai citiem latviešiem nebūtu jākaunās par to, ka es nelatviešiem saku, ka esmu latvietis, vai arī lai citiem latviešiem nebūtu kauns man teikt: "Tu esi latvietis"?

"vai arī lai citiem latviešiem nebūtu kauns man teikt: "Tu esi latvietis"?
"šis taka būtu tuvāk manai domai.tikai viņi teiktu "Viņs ir latvietis" vai arī "to izdarīja latvietis"
apmēram tā.

Man būtu lielāks prieks, ja viņi teiktu "Viņš bija labs cilvēks". Tautība nenosaka to, vai tu esi nelietis, varonis vai arī parasts cilvēks, ar savām vājībām un arī labajām īpašībām. Arī rase nē. Lai cik nepieņemami varbūt tev tas liktos, tā tomēr ir.

vai ja pasaka ar lepnumu"viņ bija latvietis" neietver to,ka viņs bij arī labs cilvēks?
es piekrītu,ka katrā tautā ir savi mēsli.tomēr to, cik liela merā tu esi mēsls, tautība un rase nosaka gan kko.ja tautai asinīs ir zagt,tad ta tauta arī zags(atsevišķi indivīdi nezags[cik daudzi?5%,vairāk?]).ja tautai asinīs ir apkrāpt, tad tā tauta to arī darīs,ja melna rase ir slinka,tad viņi arī slinko(ir indivīdi,kas neslinkos.tie,kam attīstītākas smadzeneskas spējuši attīstīties tālāk par mērkaķu līmeni)

Bravo! Cik tīrs un neviltots rasisma paraugs! Ne faktu, ne skaitļu, ne pētījumu, tikai aizspriedumains neiecietīgs viedoklis! Noliecu galvu meistara priekšā.

Vajadzētu tādus liberālus "gudriniekus" kā tevi iebāzt padzīvot vienā dzīvoklī ar čigāniem vai nēģeriem, vai vēl labāk - urlām, kādu mēnesi, ātri kļūtu par vienu no rasistiem, kurus tu tik ļoti ienīsti. Kaut gan visticamāk arī ar nedēļu pietiktu.

Vai, cik skarbi! Daži "bet":
Bet1. Urla nav tautībā, latviešu vidū arī tādu netrūkst.
Bet2. Esmu dažus mēnešus dzīvojis vienā istabā ar īru urlām, vairāk kā pusgadu esmu dalījis jumtu ar pārdesmit ķīniešiem. Viņu starpā arī netrūst tādu rasistisku "gudrinieku" kā tu, kas uzskata, ka tikai ķīniešu nācija ir cienījama, apsmej baltos, ienīst melnos utt. Taču lielākā daļa bija pozitīvi cilvēki, labi kolēģi, kaimiņi, ieguvu pat dažus draugus. Un par rasistu nekļuvu.
Bet3. Es rasistus neienīstu, man vienkārši nav pieņemama viņu ideoloģija. Naids ir viņu jājamzirdziņš. Ja pamanīji, es ar zizii un deep šeit diskutēju nevis lamāju viņas vai solīju iznīcināt.

Es biju domājis konkrēti krievu urlas, kuri labprāt gan tādus kā es, kuram pret viņiem ir antipātijas, gan tādu iecietīgu cilvēku kā tu, vienkārši nošautu. Vai izsūtītu uz Sibīriju. Ja viņiem būtu tāda iespēja. Nacionālu motīvu dēļ, saproties jel. Un tur pat urlām nav jābūt, jo pat daudzi it kā inteliģenti un izglītoti krievi vienkārši ienīst latviešus tikai savas impēriskās apziņas un revanšistiskās kāres dēļ, tā parādīdami savu fašistisko nostāju, kuru viņiem labpatīk piedēvēt mums.

"Tādu iecietīgu cilvāku kā es" labprāt nošautu vai izsūtītu uz Sibīriju arī kāds īpaši radikāls latviešu naciķurla. Ideoloģisku motīvu dēļ.
Es neapstrīdu, ka nav mazums lielkrievu šovinistu. Krievijā antisemītismam ir senas saknes, un abas šīs idejas iet roku rokā. Taču - Nacboli no NacSociem atšķiras tikai ar valodu, kādā runā, un naida objektu. Nu jā, gejus, čigānus un ebrejus ienīst vienlīdz abas puses.

Ā, un, starp citu, gribēju uzsvērt, ka es neesmu rasists un nacistiskā ideoloģija man ir sveša. Bet ir viens "bet". Man nav nekas pret cittautiešiem viņu pašu zemēs. Man nav nekas pret cittautiešiem arī Latvijā, ja viņi ir saprātīgā daudzumā un nesāk diktēt šeit savus noteikumus. Ja viņi ir toleranti noskaņoti pret pamatnāciju un zina tās valodu. Krieviem pašiem ir tāds teiciens - "в чужой монастырь со своим уставом не лезут". To gan viņi labprāt dara citās zemēs, tajā skaitā arī te. Un tas man, kā jebkuram saprātīgam latvietim vai šīs zemes patriotam šī vārda labā nozīmē, nevar patikt. Ja īstie fašisti (krievu tautības) apvaino vienkārši savas valsts un nācijas patriotus fašismā, tajā pašā laikā visiem uzbāzdamies ar savu "vareno" kultūru un ņirgādamies par pamatnācijas kultūras vērtībām, tad te kaut kas nav kārtībā un pašā saknē pārprasts.

Te es tev piekrītu. Taču šādu agresīvo neicietību, naidu pet pamatnāciju lielā mērā kultivē arī latviešu "patrioti" sliktā nozīmē. Cittautiešu jaunietis, kas te ir dzimis, grib šeit dzīvot, strādāt, maksāt nodokļus, saprot, ka jāmācās valoda, negrib piedzīvot PSRS laiku atgriešanos, ja viņam diendienā teiks: "Krievu cūka, bandīt, deģenerāt, vācies laukā no Latvijas!", diezgan droši pievērsīsies NacBoliem, piedalīsies Štāba aktivitātēs, mācīs to arī saviem bērniem. Naids rada naidu. Vienmēr. Frankenšteina briesmonis, kas sāk vajāt savu radītāju.
Es esmu Latvijas patriots. Es esmu latviešu tautas patriots. Tieši tāpēc man derdzas visādi gardas un gedroviči, kas par varītēm grib mani glābt un kuru dēļ man paliek kauns, ka tie ir mani tautieši.

Par latviešu patriotiem sliktā nozīmē neizteikšos - par viņiem es neesmu augstās domās, tajā skaitā arī par tevis pieminētajiem cilvēkiem. Taču pieņemu, ka pie zināmiem apstākļiem tā man šķistu patīkamāka kompānija par dumju kosmopolītu baru, kuri, aizbildinādamies ar tukšām frāzēm par cilvēktiesībām u.tml. liberāla cilvēka pierastajiem argumentiem, būtu gatavi pārdot Latviju jebkuram cittautiešu salašņam no A vai R (debespusei un rasei šajā gadījumā nav nozīmes).
Pārsvarā krievu jaunatnes priekšstati par PSRS veidojas no tā, ko par šo veidojumu stāsta viņu vecāki, bet tie, kā jau pārsvarā būdami īsteni proletariāta šķiras pārstāvji, to sistēmu idealizē. Un arī viņu bērni iedomājas, ka tad bija gatavā leiputrija, salīdzinājumā ar neatkarīgo Latviju. Nu, un visas tās privilēģijas, kas pazaudētas... Te pat nav viņiem obligāti jāsaka, lai vācas prom, tur arī citi aspekti darbojas, tajā skaitā jau pieminētā savas nācijas kultūras varenuma pārspīlēšana un nostalģija pēc krievu impērijas. Arī bez mūsu fašistiem pietiktu fašistu viņu vidū.

Tā ir. Arī tā sauktie liberāļi mums nav nemaz tik liberāli.
Vienīgais glābiņš - anarhija.

Pieņemu gan, ka Kropotkina un Bakuņina izpratnē, nevis dažu nihilistu izpratnē, kuri būtu gatavi noraidīt jebkādas sabiedrības morāles normas un principus, tā parādīdami savu neorientēšanos anarhisma teorijā un tādēļ maldīgi sevi iedomājoties par anarhistiem. ;)
Bet tīra anarhija vienalga ir utopija, jo tā nerēķinās ar cilvēkam bieži vien dabiski piemītošo ļaunumu un varas(naudas)kāri, kā rezultātā jebkuri šāda veida ideāli ir lemti sakāvei. Diemžēl.

Jā, Kropotkina un Bakuņina izpratnē. Un jā, diemžēl tā ir utopija.

un par ko tad tu runā,ja utopija?kāda jega visur teikt,ka vislabāk būtu anarhijā?

Jo tīra nacionālsociālistiska valsts ir AntiUtopija.

netik liela mēra kā anarhija.īstenība ja tā labiu padomā,nacionālsociālistiska vslsts ir reāla.pat ļoti.

Pastāsti man, kur ir kāda reāla nacionālsociālistiska valsts? Būs jāaizbrauc apskatīt.

ja hitlertētiņam būtu izdevies to realizēt,tad droši varētu braukt uz 3 reihu.

JA....

Tas ir tikai pienjeemums. Nevar jau zinaat kaa shaada valsts buutu attiistiijusies taalaak.

Manupraat pashreiz kaut kas nacismam liidziigs saak veidoties Krievijaa - tur ir tie pashi priekshnoteikumi, kas savlaik bija Veimaaras republikaa - zaudeets aukstais karsh, zaudeetas bijushaas impeerijas teritorijas un sateliitvalstis, ekonomika pilniigaa pakaljaa, tautas veelme peec "stingraas rokas", veelme uzspodrinaat bijushaas impeerijas prestizhu, agresiiva nacionaalisma ietekmes pieaugshana. Vispaar jau Putina naakshana pie varas atgaadina Hitlera naakshanu pie varas (un ja shams kaut kaadaa veidaa pagarinaas saas pilnvaras, kas iesopeejams tikai ar konstituucijas groziishanu, vai pretlikumiigaa celjaa), tad buus Hitlers, kas Hitlers.

P.S.

Nu vieniigi Putins politikaa ienaacis nevis ar partijas paliidziibu, bet specdienestu izvirziits, bet tas jau ir labots - kad nokljuva pie varas, tad partija ar tika izveidota.

Viss, tagad tiešām "Baigi inčīgi, bet man jāiet. Es paskatīšos vēlāk, ko teiksiet"

jeega cibaa baigi "argumenteet" un "pamatot"? argumentaaciju atstaasim tiem, kas maak tikai runaat ;)

nenopietna auditorija, tuksha laika teereeshana.

Treniņš jau neies par skādi, vai ne, deep?

Bet nuīstenībā jā, uz mani tu toč laiku tikai iztērētu. Piedod, nekas personīgs, bet nezinu, kam būtu jānotiek, lai es balsotu par NSS. Bet tāpat ir arī ar LNF, Visu Latvijai, TB/LNNK, PCTVL, Saskaņas centru, LPP un daudziem citiem. Jums ir laba kompānija. ;)

(Anonymous)

Mr_Brightside, apbrīnoju Tavu iecietību šajās sarunās, visu cieņu :)

pagaidi,kad es tev klāt tikšu.rīkli pārgrauzīšu.

aj aj, kā man nepatīk tev oponēt. :)
Zviedru valoda ir ģermāņu valoda, radniecīga vācu valodai, kurpretim somu valoda ir somugru valoda, radniecīga igauņu valodai.

nu neoponē.es tak neteicu,ka viņas ir vienas cilts valodas....es teicu līdzīīgas.

aai,sorry pārrakstījos ar vārdu radniecīgas.
dij domac līdzīgas.
tjip es to nezināju :)) filologos to nemācija(nu vai arī es tajā lekcija gulēju,hm,lai gan pie pasniedzējas Kļaviņas gulēt nebij iespējams.)

Nu patiesībā jau kāreiz Zviedrija bija Somiju okupējusi. Taču tāpat kā no Latvijā bijušajām okupācijām, "zviedru laikos" dzīve bija vislabākā, tāpat tas ir arī Somijā. Somiem pat bija savi deputāti Zviedrijas parlamentā.

Bet valsts valoda ir tāpēc, ka lailai daļai somu (tai skaitā Linux autoram Linusam Torvaldam) dzimtā valoda ir zviedru.

ja ja,mūs arī kādreiz bij okupējusi Zviedrija,Polija un dieskas vēl.bet ne jau par to bija runa.

iedzeram šovakar alu?

cūcis.tā tev vajag,ka neiet tev ar to ūdeni.

Un vispār. Kāpēc neesi piedraugojusi [info]kristaps_kaupe (tur parādās raksti no mana tīmekļa žurnāla blogs.7x24.lv/blog/kristaps?

kā nav okupējusi? dumš esi? somija pamatīgu laika sprīdi bija zviedrijas pakļautībā. un to var saukt arī citā vārdā - par okupāciju :)

ja jā,Latviju zviedrija arī bij okupējusi.un Polija arī.tikai nezkapēc to okupāciju nu nekadi nevar salīdzinat ar krievu okupāciju.
nesķietka krievu un zviedru okupacijas ir divas dažādas lietas?

ar padomju nevis krievu okupāciju. jo krievi arī senāk bij okupējuši, tajos laikos kad zviedrija un polija utt. Un ja tās ir divas dažādas lietas, tad lūdzu runājiet par 'padomju okupāciju' nevis par 'okupāciju', lai šīs divas dažādās lietas tad tādi kā es arī nejauktu :)

Kā nu nav. Ir protams Zviedrija Somiju okupējusi, bet tā jau ir vēsture.

atkartošana zinasanu māte?
tu tālāk lasīt arī māki?

ai, es palieku nikna, ja ir šitādas runas.
riebjas man tie kreivi šādos mirkļos.

aga.un ka vienmēr iztulkots(pareizāk sakot pastāstīts)tikai tas kas var izraisīt nepatiku viņiem.pārējais noklusēts.un krievi jau nav tik gudri,lai ietu uz www.latvietis.com,lai izlasītu īsto versiju.

šādā jautrībā mans gods reizēm atkāpjas...

zaķīt saulīt,par šitādiem txt tu vienreiz izpelnīsies banu!