18.novembris

« previous entry | next entry »
Nov. 18th, 2011 | 11:30 pm



Red Velvet (no http://www.joyofbaking.com)
2 1/2 cups (250 grams) sifted cake flour
1/2 teaspoon salt
2 tablespoons (15 grams) regular or Dutch-processed cocoa powder
1/2 cup (113 grams) unsalted butter, at room temperature
1 1/2 cups (300 grams) granulated white sugar
2 large eggs
vanilla
1 cup (240 ml) buttermilk
2 tablespoons liquid red food coloring
1 teaspoon baking powder
Sviestu saputo ar cukuru, kuļot, pa vienai, pievieno olas. Pievieno vaniļu.
Kakao sajauc ar pārtikas krāsu un paniņām.
Kuļot sviesta masu, pamīšus pakāpeniski pievieno paniņu miksli un izsijātus miltus. Pievieno cepamo pulveri.
Cep ietaukotā formā 210 Celsija grādos.
Atdzisušu pārgriež uz pusēm, vidū liek marscapone biezpienu, sajauktu ar putukrējumu un vaniļu.
Apkārt bija plānots likt "cream cheese frosting", bet nācās izlīdzēties ar putukrējumu.

---
VERSIJA NO uwagatavo.

Biskvītam vajadzēs
- 250 gramus miltu
- 1/2 tējkaroti sāls
- 15 gramus laba kakao
- 115 gramus sviesta (istabas temperatūrā)
- 300 gramus baltā cukura
- divas lielas olas
- tējkaroti vaniļas ekstrakta
- 240 gramus paniņu
- divas ēdamkarotes sarkanās pārtikas krāsvielas
- tējkaroti sodas
- tējkaroti baltvīna etiķa

Krēmam vajadzēs
- 230 gramus krēmsiera (istabas temperatūrā)
- 230 gramus maskarpones siera (istabas temeratūrā)
- tējkaroti vaniļas ekstrakta
- 115 gramus pūdercukura
- 360 gramus saldā krējuma

Pirms ķerties klāt, recepte vēlreiz rūpīgi jāpārlasa (man tas ne vienmēr izdodas, bet šoreiz es īpaši centos). Visas biskvītam nepieciešamās sastāvdaļas saliek uz galda, vēlreiz dziļi ieelpo, lai netrīc rokas, un sāk darboties. Vislabāk, ja biskvītu izcep iepriekšējā dienā, lai tas paspēj atdzist, arī kūkai vēlams nostāvēties.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

Ietauko divas cepamformas 23 cm diametrā. Man tādu nav, kur nu vēl divas, tāpēc izmantoju vienreizlietojamās folijas kūku formas 24 cm diametrā. Skaidrības labad gan jāpiebilst, ka pēc vienas cepšanas tām nekas slikts nenotiek un vēl dažas reizes var mierīgi izmantot. Pavisam ērtas šīs formas ir tad, kad jādodas ciemos – nav žēl atstāt kūku ar visu pannu.

Vienā bļodā iesijā miltus, sāli un kakao un izmaisa, lai pulveris ir vienmērīgi brūns.

Otrā bļodā ar mikseri sakuļ sviestu, kamēr tas izsmērējas pa bļodu un atmaigst vēl vairāk (1-2 minūtes). Pieber cukuru un turpina kult pāris minūtes. Pa vienai piesit olas, katru no tām kārtīgi iekuļot. Iemaisa vaniļas ekstraktu.

Vēl vienā mazākā bļodiņā sajauc paniņas ar sarkano krāsu.

Ņem bļodu, kur sakultas olas, sviests un citi labumi. Tajā iemaisa trešdaļu no miltu maisījuma, pēc tam pusi no rozā paniņām, tad atkal drusku miltus, paniņas un beigu beigās miltus. Katru porciju vienmērīgi iemaisa mīklā.

Tagad seko veiklības pārbaude. Mazā trauciņā ieber sodu, pielej etiķi, fiksi izmaisa un putaino šķidrumu uzmanīgi iemaisa mīklā. Es ar sodu un etiķi ķēpājos divas reizes, jo pirmajā aizrāvos ar putu vērošanu un likās, ka labāk sākt no jauna.

Kad sodas un etiķa maisījums iestrādāts mīklā, to veikli sadala ietaukotajās kūku formās un izlīdzina virspusi.

Liek krāsnī un cep kādas 25-30 minūtes – kamēr kociņš, kas iedurts kūkā, ārā nāk tīrs un smuks.

Kūkas kādas 10 minūtes padzesē pannās, pēc tam izliek uz metāla režģa, lai pilnībā atdziest.

Kad biskvīts atdzisis, var gatavot krēmu un stellēt kūku.

Bļodā ar mikseri sakuļ krēmsieru un maskarponi. Iemaisa vaniļas ekstraktu un pūdercukuru, lai masa ir viendabīga. Beigās pakāpeniski krēmā iekuļ saldo krējumu.

Sakuļ krēmu

Atliek vien uzmanīgi pārgriezt uz pusēm biskvītus, apsmērēt ar krēmu un uzbūvēt kūku, rezervē paturot krēmu, ar ko to apziest no visām pusēm.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}