Napoleons

« previous entry | next entry »
Apr. 29th, 2010 | 04:45 pm

es atceros kaut ko par vārītu kondiņu napoleona kremā.
bet rekur vecmāmiņa atsūtīja recepti, kurā tas neieņem galveno vietu.
enīvej.
visas bērnības dzimšanas dienu torte/ kūka!



mīklai:
200 gr sviesta vai margarīna (aukstu, no ledusskapja)
2 gl miltu (izsijātus)
100 gr ūdens + 0.5 tējk galda etiķa + 1/4 tējk sāls = sajauc

miltus izsijā uz galda, uz sakņu rīves sarīvē margarīnu un ar pirkstiem sadrumstalo- samīca.
pa daļai pievieno ūdeni.
samīca piku.
liek uz 4-12 st ledusskapī.
sadala gabalos un uz galda izzrullē (uz eļļas)
liek uz plāts- sadursta ar dakšu, lai cepot neuzpūšās.
cep gatavu. ātdzesē uz līdzenas virsmas.

Krēms:
2 ēd.k miltu
2 ēd.k cukura
1 gl piena

miltus, cukuru un drusku piena sajauc, tad pievieno visu pienu.
uz mazas uguntiņas, nepārtraukti maisot, vāra putriņu.
atdzesē.
250gr sviesta un 140 gr pūdercukura- saputo.
turpinot putot pa daļai pievieno putriņu.
kad gatavs pievieno vanilīnu.
var pielikt kondensēto pienu ar cukuru.

liek kopā torti- 1 kārta krema, 1 kārta ievārījuma.

P.S. var būt 1 slāni var likt pliku vārīto kondiņu

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}