Rabarberu vīns, pirmā pārliešana (1 #2)
« previous entry | next entry »
Aug. 15th, 2011 | 12:48 am
Lielākajā (20L) vīna pudelē rūgšana notika ļoti lēni, mazākajā (10) tā šķita esam apstājusies pavisam.
Tādēļ vīnu pārlējām un uz 30L pievienojām vēl 2.6kg cukura, izšķīdinātus 3L ūdens.
Šķiet, vīns būs jātaisa visai salds, lai pārsistu rabarberu skābumu. bet varētu būt labs.
Iespējams, ka kopumā piegāzām mazuliet par daudz ūdens, kopējā garša varētu būt bijusi stiprāka.
Apsveru ideju pievienot mazliet dzelteno rozīņu.
Ir doma citu gadu izmantot tikai rabarberus ar sarkano mizu, lai iegūtu intensīvāku krāsu. Un vispār kaut kādus saldās šķirnes rabarberus derētu atrast (tādi tak ir, ne?)
līdz pieneņu eksperimentam šovakar roķeles nedastiepās.
Tādēļ vīnu pārlējām un uz 30L pievienojām vēl 2.6kg cukura, izšķīdinātus 3L ūdens.
Šķiet, vīns būs jātaisa visai salds, lai pārsistu rabarberu skābumu. bet varētu būt labs.
Iespējams, ka kopumā piegāzām mazuliet par daudz ūdens, kopējā garša varētu būt bijusi stiprāka.
Apsveru ideju pievienot mazliet dzelteno rozīņu.
Ir doma citu gadu izmantot tikai rabarberus ar sarkano mizu, lai iegūtu intensīvāku krāsu. Un vispār kaut kādus saldās šķirnes rabarberus derētu atrast (tādi tak ir, ne?)
līdz pieneņu eksperimentam šovakar roķeles nedastiepās.
(no subject)
from: komeeta_naak
date: Aug. 15th, 2011 - 01:03 am
Link
Reply | Thread
(no subject)
from: zin
date: Aug. 15th, 2011 - 10:47 am
Link
nu vidēji vīnam vajag kādu pus gadu (var būt konkrētajiem rabarberiem bik mazāk), lai jams norūgtu dzerams. ielikām labadaba wīkendā. tik drīz vēl nesanāks ^^
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: komeeta_naak
date: Aug. 16th, 2011 - 12:15 am
Link
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: zin
date: Aug. 16th, 2011 - 11:28 am
Link
kaut ko var saštukot. bet pie mums nav īsti kur fiziski, māja tāda pusnojaukta jū nou..
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: komeeta_naak
date: Aug. 16th, 2011 - 02:22 pm
Link
Reply | Parent
(no subject)
from: degeneralis
date: Aug. 16th, 2011 - 04:02 pm
Link
Reply