zin

kūkaS

Jan. 30th, 2015 | 05:57 pm
From:: zin

nācās improvizēt, kondiņa parastā vietā bija pienests vārītais.

Spoka keiks:
http://www.kikasvirtuve.lv/2011/12/torte-cielavina.html
1/2 no daudzuma = 3 vidējās formas ripas. jāseko visiem norādījumiem ar žāvēšanu un atstāšanu pa nakti, savādāk apakšā ķepīga, ārā krītoša masa.
pa vidu spandž parastais (standarta biskvīts + bik ūdens, citrona miza), kas piesūcināts ar citronu sula + ūdens + šņabis
krēms: 1 olas dzeltenums, 200ml piena, 1 ēdk miltu - savāra. sakuļ ar 1/2 paku sviesta un 1/2 bundžiņu vārītā kondiņa. bik brendija.
liekot kopā krēmā iebirdina drupinātus pekanriekstus.

sālsmaizes keiks:
pamatne: 1-2 ēdk sviesta izkausē, sajauc ar drupinātiem selgas cepumiem (paciņa) un 2 ēdk cukura. bik sāls. cepeškrāsnī 180 grādos 13 min.
2 olu dzeltenumi, 1 ola- karsē maisot ar 250 ml salda krējuma, kad sabiezē dzesē. sajauc ar 1/2 bundžiņu vārīta kondiņa, 1 olu, 1 mazo bundžiņu parasta kondiņa un dažām ēdk stipras kafijas (citreiz 1 vai pat vēl mazāk) + vaniļa. ielej padzisušā pamatnē. cepeškrāsnī uz 160 grādiem apm 20-30 min (līdz tikai pats vidus viegli wobly). citreiz jācepj mazākos grādos - 140?, iespējams ilgāk, ļoti lēni un pacietīgi. atstāj pilnībā atdzist cepeškrāsnī. uz nakti ledusskapī.
karamele no rīta.. nebūs. nemāku, nesanāk.
Tags: , ,

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.