meksikāniska stila ātra uzkoda (karsta)

« previous entry | next entry »
Jan. 22nd, 2011 | 07:12 pm

note to self- pirms iekš jamā veikt ietīšanu, lavashs ir visā garumā jānoziež ar kaut ko (garšvielainu eļļu? jānokaisa ar rīvētu sieru pa visu virsmu?), savādāk pret to paiku tiks referēts kā pret "papīrā ietītu" ^^
korektu daudzumu te nebūs. nu tā- uz chuju. kaadi 300 vai 400 gr maltās gaļas man bija un paliela sauja šampinjonu.

sagrieztu sīpolu un tādus pašus šampinjonus apcep eļļā līdz jamie viegli apbrūnē. atliek malā.
apcep malto gaļu ar pāris daiviņām samalcināta ķiploka un chili- 1/2 pāksti vai vairāk (atkarībā no cito ēdāju tolerances pret asām lietām. 1/2 gandrīz vai nejūtās, bet vismaz tik jamo tok vajag).
kad gaļa jau tā puslīdz apcepusies, piegāž 1 bundžiņu sarkano konservēto pupiņu, bez bundžiņā esošā šķidruma. un palielāku devu tomātu mērces.
tagadiņām tas viss mikslis varētu būt tāds pašķidrs. es jamo pakarsēju bik uz lielākas uguns, lai daļa tā slapjuma iztvaiko. pieliek sasmalcinātu (ne pārāk smalki) 1/2 papriku.
iegāž bļodā pie iepriekšminētajiem šampinjoniem. pievieno dažas karotes konservētās kukurūzas un rupji sasmalcinātus pētersīļus (vai whatever citu jebkuru garšvielu).
visu samaisa un pagaršo par tēmu, sāls pipari, vai vēl ko vajag pievienot. (stulbajos rimi uz svara pārdod tikai malto gaļu, kas jau ir ar sāli un pipariem. tāpēc nekur neko pirmāk klāt neliku, jo tā gaļa mēdz būt visai pasāļa).
lavašus (tos, kas tādi visai lieli, apaļīgi izstrādājumi, salocīti un sapakoti atrodami maizes tuvumā) pārgriež uz pusēm. katru iegūto pusi tad nu tagad vajadzētu ar kaut ko noziest. es tā neizdarīju, sanāca mazlit fail. iespējams, to maltās gaļas šķidrumu var nevis tvaicēt nost, bet kaut kā notecināt un tagad izmantot. vai vnk ar eļļu, vai nokaisīt visā garumā sieru.. vieta improvizācijai (bet īstenībā ar visu šito var improvizēt visā gatavošanas garumā. es jau ar te improvizēju).
gar taisno, griezto, lavaša malu, liek rindiņu ar iegūto gaļas miksli. pārkaisa rīvētu sieru, sarullē tūtiņā un liek uz cepešpannas.
tā izpildās ar visu lavašu/ pildījumu (man bi 4 lavašu pusītes).
pārziež lavašu tūriņas ar mazliet eļļas un liek cepeškrāsnī uz kādām 15 min. tā, uz kādiem 220

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}