(no subject)

« previous entry | next entry »
Oct. 4th, 2020 | 10:42 pm

Borščs tomēr ir superzupa.
Ja man kāds jautātu, vai esmu zupu fans, laikam pirmā atbilde būtu- ne ļoti.
bet, ja tā padomā, ir daudz lielisku zupu, kuras es vnk mīlu.
tām, protams, jābūt pagatavotām tā, kā man šķiet pareizi un superkarstām (ja vien tā nav aukstā zupa).
boršču vāru ar svaigām bietēm, skābētiem kāpostiem, mazliet tomātu pastas un svaigu chili. ķiploks is a must, tā pat kā kaltētu zaļumu mix. iekš jamā man patīk izmantot liellopa gaļu, ar kaulu, cīpslām un, vēlams, kaulu smadzenēm.
mana krustmāmiņa, Latgales brauciena laikā (par šo tā ar vēl nav uzrakstīts) minēja, ka viņa pievieno arī kabaci. pieliku, nav ne vainas.
fun fact- Polijā, zem nosaukuma borščs, esmu sastapusi tikai dzidru biešu buljonu. pareizā garšā, bet bez biezumiem. nez, ku viņi tos liek.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {6}

vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Oct. 5th, 2020 - 09:54 am
Link

Polijā ir feins buljonborščs ar pelmenīšiem ;)

bet vispār, tas ko mūspusē saprot ar terminu borščs ir pa lielam ukraiņu variants.

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Oct. 5th, 2020 - 04:22 pm
Link

man tas arī šķiet vispareizākais :)

Reply | Parent


nova

(no subject)

from: [info]nova
date: Oct. 5th, 2020 - 11:31 am
Link

tavs variants izklausās pēc latgaliešu, tā boršču vārīja mūsgalā (tikai bez čili;). kad nonācu šaigalā, iemācījos vārīt ukraiņu versijas, pie kurām tā arī pieturos. kabacis nebija dzirdēts, interesanti

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Oct. 5th, 2020 - 04:25 pm
Link

pirmo reizi boršču vārīju kāreiz pēc tam, kad pabiju Ukrainā. es toreiz kaut kādā muzejā dabūju bukletiņu ar nacionālo ēdienu receptēm.
viņiem pašiem ir divas frakcijas, vieni vāra ar svaigiem, citi ar skābiem kāpostiem. man ar skābētiem šķeit garšīgāk, pie tā tad arī pieturos.
kabacis tur īsti netraucē. drīzāk, ir kur ieslēpt, ja vajag :)

Reply | Parent


deestructa

(no subject)

from: [info]neoplasm
date: Oct. 5th, 2020 - 11:55 am
Link

man vispār patīk šitās vecās receptes, kuras, izrādās, katrā saimē ir drusku savādākas, līdzīgi kā ar rasolu, plovu u.c. piemēram, boršču ar skābētiem kāpostiem nekad neesmu mēģinājusi. man garšo zupas, siltās atmiņās palikusi soļanka un šķelto zirņu zupa ar kūpinātu gaļu :) aukstā biešu zupa man vienmēr bijusi diezgan pofig, bet mēs savulaik vasarās gatavojām akrošku [?], kuras pamatā bija kvass. to varēja gatavot tikai tad, kad pie āgenskalna tirdziņa bija pieparkojusies īstā kvasa cisterna :))

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Oct. 5th, 2020 - 04:26 pm
Link

arošku savukērt es nekad neesmu ne gatavojusi, ne ēdusi.
mums vienmēr bija aukstā biešu, pamatiņu vecmāmiņa vārīja no jaunajām bietītēm, ar visām lapiņām.

Reply | Parent