(no subject)

« previous entry | next entry »
Oct. 4th, 2020 | 10:42 pm

Borščs tomēr ir superzupa.
Ja man kāds jautātu, vai esmu zupu fans, laikam pirmā atbilde būtu- ne ļoti.
bet, ja tā padomā, ir daudz lielisku zupu, kuras es vnk mīlu.
tām, protams, jābūt pagatavotām tā, kā man šķiet pareizi un superkarstām (ja vien tā nav aukstā zupa).
boršču vāru ar svaigām bietēm, skābētiem kāpostiem, mazliet tomātu pastas un svaigu chili. ķiploks is a must, tā pat kā kaltētu zaļumu mix. iekš jamā man patīk izmantot liellopa gaļu, ar kaulu, cīpslām un, vēlams, kaulu smadzenēm.
mana krustmāmiņa, Latgales brauciena laikā (par šo tā ar vēl nav uzrakstīts) minēja, ka viņa pievieno arī kabaci. pieliku, nav ne vainas.
fun fact- Polijā, zem nosaukuma borščs, esmu sastapusi tikai dzidru biešu buljonu. pareizā garšā, bet bez biezumiem. nez, ku viņi tos liek.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {6}

nova

(no subject)

from: [info]nova
date: Oct. 5th, 2020 - 11:31 am
Link

tavs variants izklausās pēc latgaliešu, tā boršču vārīja mūsgalā (tikai bez čili;). kad nonācu šaigalā, iemācījos vārīt ukraiņu versijas, pie kurām tā arī pieturos. kabacis nebija dzirdēts, interesanti

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Oct. 5th, 2020 - 04:25 pm
Link

pirmo reizi boršču vārīju kāreiz pēc tam, kad pabiju Ukrainā. es toreiz kaut kādā muzejā dabūju bukletiņu ar nacionālo ēdienu receptēm.
viņiem pašiem ir divas frakcijas, vieni vāra ar svaigiem, citi ar skābiem kāpostiem. man ar skābētiem šķeit garšīgāk, pie tā tad arī pieturos.
kabacis tur īsti netraucē. drīzāk, ir kur ieslēpt, ja vajag :)

Reply | Parent