Depresīva troļļa piezīmes - Tiem, kas raud par AES un zaļajiem un to, ka zaļie vainīgi pie kara Ukrainā. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Tiem, kas raud par AES un zaļajiem un to, ka zaļie vainīgi pie kara Ukrainā. [Jul. 15th, 2022|12:18 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]az
Date:July 15th, 2022 - 05:36 pm
(Link)
kā tu vērtē farmācijas kompāniju melus, ka opioīdu medikamenti nav bīstami un atkarību izraisoši?

piemēram,
https://www.nytimes.com/2018/05/29/health/purdue-opioids-oxycontin.html
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:July 15th, 2022 - 05:38 pm
(Link)
Links nestrādā
[User Picture]
From:[info]az
Date:July 15th, 2022 - 05:58 pm
(Link)
The headquarters of Purdue Pharma in Stamford, Conn. Federal prosecutors said the company knew of “significant” abuse of OxyContin soon after it came on the market, but hid that information.
market

A confidential Justice Department report found the company was aware early on that OxyContin was being crushed and snorted for its powerful narcotic, but continued to promote it as less addictive.

By Barry Meier
May 29, 2018
Purdue Pharma, the company that planted the seeds of the opioid epidemic through its aggressive marketing of OxyContin, has long claimed it was unaware of the powerful opioid painkiller’s growing abuse until years after it went on the market.

But a copy of a confidential Justice Department report shows that federal prosecutors investigating the company found that Purdue Pharma knew about “significant” abuse of OxyContin in the first years after the drug’s introduction in 1996 and concealed that information
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:July 18th, 2022 - 04:59 pm
(Link)
https://en.wikipedia.org/wiki/Lead%E2%80%93crime_hypothesis
Īsumā, pat vikipēdija norāda, ka tetraetilsvina saistība ar noziedzību ir lielākoties nepierādīta. Skaidrs, ka savienojums ir ļoti indīgs, un ietekmēja veselību, bet noziedzības līmenis ir ļoti komplekss fenomens. Dažos reģionos it kā jā, bet citur it kā nē. Pārāk sarežģīti, lai tik viennozīmīgi apgalvotu.

Bet par Purdue Pharma, FDA pienākums bija regulēt šo industriju un šoreiz viņi to slikti darīja.

Gadsimta sākumā heroīnu parakstīja pat pret klepu, bet drīz pēc tam jau saprata, cik tas ļoti rada atkarību. Nu nebija jau tā, ka nevienam ārstam nebija ideja, ka šie standarta opioīdi tikai ilgstošas darbības nevarēja būt atkarību radoši. Vienkārši vienaldzība, lēnums būtisku lēmumu pieņemšanā. Un tas ir visos līmeņos. Piemēram, nododot atpiekā atpakaļ neizmantotās zāles, ASV nedrīkst nodot opioīdus. Kaut gan pēc loģikas tieši to visvairāk vajag. Ja tev paliek mājās neizlietoti opioīdi, tad ātrāk vai vēlāk tos izmēģinās kāds cits, kāds jaunietis, kurš ātri kļūs atkarīgs.

Ir cilvēki, kuriem šie opioīdi ir ļoti vajadzīgi. Šeit problēma bija tikai tajā, ka šis cilvēku loks netika pietiekami kritiski izvērtēts.

Tāpēc iesaku būt piesardzīgiem ar big pharma. Ironiski, kad šo piesardzību izsaka pret Pfizer vakcīnām, tad facebook pat bloķē BMJ rakstu par neregularitātēm Pfizer pētījumos. Kā tā?
[User Picture]
From:[info]az
Date:July 19th, 2022 - 01:37 pm
(Link)
that is a basic level understanding that correlation does not prove causation. congratulations now u know.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:July 19th, 2022 - 01:43 pm
(Link)
Patiesībā korelācija ir viss, kas mums ir. Uztaisa pētījumu ar divām grupām, vienai grupai slimība izārstē labāk nekā otrai. Jauka korelācija!

Pietiekami liela korelācija ir iemesls pieņemt, ka kāda lieta strādā.

Regulatori skatās arī iespējamo cēlonību, bet tas ir diezgan nebūtiski. Pat paracetamolam iespējamais darbības mehānisms galvassāpju remdēšanā joprojām nav pilnībā skaidrs.
[User Picture]
From:[info]az
Date:July 19th, 2022 - 01:51 pm
(Link)
ir dažādas pētniecības metodes, "korelācija nav "viss, kas mums ir". tā ir visvienkāršākā.