Par veselīgu diētu. |
[May. 9th, 2022|10:47 am] |
|
|
|
Comments: |
WHO tieši nerekomendē, bet arī neizslēdz dzīvnieku izcelsmes produktus - iesaka ierobežot, kam es piekrītu. Hārdvarda Sabiedrības veselības skolas rekomenācijas iesaka izvairīties no sarkanās gaļas, taču piemin zivis un putnu gaļu kā labu proteīna avota izvēli.
Manuprāt, tā ir laba stratēģija - ieteikt samazināt. Ja ieteiktu izslēgt pavisam, tas radītu lielāku pretestību un, iespējams, pretēju reakciju. Man liekas, ka cilvēkiem besī, ja kaut ko aizliedz pilnībā. Labāk to regulēt ar augstākām cenām.
Ko viņi sauc par ``sarkano gaļu``? Cik es saprotu tas kāreiz ir mazāk procesēts produkts? Nu t.i. mazāk cepts?
sarkanā gaļa nāk no liellopiem (nevis vistām, zivīm, kartupeļiem)
| From: | zazis |
Date: | May 9th, 2022 - 01:45 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tikai liellops? cūka ne?
kk - arī no cūkām, suņiem un primātiem
Tur nevis svarīgi dzīvnieku suga, bet konkrētā gabala mioglobīna sastāvs. Arī zivīm ir dažas vietas, kas skaitās 'sarkanā gaļa'. Tas no uztura zinātnes viedokļa, protams, jo ne viss, kas skaitās sarkanā gaļa arī vizuāli ir sarkans, vistām laikam spārni arī. Un ne visa baltā gaļa vienmēr ir balta vai ļ.gaiša | |