Bijām Arti-Šokā pēc blond ieteikuma. Ēdiens bija lielisks, laikam pamatā Ziemeļitālijas virtuve (picās un pastās īpaši neskatījos). Vīnā sutinātais liellops bija brīnišķīgs, to pašu var teikt par uzkodām (baltās pupiņas ar lieliski sagatavotajiem jūreņiem anšovu mērcē) un pannakotu. Apkalpošana laipna, ne uzbāzīga, mūzika ok, redzējām arī agrāk neredzētu procesu kā sagatavo spageti ar parmezānu - lielajā parmezāna rituļa dobumā ar karoti sakasa siera porciju, tad sajauc ar eļļu, tad ielej tajā degošu eļļu?, visu sakarsējot, tad dobumā iegāž tiko novārītu pastu, izmaisa un tad liek uz šķīvja - rezultāts ir sierainākā pasta kāda ir redzēta. Ļoti interesanti.
Iesaku, bet rēķinieties, ka, iespējams, būsiet vienīgie latviski runājošie/domājošie apmeklētāji. Sajūta ir ļoti savāda - ieskats paralēlajā Rīgā, Rīgā, kurā neviens nerunā latviski (btw personāls latviski runā labi) - krievu ģimenes un pārīši, ebreju ģimenes, cacas (vai maukas) un bandīti (sēdēja pie blakus galdiņa, nu vismaz man izskatījās/izklausījās pēc bandītiem, arī spriežot pēc vairākkārtīgās pāriešanas uz klusināto sarunu). Pirmo reizi redzēju arī cilvēku ar trim telefoniem (visi trīs - aifoni). Viens sievai, viens bosam un viens - slepkavību pasūtīšanai? Cenas atbilst kvalitātei (otrie 10-20 eiro).
tajās telpās vēl nesen bija bordelis :)
Beidz, tajās telpās bija dažādu interjera apdares materiālu veikals. Un pēc tam arī bordelis?
mums tai mājā gadus trīs(?) bija birojs, vispirms lejā bija lēta ēstuve ar lētām izklaidēm dziļumā, pēc tam bordelis. tagad artišoks. kas pirms tam, nezinu gan.
Kad es biju, pie viena galdiņa sēdēja arī autentiski itāļi. Pārējā demogrāfija līdzīga Taviem vērojumiem.
blond / 7. Decembris 2014@11:31 | |
Pēc tava apraksta vēljo vairāk gribas aiziet. Tikai baidos, ka es atkal ēdīšu aknas! :)
blond / 7. Decembris 2014@11:34 | |
Un, jā, krievu restorāni lielākā daļair ārkārtīgi labi apmeklēti, gandrīz vienmēr pilni. Vai nu viņiem (krievvalodīgajiem) naudas vairāk, vai tā ārpus mājas ēšanas kultūra attīstītāka...
wowow / 7. Decembris 2014@11:36 | |
Ak jā, tā ir, faktiski brīvu galdiņu nebija, mēs rezervējām iepriekš.