Pats par sevi -

3. Apr 2012

 wowow@10:46

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Vakar(nakt) pabeidzu Eko "Prāgas kapsētu". Sen ar grāmatu tā nebiju cīnījies, parasti jau pēc piektdaļas šāda cīniņa grāmata tiek nolikta plauktā "ņeosiļil". Tomēr Eko (man patiešām patika visas manis iepriekš lasītās Eko grāmatas, pat Bodolīno) un tā un izurbu līdz galam, škiet divarpus mēneši vienai grāmatai (nu labi, pa vidu noraujoties uz Skrējēju un prof. literatūru) tomēr ir mazliet tā kā par smagu. Un pēcgarša arī tāda nekāda, nu saprotu, milzīgs izpētes darbs ieguldīts, savelkot galus kopā izdomātajam, vēsturē piefiksētajam un dokumentiem, taču gandarījuma nav. Un nez vai pie vainas būs arī Bankovska minētais seklums (lai arī es nez kādēļ jūtu zināmu noslīdēšanu vēsturiski biogrāfiskās literatūras virzienā). It kā Prāgas kapsētai pieklātos būt no tā paša plaukta, kur Makkalovas Morgana ceļš vai Romas sērija, tomēr tā nav ne uz piektdaļu tik interesanta. Pie velna, es pat Diplomātiju - daudz biezāku ķieģeli, ne īpaši aizraujoši uzrakstītu, lasīju daudz labprātāk. Vienkārši stāsts šoreiz, manuprāt, Umbertam ir sanācis sūdīgs.

Tags:
(3 raksta | ir doma)

Comments:

blond / 3. Aprīlis 2012@12:02
es šito pametu, neievilka. un nolēmu, ka nav jāmokās tikai tāpēc, ka eko
(Reply to this) (Link)
kinskis / 3. Aprīlis 2012@12:23
man atkal šķiet, ka ne sūda tur nekādas izpētes apakšā nav. vienkārši umbertam galva kā sūklis, kas pilns dažādas drazas. nekā vairāk, ko viens āķīgs cilvēks pie taksometra stūres tev pa ceļam var pastāstīt un piefantazēt klāt, lai pastāsts atbilst kādam iztēlotam leitmotīvam.
iztēlojos aptuveni, kā umberts tā vietā, lai katru rītu rakstītu cibu, ievāvuļo romānā. nu, skaidrs, galvenā doma un sakāmais viņu motivējusi aizmest vērpjamo un aužamo, nu bet pats vērpšanas un aušanas process baisi pēc tādas relaksēti neobligātas nodarbes izskatās.
pats esmu ticis līdz kādas trešās ceturtdaļas visum. arī nelasās neko raiti. bet man ir ārsta zīme, hehe.
(Reply to this) (Link)
merkela / 3. Aprīlis 2012@15:29
esmu iesākusi un ilgi stāv nelasīta. Paliks pie neveiksmīgām un nelasītām izvēlēm.
(Reply to this) (Link)
blog counter