Šīsvasaras grilla sezonas apetaizers
Kādu brīdi pirms pazūd liesmas (grillu kurinām ar iepriekšējās sezonās izzāģētajiem augļukoku zariem) uz grilla liek:
- mazā pirkstiņa platumā sagrieztas baklažāna un cukini šķēles
- četrās daļās sagrieztu papriku
- uz pusēm sagrieztus šampinjonus
Šampinjoni būs gatavi pirmie. Līdzko mazliet iebrūnējuši, griež otrādi arī mazliet pakarsē, apslaca ar biškucītu sojas mērces un uzmaļ pāri piparus, ēd.
Baklažānus un cukini griež otrādi, kad tie izspiež "sviedrus" visrpusē, jābūt mazliet apdegušiem. Arī otra puse jāapbrūnina. Arī paprikai arī vismaz vienā pusē jābūt mazliet apdegušai.
Gatavos baklažānus sagriež uz pusēm, paprikas šķēles 3 daļās. Pārslaca ar olīveļļu, pārkaisa sāli un svaigi maltus piparus. Ēd, kamēr karsti.
barbala - un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@22:56 | |
nēnu, tīri lai nebūtu tā, ka tikai lasītāji rij siekalas, citos namos, piemēram, šodien naski tapa gardas raberbarmaizes.
jūrmalā ar trausla bezē kārtu un zemenēm, rīgā - ar krējuma pārlējumu un bezdievīgi smaržojoša divkvartālu robežās. kūst straujāk par sniegiem.
wowow - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@22:58 | |
ha! izdevās!
barbala - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:04 | |
he!
wowow - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:01 | |
rabarbermaizes ir mana vājība, žēl ka man mājās neviens to necep :[
barbala - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:05 | |
nuuuu :) vajag taisīt piknikus, ieeja ar raberbarmaizītēm, izeja ar grill-klažāniem. vēlamais rezultāts: lai mājās paliek r-maizītes.
rasbainieks - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:12 | |
es par! kā reiz šodien apcerīgi konstatējām, ka šogad vēl neviena rabarbermaize nav uzcepta, bet rabarberu laiks tūliņ jau būs galā. soliet mums grilklažānus, un būs iemesls cept rabarbermaizi!
barbala - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:17 | |
iemācīsim raberbarmaizi pat pelēkajam akmenim!
starp citu, man ir trīs tonnas rabeuarbaru no cēsu labākajiem dārziem.
rasbainieks - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:35 | |
man nevajag mācīt, man vajag laiku un rabarberus!
barbala - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:39 | |
kas jums nāk prātā! es nemaz par neuzdrošinātos mācīt rasbainiekam mīlēt raini, nē, cept r.k.
rādās, ka jumsīm vajadzīgi raberbari ar taimeri.
rasbainieks - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:43 | |
jā, lūdzu, iesaiņojiet man pustonnu labāko cēsu rabarberu un taimeri!
starro - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:20 | |
te jau divas nedēļas, 5as dienas nedēļā. dažkārt uz diviem, citās dienās uz vēl dažiem klātesošiem. ēd karstu, atlikušo atdzesētu. kamēr karsta, pārklāj ar plombīru un zemenēm. klātu dzer kafiju ar saldo krējumu. dārzā rabarbari vēl palikuši kādām 4ām plātsmaizēm.
rasbainieks - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:27 | |
mēs pagājšpavasar jauniegūtās cepeškrāsns eiforijā arī cepām katru otro dienu, un tuvāk jāņiem jau arī ar iebūvētām zemenēm. šogad cita dzīve :)
barbala - Re: un kārdiniet mūs ievešanā un nepestiet ar pesto. / 12. Jūnijs 2011@23:34 | |
nu jā, bizness, briedums, tā. :)))