Neprātīgā saprāta balss -
Septembris 10., 2021
09:06
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesanti, bet arī skumji ir vērot savu vecāku transformāciju 30 gadu garumā no atmodas laika ideālistiem līdz valsti teju nicinošiem antivakseriem šodien.
Galvenā ideoloģe tur ir māte un tēvs, dažādu apstākļu dēļ, klusējot viņu atbalsta.
Savulaik diezgan cietusi no Latvijas medicīnas sistēmas ar vairākkārtēji nepareizi uzstādītām diagnozēm un sekojošu neatbilstošu ārstēšanu viņa sāka meklēt palīdzību austrumu medicīnā un filozofijā. Šķiet, ka to arī atrada, jo jau diezgan daudz gadu ir aktīvi praktizējoša ķīniešu cigun vingrošanas instruktore un lielu veselības problēmu vairs nav bijis.
Tur ļoti liela nozīmē ir kustībām un elpošanai. Tāpēc vissmagāk viņas uzticību valsts varai iedragāja pērnā gada mājsēdes un organizēto sporta aktivitāšu aizliegumi. Viņas uzskatos, sēdēt četrās sienās un baidīties iziet ārā cilvēku veselībai bija daudz kaitīgāk nekā kovids. Savukārt sportošanas aizliegums vispār ir apzināta sabiedrības veselības graušana (uzreiz paceļas jautājums, kam tas ir izdevīgi?).
Protams, ka lielu lomu spēlēja arī fakts, ka viņas radu un paziņu lokā visi kovid slimnieki izslimoja ar ļoti viegliem vai vispār bez simptomiem. Pat cilvēki no t.s. riska grupām. Līdz ar to, joprojām uzskata, ka kovid bīstamība ir pārspīlēta.

Līdz ar to, mana māte šobrīd ir gatava balsot par jebkuru partiju, kura sola pārtraukt šo ''vājprātu''. Pat par Šleseru vai Ždanoku, ja tā to solītu. (Gobzemu gan uzskata par slimu cilvēku) Nezinu kādi spēki viņu varētu piespiest vakcinēties...Par šo tēmu pēdējā laikā cenšamies nerunāt.

Mūzika: Heilung - Traust
Tags:

(8Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
From:(Anonymous)
Date:10. Septembris 2021 - 10:49
(Link)
Mātei taisnība. Jaunatnei kāds izskalojis smadzenes. Vēl nekad pasaules vēsturē nav bijusi tik konformistiska, oficiālo versiju atbalstoša jaunatne.
From:(Anonymous)
Date:10. Septembris 2021 - 11:15
(Link)
Lūk, un šeit var tik labi redzēt valdības absolūti stratēģiskās kļūdas. Jo izklausās, ka līdz 1 konkrētam punktam Jūsu māte bija pilnībā saprātīgs cilvēks. Par to, kādas sekas uz cilvēku garīgo un fizisko veselību atstāja pilnībā visu noteikumu ievērošana, domāju, ka redzēsim tikai nākotnē Tas, ka par to nerunāja vispār, manuprāt, bija milzīga kļūda, kuras dēļ tikpat labi varbūt arī Gobzems būs mūsu ministrs. Būtu bijis labāk, ja Jūsu māte būtu pārgājusi totāli apolitiskā pozīcijā, bet, kā ir, tā jādzīvo.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:10. Septembris 2021 - 11:32
(Link)
Jā, tā tiešām ir smaga traģēdija, ka valdība joprojām neatzīst kļūdas, ka piespiedu mājsēde nebija neviena interesēs. Vēl varēja pamatot, ka slēdza lielos iekštelpu pasākumus (nu apmēram kā Zviedrijā), bet aizliegumi sportot ārtelpās, un patiesībā jau arī labi vēdinātās sporta zālēs galīgi nebija vajadzīgi. Atceros, ka addired teica, ka aicināja izvairīties no dušas telpām (nomazgāties var mājās). To arī vēl var saprast, jo tur ir sliktāka ventilācija.

Vakcinācija pati par sevi ir ok, bet nevajag arī to pārspīlēt un uzskatīt kā vienīgo panaceju. Arī šeit valdība pieļāva milzu kļūdas un joprojām tās negrib atzīt.
From:[info]brittany
Date:10. Septembris 2021 - 13:51
(Link)
Nav viegli ar vecākiem, kuri noveco, reizēm ir sajūta, ka cīnies ar vējdzirnavām.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:10. Septembris 2021 - 15:00
(Link)
Iedomājies kāda ir vecāku sajūta, kad viņiem mīļie bērni sāk atkārtot burts burtā televizora saturu.
From:[info]windrider
Date:10. Septembris 2021 - 22:50
(Link)
Manējie šajā sakarā uzsver, ka vēl atceras padomju laikus un tā laika propagandu pa visiem kanāliem. Māk to atšķirt un ignorēt.
From:[info]vins
Date:10. Septembris 2021 - 16:52
(Link)
Ciguns ir lielisks, tas gan!
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:11. Septembris 2021 - 14:50
(Link)
Arī tu bez domāšanas ņem mutē vārdu "antivaxxers", pat pret saviem vecākiem, akli kopējot tā neadekvāto lietojumu lugenpresē? Ja tev lugenprese pateiks, ka tavu vecāki ir tautas ienaidnieki, tu to arī ar nožēlu atzīsi?

"Protams, ka lielu lomu spēlēja arī fakts, ka viņas radu un paziņu lokā visi kovid slimnieki izslimoja ar ļoti viegliem vai vispār bez simptomiem. Pat cilvēki no t.s. riska grupām. Līdz ar to, joprojām uzskata, ka kovid bīstamība ir pārspīlēta."

Un kur te ir problēma? Viņai ir taisnība. Arī manā paziņu lokā ir tas pats. Arī manu paziņu paaziņu lokos ir tas pats. Arī statistika to apstiprina. Tev ir kāda nepatika pret cilvēkiem, kas nepakļaujas nepamatotai panikai un fear pornam, ko mākslīgi uzjunda politiķi un lugenpresse? Tavi vecāki izklausās pēc pragmatiskiem reālistiem.
Powered by Sviesta Ciba