Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[May. 22nd, 2011|04:24 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Nesaprotams]
[music |-]

Biedrs [info]hotai te pacēla topiku par mazpilsētām un dzīvošanu tajās.

Nē nu - saprotiet mani pareizi, man patīk mazpilsētas. Aizripināties ar veļiku uz kādu nelielu miestiņu, pabaudīt mieru un klusumu, pasmaidīt par to, kā tie paši cilvēki ik vakaru tiekas tajā pašā vietā, pārrunāt tos pašus jaunumus. Panakšņot pie draugiem vai kādā mazpilsētiņas viesnīcā, kur pasmaidīt par to, cik ļoti viesnīcas īpašnieks cenšas, lai viss būtu "kā pie pieaugušajiem". Papriecāties par to, cik viss tīrs, kārtīgs, izpucēts, vietējo baznīcu, protams, aplūkot, iespējams pat nofotografēt.

Bet tikko iedomājos, ka šādā vietā vajadzētu dzīvot - plakstiņš sāk raustīties un izsitumi metas. Tie paši skati, tās pašas sejas, viss viens un tas pats no dienas dienā - nē, biedri, nē, es tā nevaru. Mazpilsēta neatstāj vietu privātumam, bet man vajag būt vienam pašam un anonīmam. Un tas ir iespējams tikai pilsētā, pūlī un kņadā.

Arī Rīga ir par mazu, jā.
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:May 22nd, 2011 - 05:45 pm
(Link)
starp citu, pēdējā žurnālī "Lilit" bija tīri foršs raksts - kāpēc cilvēki [pārsvarā sievietes] provincē ātrāk noveco. daudz klišeju, bet dažas arī labas idejas.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 22nd, 2011 - 05:50 pm
(Link)
Nu tagad nāksies stāstīt, citādi palikšu nezinot! :)
[User Picture]
From:[info]zin
Date:May 22nd, 2011 - 07:06 pm
(Link)
rīga ir par mazu- sassodīti ļoti piekrītu!
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:May 22nd, 2011 - 07:11 pm
(Link)
jeeesjeees, ikzaktlī!
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:May 22nd, 2011 - 07:11 pm
(Link)
lai gan paskraidīt vienu dienu pa pļavām un paglaudīt govis ir ok
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 22nd, 2011 - 08:42 pm
(Link)
Nu tas jau Īstajos Laukos. Tur es pat kādas 3 dienas varu izturēt.
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:May 22nd, 2011 - 09:51 pm
(Link)
cik man ir gadījies novērot, tad parasti ir tā Īstie Lauki, Īstie Lauki, obanā - maza pilsētiņa! - un tad atkal Īstie Lauki, Īstie Lauki... :D takčto tas pats vien ir gh
From:[info]afm
Date:May 22nd, 2011 - 09:01 pm
(Link)
hai faiv, gluži manas domas.
a sak, tu kā vietējais, prāgā šaurības fīlings/garlaicība pēc laika nepiemetas? man tur gadījies būt tik vienreiz un īsu brīdi, viedokļa nav gandrīz nekāda, bet kaut kā nākotnes prodžektos tā pilsēta nez kāpēc zīmējas kā diezgan apsverams variants, par spīti tam, ka nav pat pie vidusjūras (kas ir ievērojams trūkums gandrīz visām pārējām). rekomendujķe?
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 22nd, 2011 - 09:11 pm
(Link)
Nu es te nebūšu objektīvs spriedējs. Es šito pilsētu vienkārši mīlu iz visas sirds. Bet ir novērots, ka iemīlas arī citi, kas te parādās.

Šaurības fīlings, nu tīri no personīgiem novērojumiem - 3.5 gadu laikā nepiemetas. Brauc, brauc! Kaut kā savējo rindas padilušas te pēdējā laikā, prasās kāds saprāta brālis vai māsa, jā gan! :)
From:[info]afm
Date:May 22nd, 2011 - 09:21 pm
(Link)
a tu tur ilgi vēl būsi? ir doma kaut kad vasarā aizbraukt uz kādām dienām, tuvāk visu aplūkot, labprāt tad uz kādu drinku un saitsīingu pieteiktos :)
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 22nd, 2011 - 10:10 pm
(Link)
Nu es nekur projām netaisos. Tā ka droši!
From:[info]archijs
Date:May 23rd, 2011 - 12:52 pm
(Link)
Ai, vispār es mazpilsētā nodzīvoju pusgadu. Tagad es pārvācies uz kaut ko līdzīgu vietējai Daugavpilij. Nu nav taka miļjoni vāciešu būtu, bet galīgi tukšs jau arī nav.

Nonācu šeit +/- sagadīšanās pēc, un pirmajā nedēļā vienkāŗsi ahujetj ku forši bija. Atver logu pēc desmitiem piektdienas vakarā, pilnīgs klusums. Vienīgās nekārtības, kuras šeit ir redzētas, ir tās, kuras vairāk vai mazāk pats esmu radījis. Bet tas prieciņš pāriet.

Kafiju viena un tā pati seja pārdod, augļus pie Heinrich'a pērc (normāls čalis btw), ar paiku tāpat, puspilsētas pēc mēnešiem trijiem pazīsti. Manu seju kā traku lettu-puiku ar te pazīst. Bet neskaitot mieru, nekā šeit nav.

Es tā galvu pakasīju, nākamais galamērķis varētu būt Hamburga. Forši tur, tīrs, pietiekami liela, lai būtu pilsēta, bet ne tik pārbāzta ar vācu hipsteriem kā Berlīne. Nu dzīvos redzēs, paskatīsies.