Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Jun. 28th, 2010|12:37 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Zlatopramen]

Ak jā, gribēju te dienās padalīties... Vobšem mūsdienās nekam, protams, nevar ticēt & jebkas var izrādīties feiks info, bet ja šī ir patiesība, tad tas ir ahujenna kruta.

Vārdsakot, kaut kāda zaja iemācījusi gorillu sazināties kurlmēmo dialektā ar cilvēkiem, pie kam tā, ka sazināties pagalam pilnvērtīgi, citēju, piemēram, «Коко не удовлетворяется тем, что повторяет заученные жесты, «обезьянничает», копируя своего учителя. Если она просит «Коко хочет банан Пенни», но та подает ей апельсин, ответ, выраженный жестами, следует незамедлительно: «Нет. Пенни дать Коко банан, быстро, быстро». Если для ежедневной прогулки ей предлагают желтый пуловер (гориллы очень чувствительны к холоду), Коко требует свитер красного, ее любимого, цвета.»

Interesting shit, pa manam.
linkiet garām

Comments:
From:[info]eermaniitis
Date:June 28th, 2010 - 03:34 am
(Link)
pa - šitas bija zināms jau kādus gadus tā pagājuājā gadsimtā tipa
gorillas un šimpi var iemācīties kurlmēmo valodu, bet vairāk par 3 vārdiem kopā savirknēmt nemāk - nu tipa žestu secība neietekmē domas dziļumu - vai tu asti luncini vai pienes čības un tad asti vai kā

visadvancētākā bija viena mātīte (laikam jau mirusi) kuras vārdu krājums bija visai iespaidīgs - ap 20 vārdu tai skaitā "es tevi mīlu saimniec" bet kā jau minēju, vairāk par trīs četriem vārdiem savirknēt nespēja - visdziļākais domas lidojums viņiem skaitījās " es skumstu pēc tevis"
From:[info]unpy
Date:June 28th, 2010 - 08:32 am
(Link)
Nu, diezi ko svaiga šī infa nav;)) Tagad jau modē šimpandzēm mācīt ne vairs kurlmēmo valodu, bet apgūt iespējas komunicēt ar kompja palīdzību.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:June 28th, 2010 - 09:43 am
(Link)
Da mēģināja aš Senās Romas laikā - cerot uz vēl lētāku darbaspēku, - aber te novitāte, šķiet, ir tajā, ka pirmo reizi kāds nebūt rezultāts panākts.
From:[info]unpy
Date:June 28th, 2010 - 10:04 am
(Link)
Rezultāts jau panākts arī komunikācijā ar datora palīdzību. Kurlmēmo valodu, ja atmiņa neviļ, ar mainīgām sekmēm šimpanzēm un gorillām māca jau no 70tajiem gadiem.

Uz ātro un svešvalodās slinkums meklēt, tak, piemēram - http://news.frut.lv/lv/scitech/science/42115
[User Picture]
From:[info]jollka
Date:June 28th, 2010 - 06:44 pm
(Link)
Nu tie romieši gan dulli! Cilvēkam tak var iedot cietu pelavmaizi, aber mērkaķim dārgus augļus visādus vajag :)
[User Picture]
From:[info]nxn
Date:June 28th, 2010 - 09:10 am
(Link)
un ledusskapis viam saucs "atkroj, jesj, zakroj".
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:June 28th, 2010 - 10:15 am
(Link)
Par šito es lasīju jau sen vienā no "Apvāršņa" grāmatām, tikai neatceros, kurā. Tur bija par visādiem eksperimentiem, arī figūru savietošanu u.tml. Viens no apmācāmajiem prata arī veidot jaunus jēdzienus, piemēram, ieraudzīja ļoteni un pats izveidoja jēdzienu "lidmašīna".