mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2007-09-21 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
priekšzīmīga recenzija
situācijā, kad tu pārdzīvo savu deadline jau 10-tiem gadu un tieši tik ilgi brīnies un priecājies par katru tev piešķirto dzīves dienu, laikam visnepatīkamais, kas var notikt, ir atskārsme, ka patiesībā esi lieks un aizkavējies. tas nav nekas neparasts, tā pilnīgi noteikti nav sveša sajūta šim laikmetam, kurā pārapdzīvotības postu savā neražā pārspēj vien bezdarbība - lielākā traģēdija natural born cīnītājam: "piedzimt brīvībai" brīvībā, piedzimt pasaulē, kurā nav taisnības, ko aizstāvēt. ai ai ai

redzēju dzejniekus - bezcera veterānus, nedefinētās uniformās izrotājušos klaunu svītu ar ruporu rokās - nesapratu, par ko viņi kliedz - vai tās krāsainās šalles būtu kā briesmu signāla raidītājs vai tikai tāda izlikšanās par indīgo sēni, vai tas ir kā sētniekam iedod oranžo vesti - lūdzu nesabrauc, esmu nepamanāms? vai tā tikai tāda spilgti rozaina kamuflāža - nāc es tev pazīlēšu, jo es zinu vairāk - klaja čigāniska mānīšanās. un tad brīnās paši savos pantos, ka pie reālās dzīves viņus nepielaiž. ērmīga armija - noklīdušie partizāni - zīž laukā no pirksta sev visus šitos -
„es griežu vēnas
tās satek sidraba traukā
es esmu venēra
venēra – mauka” utml. /u know/

man dzejnieki nekad nav patikuši, tāpēc ka pirms dzejoļa vienmēr piesauc savu vārdu. un lai kādu arī pseidonīmu sev nesamudrītu, tāpat to izļerina visai pasaulei [ha! pasaulei:) nu, tiem pašiem, ar ko uz vienu literāro nometni reiz brauca], ka ES to uzrakstīju. tas ir Viņa darbs - a, tolku? jebkurš dzejolis vienmēr ir uz robežas starp stulbs un ģeniāls. nu, jā, tāpēc vismaz reizi gadā vajag apkārties ar plastmasas bimbuļiem un saspraust pižikā rozes - tīri tā astes celšanas nolūkos.
- eu, kā sauc to kaimiņu, kurš nēsā kedu uz galvas?
- tas ir Juris! mūsu jaunais dzejnieks!
- tiešām? tad jau es pašai tautas balsij dzīvoju iepretim! jānopērk! - saka Daira un nākdama atpakaļ no LTV1 studijas, nopērk grāmatnīcā 3 gab par Ls 1.17 nocenotās Jura dainas. šķirstot uzduras uz kaut ko no šitās sērijas:
"ar binokli pa logu skatos –
bitīt matos!
pilnīgi plika
kaimiņiene tuklā
sien sev kaklā akmeni –
metīsies Juglā)"
- tas tak' par mani! - Daira jūsmīgi nosēcas.

dzejniekam kā māksliniekam it kā būtu jāsajūt kaut kāds savs laiks - nu, kaut kas mazliet vairāk par savu fizioloģiju, varbūt pat jāizsper kāds kniksis uz priekšu tagadnes stāvošajam ūdenim, nevis jāatražo sevi pie spoguļa - vai tad vismaz paņem spogulīti rokās, paskatās, cik tālu abi stikli viens otrā atspīdēsies. Nav jau tā, ka man nepatīk dzeja – daži gabali pat ļoti aizkustina. Nē, bez ironijas – tas ir svarīgi - bez dažiem dzejoļiem, liekas, nebūtu nemaz iespējama pasaulē cilvēcība. Bet paši dzejnieki man nepatīk. par ko tieši? par to, ka arī viņi ir kaut kādā sistēmā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antonija
2007-09-21 16:48 (saite)
tevis teikto nav iespējams apstrīdēt, tomēr man liekas, ka arī Latvijā ir dzejnieki, kas raksta par savu laiku. vismaz ir jūtīgi pret to.

kādreiz mani arī viņi tracināja, tieši tā sistēma, tagad esmu tālu no tā, to neredzu, palikusi tikai dzeja, šķiet, tā pat ir labāk.

(Atbildēt uz šo)


[info]king
2007-09-21 17:29 (saite)
virsrakstu izlasīju kā "priekšzīmīga erekcija"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-09-21 17:38 (saite)
tas ir Tavs parastais koments - nu jau es zinu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]king
2007-09-21 17:56 (saite)
hmm, nebiju aizdomājies

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilkucis
2007-09-21 21:13 (saite)
man recenzenti nekad nav patikuši

(Atbildēt uz šo)


[info]dogvila
2007-09-22 01:25 (saite)
Kā gulbji balti padebeši iet,
Tiem vēlētos es līdzi tālu skriet—
Tur tālumā, kur ziemas nepazīst,
Kur rozes mūžam zied un nenovīst.—
Kam velti laimību kāro tu, sirds?
Met projām reiz cerības tumšajā kapā:
No saulainām lejām ir mirstīgais šķirts,
Tam jādzīvo asaru dūksnājā slapjā,
Kur dzelži un cirvji bez rimšanās klaudz,
Pēc maizes, pēc pārtikas vergi kur sauc,
No stiprākā samīts kur vājākais lūzt,
Un asins un sviedri ik dienas kur plūst

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-09-22 01:36 (saite)
es tak vienkārši muldos.. patureeju saakumaa shito kaa sleepto, bet ta izdomaaju - ai, lasiet vien un domaajiet, ko gribat.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2007-09-22 12:36 (saite)
ko cilvēk tu sāvā bēdu lejā uz Dievu velti dusmojies
/gogolis/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?