mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2007-07-03 10:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ar pirmo pārliecināto budisti iepazinos pirms vairākiem gadiem Parīzē - viņa mani pieņēma darbā, kad no visurienes biju izmesta. Makdonaldā. tā bija gadus 70 veca vjetnamiešu tante. veģetāriete turklāt. pārējie kolēģi bija melnie un arābi - viņi mani diezko nemīlēja, jo biju no austrumeiropas, kas rajonā kotējas sūdīgāk. priekšnieks gan bija labs, viņš bija tāds arābs kā Zidane. patiesībā visa priekšniecība bija sirsnīga, bet vjetnamiešu tante labāka par visiem - viņa zināja, ka esmu visu nedēļu skolā, bet vīkendu makdonaldā, un redzēja, kad mani vilka no noguruma uz pinkšķi, bet viņa teica, ka tas nekas, ka tā ir pareizi, ka cilvēks var sevī atrast arī vēl vairāk spēka. viņa stāstīja par savu dienas kārtību un gadiem, kas pavadīti darbā. viņa man iedeva vīriešu formas bikses, jo bēšās sieviešu banānenes beidzās krietni virs potītēm un darīja manu paskatu vēl neveiklāku un nožēlojamāku nekā es biju ar savu grāmatiņu lasītājas - datorpeles dancinātājas stāju. un tikai pateicoties vjetnamiešu tantei es spēju izturēt tos kartupeļcepšanas tempus un menedžera aurošanu - tas bija viens no pārbāztākajiem Makdonaldiem, kādu man nācies redzēt - turklāt ar godu un grāciju. dažreiz stumjot miskasti (parasti to darīja puisītis daunis) caur garajiem noliktavas gaiteņiem un atgriežoties pārkarsētajā virtuvē man bija laiks padomāt par to, kā es cienu un apbrīnoju tos cilvēkus, kas strādā un nesūdzās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]auksts_entelekt
2007-07-03 10:30 (saite)
"es cienu un apbrīnoju tos cilvēkus, kas strādā un nesūdzās." Par šo +100.

(Atbildēt uz šo)


[info]zanda
2007-07-03 10:40 (saite)
Skarbi...

(Atbildēt uz šo)


[info]zazazelle
2007-07-03 11:46 (saite)
paldies Tev!!!!
kad man atkal paarnem dusmas, kaadi gan visi ir trulenji visparkaart un sevishkji tie, kas te slaistaas,
tad tu ieraksti kaut ko taadu, kas man liek sakauneeties par visu savu truliibu un aprobezhotiibu.
sveiciens tev no pieputeejusha ofisa ar netiiru logu, zhaluuzijaam (brr), es ar dancinu peli, un nedomaaju, ka ar pamatskolas izgliitiibu to dariitu sliktaak. makdonaldaa i to vairaak dabuu parunaat kaadaa no sveshvalodaam, vai ar pielietot kaadu humanitaaru fishku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-03 12:12 (saite)
nē, nu skaidrs, ka ir lietas, kur žēl, ka garīgais potenciāls aiziet garām, laiks tiek iztērēts cilājot frī grozus, tā vietā, ka varētu nu KAUT KO TĀDU.. bet zini.. man liekas, ka raksturam ir lietderīgi pastrādāt parasto darbu. turklāt tas vismaz ir īsts darbs. man savukārt ir problēma ar laipnību un smaidīšanu - to tā arī neiemācījos. tikai tik daudz, ka pieklājīgi paklusēt, kad kaukāds lohs Tevi lamā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazazelle
2007-07-03 12:56 (saite)
es vislaik centos ierakstiit tev te arii sloganu:
humanitariAm-Am McFish
bet mani vislaik met atpakalj
mosh tagad sanaaks))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazazelle
2007-07-03 13:00 (saite)
oj, man kaut kaa dzilji dzilji galvaa ieseedies teksts no borisa akunjina, kaa zinaams - liela japaanju miilja, ka nav svariigi, kaadu darbu cilveeks straadaa, ir ir ljoti slikti nicinaat kaadu, kas straadaa piemeeram par seetnieku vai miskastes mashiinas vedeeju, taapeec ka visi darbi ir samuraja celsh. un nav svariigi, ko tu iisti dari, un cik par to sanjem $ (man vecaa klaviatuura, nav euro simbola:))) , bet kaada aada tev uzaug to darot un kas galvaa rodas.
oj nu galiigi truli man sanaak atstaastiit.
tur bija kaukaa forshaak.
buus jaaparakaa zhurnaalu kaudze, jaatrod, kaa tur bija rakstiits

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-03 13:08 (saite)
i know exactly what he meant :) bet tas jau skaidrs ari bez japaanas - vienkarshi jp dazhreiz nosauc vardos un konkretizee to, ko rietumi nespej noformulet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazazelle
2007-07-03 13:22 (saite)
nesaki vis, prieksh rietumniekem shitaadi teksti ir kaukas new un wow

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]atreyu
2007-07-08 11:00 (saite)
Ārprāts. Kādas ciešanas.. Un kāpēc tad viņi nesūdzas? Jo viņiem viss ir pohuj? Pohuj uz sevi? Viņi ir sasnieguši nirvānu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-08 11:26 (saite)
kam un priekš kam sūdzēties? darbs izkopj cilvēku un māca.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atreyu
2007-07-08 11:39 (saite)
Ja viņš redz sava darba mērķi. Piemēram, viņš strādā, lai apgādātu kādu, ko viņš mīl vai lai nopirktu biļeti uz Indiju un iemīlētu Krišnu (piemēram). Nevar jau strādāt strādāšanas pēc. Es jau nu nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-08 11:59 (saite)
nu, tas ir ļoti rietumniecisks viedoklis - uz rezultātu orientēts. un ja nav ģimenes vai Indijas? pat tās var būt iluzoras.
nē.. darbs darba pēc arī ir mērķis. iemīlēt darbu - to, kā tu dari darbu. nevis pašu darbu un rezultātu, bet procesu. pievērst uzmanību tam, kā tu dari jebko. kā tu sevi vadi un kā tu tieci ar sevi galā - esi it kā uz zemes, bet patiesībā virs tās.
te ir runa par iemācīšanos kontrolēt savu spēku. un vienalga kādā veidā un kur to iemācies - makdonaldā vai bordelī. jo to gudrību neviens vairs atņemt nevarēs. un ar to gudrību varēsi būt gudrs jekur - birojā, galmā, gultā vai karā, jo pratīsi reizē būt un nebūt tur, kur esi. un nebaidīties no tā, kas ir. ir runa par smalkumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atreyu
2007-07-09 11:39 (saite)
Jā, es apmēram saprotu. Bet ir arī teikts (Bhagavadgītā), ka katram jādara darbs, kas atbilst viņa dabai. Tā to prāta mieru vieglāk sasniegt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?