mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2015-01-08 12:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:petite_apocalypse

„Viņi nogalināja Kabī (Cabu) – pacifistu un labdari, iespējams, labāko cilvēku pasaulē, vismaz labāko zīmētāju noteikti. (..) žurnāls Charlie bija 68. gada paaudzes simbols. Lai ko arī neteiktu par šo paaudzi, bet viņi bija tie, kas nepārtraukti cīnījās par brīvību, izsmejot visus aizliegumus un normas”.
„Teroristi nav nošāvuši „islamofobus” vai musulmaņu ienaidniekus (..) Viņi vērsās pret Charlie, kas iemieso toleranci, fanātisma noraidījumu un atteikšanos no dogmām. Slepkavas vērsās pret atklāti kreisajiem, iecietīgajiem, laicīgajiem, cilvēktiesību aizstāvjiem, kas dod priekšroku smiekliem, nevis katķismam. (..) Ar šo rīcību ekstrēmisti neaizstāvēja reliģiju, kas var būt draudzīga, viņi neaizstāvēja musulmaņus, no kuriem milzīga daļa ir pret šo šaušalīgo slepkavību. Viņi uzbruka brīvībai.”
-Liberation-



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pet
2015-01-08 18:45 (saite)
Nav pienākuma cienīt un mīlēt visus cilvēkus.

Mīlēt visus cilvēkus var, bet vairums pamatoti tā nedera, jo tie mīlamie cilvēki ir ļoti dažādi; bet cienīt visus nozīmē necienīt tos, kas ir pelnījuši cieņu. Ir labi visiem dot iespēju iekļauties sabiedrībā, taču iekļaušanās sabiedrībā nav beznosacījumu, un klaji neievērojot sabiedrības nosacījumus cilvēks 'nopelna' tikai minimālās cilvēktiesības, bet ne cieņu, mīlestību un izprašanu.

Pienākums būtu nešaut arī tos, kas tevi neciena. Un varētu teikt, ka ir pienākums necienīt tos, kas pret necieņu vērš vardarbību. Ja kāds nav spējīgs atturēties no agresijas pret runas brīvības izpausmēm pat kretīniskā veidā, tad tādus vajag necienīt klaji, atkārtoti un sistemātiski tik ilgi, kamēr vai nu viņi mainās vai arī tiek tādējādi izstumti no civilizētās sabiedrības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?