mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2011-10-13 00:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
izlasīju 'stikla kupolu', lai arī [info]polkovniks piekodināja, ka varot sagruzīties. nesagruzījos neko vairāk kā parasti - noskaņa kā vakar atrastajā gleznā - silti melna. etapiem ļoti pazīstama, tikai es esmu jau nodzīvojusi tālāk par grāmatas beigām un dažās izvēļu vietās nogriezusies pa citu ceļu - aizbēgusi ar gadījuma mašīnām vai izkāpusi laikā.

brīnums ar šo grāmatu ir tāds, ka, būdama dzejniece, autore emocijas nodod lasītājam vietām tik precīzi, ka burtiski pavelk zem sava kupola. jau sākot ar pirmo šņabja glāzi - viņa iedzer, bet es lasot līdz nodaļas beigām no valodas un notikuma ritma esmu jau piedzērusies un sākas paģiras, viņa - pasaka kaut ko stulbu vai sliktu, bet man ir kauns un es nožēloju, viņa rij - es resnēju utt. es izdzīvoju neirozi vairāk no valodas, kādā viņa to atstāsta, nevis no pašiem faktiem. šausmīgi smalki un būtībā diezgan nežēlīga tehnika, ar kuru viņa saindē lasītāju un uzsēdina arī uz elektriskā. bet es nemaz nesalīdzinātu ar 'krauju rudzu laukā' - sieviešu versiju, kā sola aizmugurējais vāciņš. 'kraujā' pirmā persona ir daudz stilīgāka, vai var jau būt, ka vīrieši ir daudz stilīgākas personas, viņu krīzes ir stilīgākas - tādas par pasaules sāpēm un jēgām, tur iztrūkst fizioloģiskās līnijas. šī grāmata savelkas spazmās ap dzemdi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2011-10-13 09:24 (saite)
Kas tā ir par grāmatu? Man paslīdējis garām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2011-10-13 09:34 (saite)
dzejnieces Silvijas Plātas (Teda Hjūza sievas) vienīgais romāns, autobiogrāfisks tipa

http://lalksne.blogspot.com/2011/02/silvija-plata-stikla-kupols.html

tā it bargā grāmata, bet domāju, ka varu [alienēt, kad ingm izlasīs. pati noželoju gan, ka nelasīju oriģinālvalodā.\, bet nenožēloju, ka lasīju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2011-10-13 09:34 (saite)
[alienēt = palienēt

(es rakstu ar 1 roku, jo baroju)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2011-10-13 09:37 (saite)
Tavs apraksts izklausījās ļoti saistoši, tiešām labprāt izlasīšu, ja palienēsi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2011-10-13 09:45 (saite)
nu, tur visa tā leģenda ap viņiem - skaistais babņiks Hjūzs un viņa pašnāvnieces-sievas, es jau uz tādām lietām kā uzmedota.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?