mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2010-11-02 19:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
un tagad uzradās kaut kāds neirotisks norvēģis un sāka berzt to virtuvi un komandēt, ka tā tagad būs katru dienu - ka ja viņš būs nolicis miskasti, mēs to nesīšot lejā un tml. un otrā istabā ir kaut kāda lielākā norvēģu feministe, kurai viss riebjas un traucē.
un ziniet ko, man šajā brīdī apnīk būt par saticīgo, maigas dabas katolieti, un līdzko būšu uz kājām - ES PATEIKŠU, ka šīs šobrīd ir arī manas mājas, un es jūtos ok atstājot pusapēstu porciju brīdi pastāvēt uz galda vai arī uzvāru rīsus 2 dienām un turu tos blakus plītij. vai nomazgāju frī cepešpannu pēc paēšanas, nevis pirms, kamēr porcija dziest.
vēl viena lieta, ko TIE SKANDINĀVU MŪĻI visi dara vienādi: ja tu stāvi ar tukšu tējkannu pie izlietnes, pie kuras viņi mizo kartupeļus vai vienkārši pļāpā, mērcējot švammi, viņi nekad nepiedāvās tev uzpildīt to savu tējkannu; un kad 15 min nostāvējis tā, tu beidzot palūgsi uz 15 sek ieliet ūdeni, viņi uz to reaģēs naidīgi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virginia_rabbit
2010-11-03 02:24 (saite)
muti! vienkārši tu neproti pareizi ēst nūdeles pati. ja tās ir karstas, tās ir jāstrebj.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]firebabe
2010-11-03 18:51 (saite)
Paskaidro, man, Eiropai, kāda velna pēc ir jāēd KARSTAS nūdeles?Tā jau ir rīšana, nevis ēšana:D Kunģa svilināšana. Vai tad tiešām viņi nevar pagaidīt, kamēr atdziest un tad... ēst???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2010-11-03 22:03 (saite)
redzi, Eiropa, makaroni nāk no Āzijas. un tiem ir neskaitāmi daudz veidu un daudz dažādu ēšanas veidu, līdzīgi kā, teiksim, no vistas - var pagatvot zupu, kotletes vai auksto galertu. viens no izplatītākajiem nūdeļu veidiem ir rāmen, kas ir smalki, gari makaroniņi, kurus ēd reizē ar šķidrumu. makaroni ir gari, gari un sapīti, tos ēd ar kociņiem, nevis ar dakšu ar nazi, tos nenokniebj, bet lēnām strebj uz iekšu un rij. lai neapdedzinātu kuņģi un muti, strebjot tiek pakampts arī gaiss, no kā arī rodas strebšanas troksnis. rāmen nūdeles ir dziļi iesakņojušās atsevišķu Āzijas tautu kultūrā. līdzīgi kā latviešiem maize vai frančiem - austeres. viņi atšķir to izcelsmi, veidus, kvalitāti. ēst nūdeles viņiem sagādā baudu un māju un piederības sajūtu. tici man, japāņi ir tik toleranti un smalki cilvēki, ka nekad nestrebtu spageti vai burtiņu makaronus, jo tas ir cits ēdiens, kā arī jaunu, nezināmu ēdienu gribēs uzzināt, kā pareizi ēst. jo viņi ir "kā?", nevis "kas?" kultūra atšķirībā no jums, Eiropa. viņi nevar vienkārši rīt, viņiem svarīgs ir process, kā to vislabāk izdarīt, lai nezaudētu neko no garšas baudas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?