redzi, Eiropa, makaroni nāk no Āzijas. un tiem ir neskaitāmi daudz veidu un daudz dažādu ēšanas veidu, līdzīgi kā, teiksim, no vistas - var pagatvot zupu, kotletes vai auksto galertu. viens no izplatītākajiem nūdeļu veidiem ir rāmen, kas ir smalki, gari makaroniņi, kurus ēd reizē ar šķidrumu. makaroni ir gari, gari un sapīti, tos ēd ar kociņiem, nevis ar dakšu ar nazi, tos nenokniebj, bet lēnām strebj uz iekšu un rij. lai neapdedzinātu kuņģi un muti, strebjot tiek pakampts arī gaiss, no kā arī rodas strebšanas troksnis. rāmen nūdeles ir dziļi iesakņojušās atsevišķu Āzijas tautu kultūrā. līdzīgi kā latviešiem maize vai frančiem - austeres. viņi atšķir to izcelsmi, veidus, kvalitāti. ēst nūdeles viņiem sagādā baudu un māju un piederības sajūtu. tici man, japāņi ir tik toleranti un smalki cilvēki, ka nekad nestrebtu spageti vai burtiņu makaronus, jo tas ir cits ēdiens, kā arī jaunu, nezināmu ēdienu gribēs uzzināt, kā pareizi ēst. jo viņi ir "kā?", nevis "kas?" kultūra atšķirībā no jums, Eiropa. viņi nevar vienkārši rīt, viņiem svarīgs ir process, kā to vislabāk izdarīt, lai nezaudētu neko no garšas baudas.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: