Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[9. Sep 2013|15:26]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tikko neiztērējot 3Ls noskatījos Dalailamas uzstāšanos Arēnā Rīga (caur Internetiem, protams!!). Mani pārsteidza 2 lietas, pirmā - ļoti pikseļainā bilde fonā, kas laikam bija Tibetas karogs. Un nēēēdaudz kontekstā ar to arī Dalailamas vizītes izmaksas, kas kopā esot bijušas 34 000 Ls (ja pareizi dzirdēju). To nu es gan gribētu zināt, kur var iztērēt tik daudz naudas, lai uz dažām dienām uzņemtu vienu vecu vīru (arī ar visu pavadošo svītu). Viesnīca, ēdināšana, apsardze, transports. Kas vēl? Nu, kur var iztērēt tādu naudu? Vai tiešām biļešu ieņēmumi nenosedza arēnas īres maksu? Kaut kas tajā visā ir ļoti nepareizi.

Neko sliktu nevaru pateikt par pašu pasākuma vaininieku. Tiesa gan, bija pagrūti uztvert teikto. Valoda viņam tāda ne pārāk veikla, bet es viņam ticu. Lai skolo. Interesanti, kas bija tas bārdainais vīrs dīvainajā ietērpā, kas uzdeva tik ārkārtīgi viedus jautājumus un stāstīja jokus, kuri nebija smieklīgi. Laikam kaut kāds ļoti skolots vīrs.

Vienīgais, ko zaudēju no šāda pasākuma neapmeklēšanas bija tas, ka nedabūju ievērtēt, kas nāk uz šādām lekcijām. Tā, bez naida, vienkārši interesanti. Tie ir Latvijas budisti? Cilvēki, kam dzīvē pietrūkst garīguma? Politiķi un uzņēmēji? Dziesmu svētkos glaunajās vietās jau nu riktīga pūstošās zivs galva bija novākusies. Nez kā bija ar šo pasākumu? Jā, starp citu, domāju, ka, ja tiks uzcelta jauna Dziesmu svētku estrāde, tad tas lielā mērā tiks darīts tāpēc, lai nodalītu "parasto tautu" no tiem, kas gribētu no tās nošķirties. Tas tā, maza atkāpīte no tēmas.
Linknopel mani

Comments:
From:[info]unpy
Date:9. Septembris 2013 - 16:02
(Link)
Lamaistu jau Latvijā, manuprāt, diezgan maz - gan jau ka lielākā daļa bija visa kalibra ezotēriķi, smalko aprindu pārstāvji un citi hipsteri. Galu galā - jauka, milīga un nebūt ne dārga izklaide. Ja mani nemāktu pārpasaulīgs slinkums, kazi, pats arī būtu aizgājis:))
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:9. Septembris 2013 - 16:14
(Link)
Nuja, es pārstāvēju adipozo hipsteru sektu.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:9. Septembris 2013 - 16:13
(Link)
kā tas onka uz šejieni atkļuva? Ja ar samaļotu, tad laikam jau ne par velti. Biļetes vien ko maksā, svītai, turp un apukaļ. Skaitlis 34K nav izvērsts, varbūt par visu iztērēja 34K, par biļetēm ieņēma 35K, un pat palika drusku pāri?

Nu, kas nāk uz šādām lekcijām? Gan jau kāds budists bija iemaldījies, publikā bija daudzi savādās drēbēs un aziātiskiem vaibstiem, un gan jau arī kāds vietējais budists bija. Es aizgāju. Motivācija? Nu, ja jau aizgāju, tad kaut kāda jau bija. Politiķus un uzņēmējus pēc sejām sevišķi neatpazīstu, bet redzamības attālumā sēdēja tīri parasti cilvēki, nevis tēvzemi un sirdsapziņu pārdevuši kangari un ļaunprātīgi ekspluatatori, atpazīstami pēc ragiem, astēm un šnācieniem "mai prešasssss!"

Abet onkulis pats par sevi bija aplam jauks.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Septembris 2013 - 16:28
(Link)
Man ir aizdomas, ka onkulis ir daudz, daudz jaukāks par to, kas viņam ir saveidots apkārt. Bet nezinu, kā ir patiesībā, tās ir tikai manas aizdomas. Esmu aizdomīgs.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:9. Septembris 2013 - 16:30
(Link)
Man arī ir tādas aizdomas, tamdēļ koncentrējos uz onkuli.
From:[info]unpy
Date:9. Septembris 2013 - 16:30
(Link)
Ā, jā, aizmirsu, ka šis pasākums jau teju tikpat nozīmīgs, cik Marijas debraukšanas diena, proti, gan jau, ka bija savilkušies Dalailamas fani no visām tuvējām valstīm.
[User Picture]
From:[info]sarkanvilks
Date:9. Septembris 2013 - 16:22
(Link)
Vīrs dīvainajā ietērpā ar nesmieklīgiem jokiem bija odiozais filozofs Arnis Rītups.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Septembris 2013 - 16:30
(Link)
Jaukiņi. Dikti jau jocīgs viņš izskatījās ar savu pārlieko nopietnību, pretstatā onkuļa dzīvespriekam un vienkāršībai.
[User Picture]
From:[info]sarkanvilks
Date:9. Septembris 2013 - 17:08
(Link)
Filozofs vienkāršās drānās neko grīstē nesalaida, par to vien ieskaiti var iedot. Nekāds iznesīgais TV dīvs no Rītupa nekad nesanāks. Viss bija +/- uz Ūsiņ'
From:(Anonymous)
Date:9. Septembris 2013 - 16:58
(Link)
vissimpātiskākais man šķita sinhronais rakstiskais tulkojums, kas gāja subtitros un kam bija pieslēgts nekam nederīgs spellčekings. te pēkšņi kā kulaks uz acs parādījās zīmīgais "..jūs visi esat brāķi!" (no "brothers") :D
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:9. Septembris 2013 - 17:12
(Link)
Nebūtu jāvirpo, arī būtu aizgājis. To onkuli paklausīties būtu interesanti. Un vispār jau budisms ir interesants.