Krustvārdu mīkla

Katla un Karma

Anna Marija Levi

Katla un Karma

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vāļājos king-size gultā ar skatu uz Schiphōles skrejceļiem, kur bija jābūt lidmašīnām. Pār tiem - tukšiem un tādiem kā apvainojušamies patlaban noriet saule.
Jā, jā, man ir sasodīti paveicies, es neesmu viens no tiem nabadziņiem, kas guļ uz benķiem lidostā. Es ik pa pāris stundām aizeju turp apskatīties, kas jauns. Raudošas mātes ar pārgurušiem bērneļiem uz rokām. Rinda uz dzelzceļa starptautisko biļešu kasēm - šodien jau izskatās tā uz cilvēkiem 600. Lidostas info ekrāni izskatās diezgan interesanti. Bez tam, tos ik pa minūtei kāds fotografē un neticīgi grozot galvu smaida. Tāpēc es jums bildes nerādīšu.

Visas apkaimes viesnīcas ir pārpildītas. Jau piektdienas pēcpusdienā, man šķita, ka nebūs labi, un laikus pagarināju savu rezervāciju vienā no jocīgākajām un kičīgākajām pasaules viesnīcām. Tās, starp citu, paceļ cenas apmēram 2 reizes. Jānopelna jau kaut kā ir.

Mājupceļš ar vilcienu (ja nu es sadomātu stāvēt tai rindā) būtu šāds: Amsterdam Zuid->Szceczin->Warszava Wschodnia->Šestokai->Vilnius->Daugavpils->Rīga. Aizņemtu tas orientējoši 56 stundas.

Vēl var sakoļīt kolēģus no mātes uzņēmuma, kuri piektdien nospēra vāģi no manas darba vietas, lai pa brīvdienām tiktu uz mājām Hāgā un Delftā un pirms pāra stundām ir laimīgi atbraukuši. Jākoļī, lai vēlākais otrdien mēs izbrauktu atpakaļ uz Dievzemīti.

Šodien paviesojos Amsā, Leidenē, Delftā un Hāgā. Nu neko. Sakož zobus un var izturēt :)
Patiesībā tādu kā "smaidu no iekšām" izvilka tad, kad vilciens nesās cauri ziedošam tulpju laukam, kuram pa vidu tāds kā kanālītis nedziļš, ar jahtu ostiņu un mazām sarkanām stāvām mājiņām. Smaidu, protams, izvelk sajūta, ka tas nav nekāds tur photōšōpa renderis, bet gan tāda pastkartiņainavisma esence.

Vopšem, homo s. tomēr ir parāk nepamatoti iedomīgs un savu nozmīmību pārspīlējošs radījums. Labi, ka šādi gadījumi skaidri parāda who is who.
  • nekas, pēc pusgada eirõpieši jau būs pieraduši un atkal ceļos ar busiem kā kādreiz teju visa austrumu nomale. pāri-okeānam-avioreisi startēs no eiropas dienvidrietumiem, tālāk no pelniem. transatlantiskie jūras laineri krietni biežāk vagos ūdeņus. latvieši un leiši strādās par mehiem, bārdāmām, bocmaņiem un kapteiņiem. viss ir uz labu.

    līdz Latvijai jau tiksi šā vai tā, pagaidām esi vinnējusi mazliet laika sev :)
  • Ceturtdien lieliski izdevās pārsviesties no lidmašīnas uz kuģi. Pateicība korporatīvajai tūraģentūrai, viss tika izdarīts telefoniski divu minūšu laikā. Tuvākā perspektīvā mierīgi skatos uz prāmjiem un vilcieniem, taču interesanti, vai tad, ja tas vulkāns aizrausies, avioindustrija neķersies pie kaut kādiem workaroundiem. Piemēram (nespeciālista minējums), lidot zemāk, vai kaut kas tādā pat garā?



  • es gribēju sacīt - iznāc laukā līdz centriņam? vai arī vakarā uz manu meksikāņu restorāni?
  • jā, pareizi, who's the boss. un ja uzrausies augšā tas otrs vulkāns, tad vispār..
    es Tavā vietā necerētu uz aviosatiksmes atjaunošanos nākamnedēļ un meklētu citus ceļus, kā tikt uz rīgu.
  • cau. man beidzaas lv tel kredits. es riit tomer ari pa amsterdamu - jaaparaadaas skolaa un taadaa garaa. bet es padoshu zinju ja gribeesies laukaa pecpusdienaa. man ir arii niiderlaneds numurs, bet tas tel vislaik rubaas laukaa, bet kaut kaa sazinaties var. 0031685019134
  • otchet:
    http://m.untu.ms/4ec.jpg
    http://m.untu.ms/4ee.jpg
    http://m.untu.ms/4ef.jpg
    http://m.untu.ms/4eh.jpg
    http://m.untu.ms/4eg.jpg
Powered by Sviesta Ciba