vakardienas [userpic]

August 23rd, 2019 (02:29 pm)

Šobrīd ir tieši tik slikti, ka pirmdien būs mana pēdējā terapijas reize. Tas jūtās pārāk bezjēdzīgi un naudu aprijoši, lai man gribētos turpināt (jā, es zinu, it takes time),bet kā jau teicu- ir pārāk sūdīgi, tāpēc gribu norakt sevi režīmā- always somewhere to be and smt to do. Pirmo reizi šodien skrienot sabruku raudot kapos. Viss šķiet pārāk neizturami un nemaināmi slikti, izskatās, ka man nesanāk dzīve. Un arī negribās dzīvi. Es tiešām nezinu kā atkal esmu šeit nonācis, pēc māsas nāves bija diezgan skaidrs, kāpēc tā notiek, bet tagad. Un es varu iziet no mājas, varu satikties ar cilvēkiem, tikai visā pārējā laikā gribās plānot nebūšanu, nav iespējams izturēt eksistenci, sāpes un nolemtības sajūtu. This will never get better. Man pohuj, ka izklausās banāli

Comments

Posted by: authenticity ([info]authenticity)
Posted at: August 23rd, 2019, 02:48 pm

Tas neizklausās banāli. Īstenībā tieši tagad vajadzētu turpināt terapiju, jo ir atnācis vaļā tas, kas bija norakts (jo sāpīgi un neizturami), terapijā vienmēr vispirms (aptuveni gadu pēc uzsākšanas) paliek sliktāk, bet pēc tam paliek TIK daudzreiz labāk. Un labāk ar paliekošu efektu. Ja pati terapija šobrīd jūtas tik neizturami, tad varbūt vajag pateikt terapeitei(-am?), lai viņa pāriet uz nedaudz atbalstošāku terapiju (ne tik konfrontējošu un eksploratīvu), ka citādi tev gribas bēgt prom. Esmu tā darījusi. Teikusi savam terapeitam, ka tagad mums jākustas gliemeža ātrumā, citādi es nespēju izturēt emociju intensitāti. Just my two cents.

Posted by: vakardienas ([info]vakardiena)
Posted at: August 23rd, 2019, 02:55 pm

Man nav sajūta, ka terapija ir konfrontējoša, ir sajūta, ka tā vispār neko nedara, es atkal un atkal maļu vienas un tā pašas lietas bez struktūras un virziena. Un terapeite nerunā gandrīz nekad, nav nekāda feedback vai jebkā. Vismaz manās sajūtās. Esmu ar viņ par to runājusi, bet nekas nav mainījies, iespējams, tāpēc, ka mani viņas izvirzītie mērķi atķskiras no tā, ko es sagaidu

Posted by: cukursēne ([info]saccharomyces)
Posted at: August 23rd, 2019, 06:43 pm

es tiešām varu identificēties ar sajūtu "maļu vienas un tā pašas lietas bez struktūras un virziena", jo man arī brīžiem tāda mēdz būt, bet es ļoti, ļoti piekrītu [info]autheticity, ka ir vērts drīzāk tad atkal runāt ar terapeiti par šo sajūtu pašu, varbūt tad konkrēti runāt par to, kādi ir Tavi mērķi un lūgt viņas input par konkrēti tām lietām, kuru Tev šķiet, ka jūsu sadarbībā trūkst, jo parasti tieši pēc kaut kādiem tādiem brīžiem, kad man ir licies, ka varbūt šis viss ir bezjēdzīgi (es gan nekad neesmu apsvērusi terapiju vienkārši pamest, bet nu that might be an issue in itself in my case, haha), IR bijuši kaut kādi breakthroughs. esmu diezgan pārliecināta, ka tā ir tiešām kaut kāda mūsu aizsargreakcija - tad, kad esi bīstami tuvu kaut kam būtiskam (pat ja pašam tā neliekas - manuprāt, bieži vien šķietami ejot uz riņķi, mēs patiesībā ejam pa spirāli, arvien vairāk tuvojoties tās centram, zoning in on something profound), rodas instinktīva vēlme atkāpties/bēgt, jo ir diezgan skaidrs, ka turpinot iesākto, mainīsies kaut kas esošajā, "drošajā" (lai gan ne vienmēr patīkamajā) status quo. un tā neskaidrība ir nenormāli bailīga, tāpēc prāts cenšas vienkārši atteikties.

es arī domāju par to, vai un kā šis sasaucas ar citiem kontekstiem, kuros esi daudz runājusi/rakstījusi par vēlmi bēgt/vienkārši norobežoties, piemēram, kad partnerattiecības kļūst šķietami pārāk intensīvas? man nav ne jausmas, protams, un no malas neviens to nevarēs pateikt.

un, protams, piekrītu tam, kas te jau izskanējis, ka sportu un terapiju var apvienot (tas tieši ir labi, ka Tev ir max dažādi coping mechanisms!). un Tu taču arī noteikti jau pati zini, ka tāds režīms ar nepārtrauktu darbošanos ir tikai distraction, kas ilgtermiņā šīs mokošās sajūtas nerisina; jā, ļoti iespējams, Tev izdosies to atkal uz kādu laiku aprakt un, sekojoši, nedīlot ar to intensitāti, bet agrāk vai vēlāk vienā vai otrā veidā tie cēloņi tāpat turpinās Tevi čakarēt. un es nezinu, kā ir, bet intuitīvi man šķiet, ka ar laiku diez vai kļūs vieglāk atkal ķerties pie ilgtspējīgu risinājumu meklēšanas. tomēr te es noteikti varu kļūdīties.

lai vai kā arī beigās neizdomātu rīkoties - pai, mīlulīt. nekas no tā, ko saki, neizklausās banāli, tas izklausās vienkārši ļoti grūti.

Posted by: authenticity ([info]authenticity)
Posted at: August 23rd, 2019, 03:24 pm

Tāda sajūta man arī ir bijusi, es teiktu, ka 3-8 sesijas parasti šķita bezjēdzīgas un tad 1 likās kā breakthrough vai vismaz patīkama. Man arī ir bijusi sajūta, ka es izmetu naudu miskastē, bet šobrīd es ļoti novērtēju to, ka nepārtraucu brīžos, kad man likās, ka nav vērts turpināt, jo man šķiet, ka tad es justos nepabeigta, vīlusies, un terapijas (terapeita) zaudējums liktos tikpat traumējošs (ja ne traumējošāks) kā visi iepriekšējie zaudējumi. Arī šobrīd es nevaru teikt, ka dzīvē viss ir ideāli, tā jau nebūs nekad, bet man ir sajūta, ka es esmu vairāk "whole" nekā pirms terapijas vai tās vidū. Stiprāka, spējīgāka samierināties ar to, kas ir noticis. Un nenožēloju nevienu no tiem tūkstošiem eiro, ko esmu iztērējusi terapijai. Jo man tā nauda neko nedotu, ja es nebūtu turpinājusi, tad es tagad nebūtu psihiski salīdzinoši vesela, darbspējīga, spējīga veidot attiecības ar kaut kādu actual self-esteem. Bet nepārtraukt terapiju man ļoti palīdzēja būšana tumblr, kur daudzi cilvēki atklāti dokumentē savu terapiju un taisa smieklīgus blogus par to, kā tas ir, arī ēnas pusēm. Piem., šis - https://howtofailtherapy.tumblr.com/post/160571787736/when-my-therapist-asks-why-i-am-late-for-my

Posted by: vakardienas ([info]vakardiena)
Posted at: August 23rd, 2019, 03:36 pm

Paldies, šis liek aizdomāties. Bet es nezinu, ko darīt ar to ļoti, ļoti slikti tagad. Es zinu, ka man palīdz sports, un ka ir kaut kadas lietas, kam varu saņemties, kas man liek vismaz reizi dienā uz stundu nejusties drausm8gi. Bet maksāt par terapiju, gan par to vienlaikus es nevaru. Un paldies par blogu :)

Posted by: ebeh ([info]ebeh)
Posted at: August 23rd, 2019, 03:42 pm

Tieši tā - ja ir tik traki, ka gribas nebūt, tad kāda starpība par to naudu. Terapija ir kruta, un mums jāpriecājas, ka tā ir vispār pieejama. Protams, var būt arī tā, ka nav īstais terapeits, varbūt ir vērts paraudzīt apkārt. Varu ieteikt savējo. Kaut kādus sportiņus kā piem skriet jau var bez maksas darīt. Bet jā, kustēties un izstaipīties ir ļoti svarīgi.

Posted by: authenticity ([info]authenticity)
Posted at: August 23rd, 2019, 04:41 pm

tas, ko es ielinkoju, pat nav labākais blogs, daudzi labi blogi no tiem laikiem ir izdzēsti... https://therapyfeels.tumblr.com/tagged/therapyfeels šis ir labāks :D
pati tgd izgāju cauri šim un tam, kas man pieglabāts, sasmējos, atcerējos, cik viss bija intense un dull at the same time, ehhh.

7 Read Comments reply