- 22.3.17 18:40
-
Ar gurķīti un šķinķīti.
- Atbildēt
- 22.3.17 18:51
-
Jā, šķiņķīts ir foršāk par desu.
- Atbildēt
- 22.3.17 18:59
-
cepetīts ir foršāk par šķiņķīti, kur nu vēl par desu. vai vārīta liellopa gaļa.
- Atbildēt
- 22.3.17 19:19
-
Cepetīts šoreiz būs par jaudīgu, bet vārīta liellopa gaļa tieši laikā.
- Atbildēt
- 22.3.17 19:34
-
jā, liellopam arī garša ir piemērotāka, manuprāt.
es lieku arī drusku smalki sagrieztu siļķīti, bet tik smalki un tik maz, ka pat siļķes nīdēji to nepamana.
gurķīti gan svaigo, gan marinētu.
ola, protams, pats par sevi.
majonēzi nelieku - mērci veido krējums ar mārrutkiem un sinepēm. vispār vispirms sagriežu siļķīti un marinēto gurķīti, un iejaucu krējumā, lai ievelkas, kamēr griežu pārējo. - Atbildēt
- 22.3.17 19:50
-
Paldies! Šādu info tieši kāroju. Krējums ar mārrutkiem ir arī Masiļunes receptē.
- Atbildēt
- 22.3.17 20:14
-
Tikai nepārspīlē ar sinepēm. Mārrutki ir the best.
Tā mērce, protams, jātaisa sāļāka un stiprāka nekā tu gribi rosolu, jo viss baigi savilksies iekšā produktos. Un es pēc garšas tai mērcei piešauju arī drusciņu cukura. Pēc tam, kad jau iekšā būs sagāztas visas pārējās sastāvdaļas, būs grūti uzlabot garšu ar sāli, cukuru vai mārrutkime, tāpēc jāiemanās noteikt to stiprumu uzreiz. Nu - tas ar laiku :) Par siļķi - var likt marinētu, bet vēl labāk (manuprāt) filejas eļļā (sālītu) - es tās filejas kārtīgi nosusinu starp papīra dvieļiem, lai nav nekādas liekas eļļas.
Vispār, svaigais gurķis man šķiet ļoti svarīgs, bet to ir ieteicams (bet nav obligāti) sagriezt jau pirms gaļas, olām, kartupeļiem utt, lai atūdeņojas - un tad nolej to lieko šķidrumu. - Atbildēt
- 22.3.17 19:26
-
bez gaļas.
- Atbildēt
- 22.3.17 21:04
-
True. Vnk labi skanēja, un bija vienalga ko pateikt.
- Atbildēt
- 22.3.17 20:02
-
Anonīms
Nekāds.
- Atbildēt
- 22.3.17 20:07
-
ar rubeņu vistas girosu desas vietā.
- Atbildēt
- 22.3.17 22:07
-
tas tak apēdas pirms sagrieztas pārējās detaļas
- Atbildēt
- 23.3.17 05:53
-
taisnība. tāpēc jāpērk vairāki vienmēr, jā ;)
- Atbildēt
- 22.3.17 20:20
-
Ideāls rasols var sanākt tikai tad, ja ir pareizie zirnīši - pareiza mīkstuma un pareiza salduma. Baigā problēma jo neviens ražotājs nespēj noturēt kvalitāti - reizēm ir labi, reizēm cieti vai nesaldi.
- Atbildēt
- 22.3.17 21:34
-
lūk lūk :)
un pašā gardākajā, klasiskajā ietilpst arī siļķe (vispār ķilavas visideālāk - letiņu anšovi ķip :D) - bik, bik - sīki sakapātas mērcei, garšai... protams sinepes un mārutki un cukurs... skābi nedaudz un marinēti vairak - gurķi... utt utjp. mērce pati galvenā :)
un tad pareiza uzjaukšanas kārtība - no neizjūkošiem (desa) augšupejot līdz izjūkošiem (ola), jo katru sastāvdaļu pievienojot tiek maisīts un ļaut lai garšas ievelkas :) ar štruntīgiem zirnīšiem sanāk "abloms" - vai nu šie maisīšanu neiztur, vai par cietu, lai garšas ievilktu :)
kaut kā tā :)
recepti mantoju no savas pirmās vīramātes, kas to no saviem seniem senčiem ieguva - ideāls rosols... (mērce jā - galvenais, lai nav sauss - īstam jābūt sulīgam - visās sastāvdaļās) - Atbildēt
- 22.3.17 21:36
-
p.s. mērce, ko jau piminēju - jātaisa pati pirmā - tajā jauks iekša katru sastāvdaļu :) tāpēc arī ļoti svarīga, jo pēcāk to izmainīt vairs nevarēs :)
- Atbildēt
- 22.3.17 22:04
-
Paldies !
Tas, ka jāsāk ar mērci mazliet sarežģī man personisko sastāvdaļu proporciju dozēšanu, bet nu mēģināšu noķert. - Atbildēt
- 22.3.17 22:19
-
sāļie gurķi, ķilavas, mārrutki, sinepes, cukurs, sāls - tās visas ir mērces, (kura ar krējumu, ja ir luste ar majonēzi, protams pagarinātas), nevis rosola sastāvdaļas :) - taisi jamo kreptīgu riktīgi, jo katra sastāvdaļa, ko pievienosi, uzsūks sevī jamo un padarīs maigāku (karpeļi ļoti uzsūks, olas ar utt)...
un kad viss uzjaukts - atstāj noteikti rosolu nostāvēties (pa dienu vismaz (resp - ja no rīta taisi, līdz vakaram tam jāsavelkas, ideāli, ja uz nakti atstāj), lai savelkas kārtīgi) - tad samaisa un ēd nost gardi :) - Atbildēt
- 22.3.17 21:39
-
Cik vīramāšu ir jābūt, lai pagatavotu labus salātus?
- Atbildēt
- 22.3.17 21:41
-
tas nudien nav būtiski apspriežot labu rosolu ;)
- Atbildēt
- 22.3.17 22:59
-
Padomju versija, bez tiem ulmaņlaiku vipendroniem ar āboliem, nēģiem un nesaprotamas formas griezumiem :D
- Atbildēt
- 22.3.17 23:08
-
jā nudien - par tiem Ulmaņailku tjip :D
- - Atbildēt
- 22.3.17 23:25
-
Ar cepeša gaļu vai - sliktākajā gadījumā - vārītu gaļu; bez sīpoliem; olas pret kartupeļiem proporcijā 2:1; zirnīši, optional-burkāni; gurķis - marinēts, nevis skābēts vai sālīts; optional-mazliet svaiga gurķa, bet tad toč ļoti precīzi jānotrāpa deva, briesmīgāks risks nekā ar arsēnu; mērcē krējums+majonēze+ mārrutki+ franču sinepes (vai ļotiļotiļoti maziņa porcija krievu sinepju) + mazmazītiņa druska gurķu marinādes, melnie smalkie pipari (variants - citronpipari, bet tad ir ļoti jāveicas, vai ļoti precīzi jādozē).
- Atbildēt
- 22.3.17 23:52
-
Ā, un mērcei var pielikt mazliet sasmalcinātu ķiploku.
- Atbildēt
- 23.3.17 07:04
-
mana vecāmamma taisa garšīgāko, bet es neatceros visas detaļas. katrā ziņā laba gaļa, noteikti ne desa, obligāti stingrs, paskābs ābols, maz kartupeļu, nē svaigajam gurķim.
- Atbildēt