- 22.3.17 21:34
-
lūk lūk :)
un pašā gardākajā, klasiskajā ietilpst arī siļķe (vispār ķilavas visideālāk - letiņu anšovi ķip :D) - bik, bik - sīki sakapātas mērcei, garšai... protams sinepes un mārutki un cukurs... skābi nedaudz un marinēti vairak - gurķi... utt utjp. mērce pati galvenā :)
un tad pareiza uzjaukšanas kārtība - no neizjūkošiem (desa) augšupejot līdz izjūkošiem (ola), jo katru sastāvdaļu pievienojot tiek maisīts un ļaut lai garšas ievelkas :) ar štruntīgiem zirnīšiem sanāk "abloms" - vai nu šie maisīšanu neiztur, vai par cietu, lai garšas ievilktu :)
kaut kā tā :)
recepti mantoju no savas pirmās vīramātes, kas to no saviem seniem senčiem ieguva - ideāls rosols... (mērce jā - galvenais, lai nav sauss - īstam jābūt sulīgam - visās sastāvdaļās)